Krydderkagen, der absolut smager af jul.
Krydderkagen, der absolut smager af jul.

Kager, desserter og konfekt - få opskriften på en lækker julekage

Jul

Odense Marcipans chefkonditor har sammen med madskribent Gitte Heidi Rasmussen og madfotograf Inge Skovdal udviklet en række flotte kager, desserter og konfekt til bogen "Stjernestunder & gæster". Og da julen nærmer sig, har vi fået lov til at bringe opskriften på lækker og dekorativ jule krydderkage.

Opskrifter til fester og gæster
Der er masser af festlige lejligheder, hvortil man skal bruge en lækker dessert eller kage. Opskriftsbogen, "Stjernestunder & gæster", er delt op i forskellige festtyper og højtider såsom påske, dåb, bryllup og jul. Og der er naturligvis kager og desserter til enhver situation. Bogen er flot illustreret, og opskrifterne er nemme at gå til.

Som eksempelvis denne krydderkage, som vil pynte på bordene til julens mange arrangementer.

Jule krydderkage
(8-10 stykker)

125 g smør
200 g brun farin
250 g mel
4 æg
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
1 tsk. stødte nelliker
1 1/4 dl mælk
100 g ren rå marcipan
100 g rosiner
100 g hvid chokolade

Sådan gør du
Rør smør og farin og marcipan godt sammen og rør derefter æggene i. Bland natron med de øvrige krydderier og vend det i melet sammen med rosiner. Rør det i dejen skiftevis med mælken, og fyld dejen i en smurt sandkageform eller springform.

Bag kagen ved 170 grader i ca. 1 time. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i kagen. Hænger der ingen dej ved, er kagen færdig.

Lad kagen køle af og pynt med smeltet hvid chokolade.

Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster af Peter Kofod, Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal. Fra Odense Marcipan, 72 sider, Kan købes til 40 kroner i udvalgte supermarkeder og dagligvarebutikker.

Find forhandlere af bogen


10 november 2011
0

Pas på: De hjemmebagte brunkager kan være farlige

Julesmåkager skal bages til en perfekt kulør – og kun én farve er helt rigtig til kagerne for, at du undgår skadelige stoffer. Nå ja, og...

0

Hjemmelavede lækkerier til hele julemåneden

Mangler du inspiration til godterne til juledagene, så får du her et overflødighedshorn af opskrifter på lækre chokolader med marcipan,...

0

Novemberhygge

I november måned findes julepynten så småt frem i mange hjem. Blomsterglade Annie Dorthe Sandholm guider her til, hvordan du kan pynte et...

3

Valentinsgaven, din kæreste aldrig glemmer

I Danmark vil vi ikke helt være ved, at vi har taget traditionen med Valentinsdag til os. Men vil alligevel du give din kæreste en speciel...

0

Lav din egen fine julepynt af fimoler

Vores yndlingsmateriale lige nu: FIMOLER! Det er ganske enkelt genialt, og du kan kreere de smukkeste ting af det bløde ler. Her er to...

6

Vælg det rigtige juletræ

Juletræet er noget af det vigtigste til jul, men før du inviterer de vintergrønne nåletræer ind i varmen, er det en god idé at gøre dig...

0

Kunstige juletræer hitter - se her, hvor du finder de bedste

Mange elsker at lade juletræet stå fremme gennem hele december - og gerne et stykke ind i januar. Glæden går dog lidt af, når træet mister...

0

3 lækre opskrifter på mad-æbleskiver

Æbleskiver er oftest en sød affære, der nydes mellem måltider. Men æbleskiver fås også i lidt mere måltidsvenlige udgaver. Her får du 3...

0

Undgå madforgiftning juleaften

Det er ikke så svært at forebygge madforgiftninger, hvis du følger en – renvasket – håndfuld gode råd.

3

Orkideer til adventskransen og julens dekorationer

Orkideer er populære at bruge i julens dekorationer. Den er smuk og eksklusiv, og så blomstrer den i månedsvis. Orkideer stiller få og små...

0

Gavepapir - anderledes og sjovt

Her finder du gode ideer til andeledes og sjov gaveindpakning.

1

Hurtige kryddersnapse til jul

Drikker du gerne en lille snaps til sildemaden i julemåneden, eller vil du gerne servere en hjemmelavet snaps til julefrokosten, så kan du...

0

Derfor skal du give dit juletræ hovedpinepiller

Med dette geniale trick, kan du holde juletræet frisk længere.

0

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...

6

Bag bedre brød - sådan bruger du hævemidlerne rigtigt

Hævemiddel er ikke bare hævemiddel. Bliv en bedre bager ved at vide, hvordan du bedst bruger gær, surdej, natron, bagepulver, hjortetakssalt...