Julekræs med marcipan

Jul

Ingen jul uden marcipan, så her får du nogle opskrifter på søde sager, der alle indeholder den lækre mandelmasse. Lav rigeligt, for der skal nok blive bud efter dem.

Julekræs med marcipan

Foto: Marianne BjerreJulekranse (ca. 40 stk.)

Ingredienser:
500 g bagemarcipan
1/2 dl æggehvide

200 g sukker

Ælt marcipan, æggehvide og sukker sammen. Tril eller pres kransekagemassen gennem et vaniljekransehorn, og lav små kranse eller kringler - eller kør kagemassen igennem en kødmaskine, hvorefter den skæres og formes til kranse. Læg kransene på en bageplade, og bag dem 8-10 min. ved 200°.


Bagte æbler med marcipan

Foto: Marianne Bjerre
Ingredienser:
4 æbler
1 spsk. rosiner
1 spsk. valnødder
150 g ren rå marcipan
4 spsk. ahornsirup


Fjern æblernes kernehuse med et udstiksjern. Ælt 100 g marcipan med rosiner og hakkede valnødder, og stop fyldet ned i æblerne. Stil æblerne i et smurt ovnfast fad, og riv resten af marcipanen hen over. Dryp godt med ahornsirup, og bag æblerne ved 175° i 15-20 min. Spis dem, mens de stadig er varme, sammen med flødeskum eller rørt vaniljeis
.

Julehorn med nougat (18 stk.)Foto: Marianne Bjerre

Ingredienser:
2 1/2 dl mælk
75 g smør
25 g gær
1/2 tsk. salt
1 tsk. sukker
ca. 500 g hvedemel
æg til pensling
glasur eller chokolade som pynt

Fyld:
125 g ren rå marcipan
50 g smør
50 g sukker
100 g blød nougat


Varm mælken i en gryde, tilsæt smør, og rør, til det er smeltet. Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt salt og sukker. Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Sæt den til hævning 30 min. et lunt sted. Del dejen i tre kugler, rul hver kugle ud til en “pizza”, og del den i 6 stykker. Rør marcipan sammen med smør og sukker, og læg en god teskefuld af massen på hver trekant sammen med en skive nougat. Rul dem sammen fra den brede ende, og form dem til horn. Pensl hornene med æg, og sæt dem til hævning i 30 min. Bag dem i 15 min. ved 200°. Pynt evt. de færdige horn med lidt glasur eller smeltet chokolade.

Trøfler med kahlua eller kirsebær
(ca. 30 stk.)

Foto: Marianne Bjerre
Trøffelkugler med kahlua
Ælt nougat, marcipan og kahlua sammen, og tril konfekten til små kugler. Rul dem dernæst i kakao og flormelis, og sæt dem på køl.

Ingredienser:
150 g nougat
250 g ren rå marcipan
2 spsk. kahlua
kakao
flormelis


Amarenatrøfler
Ælt marcipan og kirsebær sammen, og tril konfekten til små kugler. Smelt overtrækschokoladen, og dyp kuglerne heri.


Ingredienser:
250 g ren rå marcipan
100 g Amarenakirsebær eller kirsebær i rom
Lys eller mørk chokoladeovertræk



Af Gitte Heidi Rasmussen, 904
Fotos: Marianne Bjerre

 

25 oktober 2004
0

Derfor skal du give dit juletræ hovedpinepiller

Med dette geniale trick, kan du holde juletræet frisk længere.

0

Pas på indbrud i juledagene

Juleaften er traditionelt årets travleste dag for indbrudstyve. Læs her, hvordan du narrer tyven til at gå langt uden om dit hus i juledagen...

0

De bedste ideer til en kreativ jul

Få inspiration til kreativt, spændende og utraditionelt julepynt og julebag.

3

Valentinsgaven, din kæreste aldrig glemmer

I Danmark vil vi ikke helt være ved, at vi har taget traditionen med Valentinsdag til os. Men vil alligevel du give din kæreste en speciel...

0

Lav en sjov Halloween-lyskæde

Juletræskæden kan blive til en festlig halloween-kæde.

0

Julen begynder i haven

Haveredskaberne er for længst stillet væk, men der er stadig noget at gøre i haven. Du kan sørge for fuglene, plante krukker til og pynte...

0

Det er blevet moderne at købe julegaver i genbrugsbutikker

Flere og flere køber deres julegaver i genbrugsbutikker – og det er der god grund til. En brugt julegave er langt billigere, du skåner...

0

Novemberhygge

I november måned findes julepynten så småt frem i mange hjem. Blomsterglade Annie Dorthe Sandholm guider her til, hvordan du kan pynte et...

0

Pas på: De hjemmebagte brunkager kan være farlige

Julesmåkager skal bages til en perfekt kulør – og kun én farve er helt rigtig til kagerne for, at du undgår skadelige stoffer. Nå ja, og...

0

Dekorative servietringe til julebordet - trin for trin-guide

Servietringe, som du selv har dekoreret, vil uden tvivl være blikfang på ethvert festligt pyntet julebord – hvad enten de er dekoreret med...

3

Sådan arrangerer du den årlige klippe-klistre-dag

Få opskriften på, hvordan du arrangerer en juleklippedag, der både er overskuelig og sjov. En dag, hvor gæsterne endda kommer hjem med både...

0

Undgå madforgiftning juleaften

Det er ikke så svært at forebygge madforgiftninger, hvis du følger en – renvasket – håndfuld gode råd.

0

Hjemmelavede lækkerier til hele julemåneden

Mangler du inspiration til godterne til juledagene, så får du her et overflødighedshorn af opskrifter på lækre chokolader med marcipan,...

0

Tre kendte DR-værter om deres juletraditioner

Tre kendte fra ligeså kendte DR1-programmer, Rie Helmer, Peter Ingemann og Anne "Annemad" Hjernøe fortæller om de bedste ting ved deres...

1

Lækker julekage med ananas, mandler og rosiner

Prøv et himmelsk mix mellem en dansk julekage og en sydlansk smagsbombe. Kagen skriger af dansk jul med kanel, rosiner og marcipan, og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.