Julekræs med marcipan

Jul

Ingen jul uden marcipan, så her får du nogle opskrifter på søde sager, der alle indeholder den lækre mandelmasse. Lav rigeligt, for der skal nok blive bud efter dem.

Julekræs med marcipan

Foto: Marianne BjerreJulekranse (ca. 40 stk.)

Ingredienser:
500 g bagemarcipan
1/2 dl æggehvide

200 g sukker

Ælt marcipan, æggehvide og sukker sammen. Tril eller pres kransekagemassen gennem et vaniljekransehorn, og lav små kranse eller kringler - eller kør kagemassen igennem en kødmaskine, hvorefter den skæres og formes til kranse. Læg kransene på en bageplade, og bag dem 8-10 min. ved 200°.


Bagte æbler med marcipan

Foto: Marianne Bjerre
Ingredienser:
4 æbler
1 spsk. rosiner
1 spsk. valnødder
150 g ren rå marcipan
4 spsk. ahornsirup


Fjern æblernes kernehuse med et udstiksjern. Ælt 100 g marcipan med rosiner og hakkede valnødder, og stop fyldet ned i æblerne. Stil æblerne i et smurt ovnfast fad, og riv resten af marcipanen hen over. Dryp godt med ahornsirup, og bag æblerne ved 175° i 15-20 min. Spis dem, mens de stadig er varme, sammen med flødeskum eller rørt vaniljeis
.

Julehorn med nougat (18 stk.)Foto: Marianne Bjerre

Ingredienser:
2 1/2 dl mælk
75 g smør
25 g gær
1/2 tsk. salt
1 tsk. sukker
ca. 500 g hvedemel
æg til pensling
glasur eller chokolade som pynt

Fyld:
125 g ren rå marcipan
50 g smør
50 g sukker
100 g blød nougat


Varm mælken i en gryde, tilsæt smør, og rør, til det er smeltet. Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt salt og sukker. Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Sæt den til hævning 30 min. et lunt sted. Del dejen i tre kugler, rul hver kugle ud til en “pizza”, og del den i 6 stykker. Rør marcipan sammen med smør og sukker, og læg en god teskefuld af massen på hver trekant sammen med en skive nougat. Rul dem sammen fra den brede ende, og form dem til horn. Pensl hornene med æg, og sæt dem til hævning i 30 min. Bag dem i 15 min. ved 200°. Pynt evt. de færdige horn med lidt glasur eller smeltet chokolade.

Trøfler med kahlua eller kirsebær
(ca. 30 stk.)

Foto: Marianne Bjerre
Trøffelkugler med kahlua
Ælt nougat, marcipan og kahlua sammen, og tril konfekten til små kugler. Rul dem dernæst i kakao og flormelis, og sæt dem på køl.

Ingredienser:
150 g nougat
250 g ren rå marcipan
2 spsk. kahlua
kakao
flormelis


Amarenatrøfler
Ælt marcipan og kirsebær sammen, og tril konfekten til små kugler. Smelt overtrækschokoladen, og dyp kuglerne heri.


Ingredienser:
250 g ren rå marcipan
100 g Amarenakirsebær eller kirsebær i rom
Lys eller mørk chokoladeovertræk



Af Gitte Heidi Rasmussen, 904
Fotos: Marianne Bjerre

 

25 oktober 2004
0

Pas på: De hjemmebagte brunkager kan være farlige

Julesmåkager skal bages til en perfekt kulør – og kun én farve er helt rigtig til kagerne for, at du undgår skadelige stoffer. Nå ja, og...

0

Hjemmelavede lækkerier til hele julemåneden

Mangler du inspiration til godterne til juledagene, så får du her et overflødighedshorn af opskrifter på lækre chokolader med marcipan,...

0

Novemberhygge

I november måned findes julepynten så småt frem i mange hjem. Blomsterglade Annie Dorthe Sandholm guider her til, hvordan du kan pynte et...

3

Valentinsgaven, din kæreste aldrig glemmer

I Danmark vil vi ikke helt være ved, at vi har taget traditionen med Valentinsdag til os. Men vil alligevel du give din kæreste en speciel...

0

Lav din egen fine julepynt af fimoler

Vores yndlingsmateriale lige nu: FIMOLER! Det er ganske enkelt genialt, og du kan kreere de smukkeste ting af det bløde ler. Her er to...

6

Vælg det rigtige juletræ

Juletræet er noget af det vigtigste til jul, men før du inviterer de vintergrønne nåletræer ind i varmen, er det en god idé at gøre dig...

0

Kunstige juletræer hitter - se her, hvor du finder de bedste

Mange elsker at lade juletræet stå fremme gennem hele december - og gerne et stykke ind i januar. Glæden går dog lidt af, når træet mister...

0

3 lækre opskrifter på mad-æbleskiver

Æbleskiver er oftest en sød affære, der nydes mellem måltider. Men æbleskiver fås også i lidt mere måltidsvenlige udgaver. Her får du 3...

0

Undgå madforgiftning juleaften

Det er ikke så svært at forebygge madforgiftninger, hvis du følger en – renvasket – håndfuld gode råd.

3

Orkideer til adventskransen og julens dekorationer

Orkideer er populære at bruge i julens dekorationer. Den er smuk og eksklusiv, og så blomstrer den i månedsvis. Orkideer stiller få og små...

0

Gavepapir - anderledes og sjovt

Her finder du gode ideer til andeledes og sjov gaveindpakning.

1

Hurtige kryddersnapse til jul

Drikker du gerne en lille snaps til sildemaden i julemåneden, eller vil du gerne servere en hjemmelavet snaps til julefrokosten, så kan du...

0

Derfor skal du give dit juletræ hovedpinepiller

Med dette geniale trick, kan du holde juletræet frisk længere.

0

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...

6

Bag bedre brød - sådan bruger du hævemidlerne rigtigt

Hævemiddel er ikke bare hævemiddel. Bliv en bedre bager ved at vide, hvordan du bedst bruger gær, surdej, natron, bagepulver, hjortetakssalt...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.