Julekræs med marcipan

Jul

Ingen jul uden marcipan, så her får du nogle opskrifter på søde sager, der alle indeholder den lækre mandelmasse. Lav rigeligt, for der skal nok blive bud efter dem.

Julekræs med marcipan

Foto: Marianne BjerreJulekranse (ca. 40 stk.)

Ingredienser:
500 g bagemarcipan
1/2 dl æggehvide

200 g sukker

Ælt marcipan, æggehvide og sukker sammen. Tril eller pres kransekagemassen gennem et vaniljekransehorn, og lav små kranse eller kringler - eller kør kagemassen igennem en kødmaskine, hvorefter den skæres og formes til kranse. Læg kransene på en bageplade, og bag dem 8-10 min. ved 200°.


Bagte æbler med marcipan

Foto: Marianne Bjerre
Ingredienser:
4 æbler
1 spsk. rosiner
1 spsk. valnødder
150 g ren rå marcipan
4 spsk. ahornsirup


Fjern æblernes kernehuse med et udstiksjern. Ælt 100 g marcipan med rosiner og hakkede valnødder, og stop fyldet ned i æblerne. Stil æblerne i et smurt ovnfast fad, og riv resten af marcipanen hen over. Dryp godt med ahornsirup, og bag æblerne ved 175° i 15-20 min. Spis dem, mens de stadig er varme, sammen med flødeskum eller rørt vaniljeis
.

Julehorn med nougat (18 stk.)Foto: Marianne Bjerre

Ingredienser:
2 1/2 dl mælk
75 g smør
25 g gær
1/2 tsk. salt
1 tsk. sukker
ca. 500 g hvedemel
æg til pensling
glasur eller chokolade som pynt

Fyld:
125 g ren rå marcipan
50 g smør
50 g sukker
100 g blød nougat


Varm mælken i en gryde, tilsæt smør, og rør, til det er smeltet. Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt salt og sukker. Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Sæt den til hævning 30 min. et lunt sted. Del dejen i tre kugler, rul hver kugle ud til en “pizza”, og del den i 6 stykker. Rør marcipan sammen med smør og sukker, og læg en god teskefuld af massen på hver trekant sammen med en skive nougat. Rul dem sammen fra den brede ende, og form dem til horn. Pensl hornene med æg, og sæt dem til hævning i 30 min. Bag dem i 15 min. ved 200°. Pynt evt. de færdige horn med lidt glasur eller smeltet chokolade.

Trøfler med kahlua eller kirsebær
(ca. 30 stk.)

Foto: Marianne Bjerre
Trøffelkugler med kahlua
Ælt nougat, marcipan og kahlua sammen, og tril konfekten til små kugler. Rul dem dernæst i kakao og flormelis, og sæt dem på køl.

Ingredienser:
150 g nougat
250 g ren rå marcipan
2 spsk. kahlua
kakao
flormelis


Amarenatrøfler
Ælt marcipan og kirsebær sammen, og tril konfekten til små kugler. Smelt overtrækschokoladen, og dyp kuglerne heri.


Ingredienser:
250 g ren rå marcipan
100 g Amarenakirsebær eller kirsebær i rom
Lys eller mørk chokoladeovertræk



Af Gitte Heidi Rasmussen, 904
Fotos: Marianne Bjerre

 

25 oktober 2004
0

Byg din egen julebuk

At bygge en julebuk er både enkelt og billigt. Her er der en trin-for-trin instruktion i, hvordan du bygger en buk ud af gran og overskudstr...

0

Sådan laver du de smukkeste islygter

Islygter er noget af det mest stemningsskabende, du kan pynte op med om vinteren. Og de er overraskende nemme at lave selv.

0

Få et rent hjem til jul med idényts bedste rengøringstips

Gør det lettere for dig selv i julen med effektiv rengøring for din egen, dine gæsters og for julehyggens skyld. Her er 6 af idényts mest...

0

Er det ok, at halvdelen af legetøjet under juletræet smides ud?

Overforbruget i juletiden har aldrig været større. Det slider på din husholdning – og kloden. Se her, hvad du kan gøre for at holde en...

0

3 alternativer til det ægte juletræ

Iskolde hænder, våde sko og børn, der skriger efter varm kakao. Det er bestemt ikke alle, der holder af at anskaffe sig et ægte juletræ i...

0

Det er blevet moderne at købe julegaver i genbrugsbutikker

Flere og flere køber deres julegaver i genbrugsbutikker – og det er der god grund til. En brugt julegave er langt billigere, du skåner...

0

3 lækre opskrifter på mad-æbleskiver

Æbleskiver er oftest en sød affære, der nydes mellem måltider. Men æbleskiver fås også i lidt mere måltidsvenlige udgaver. Her får du 3...

0

Planlæg julens bedste oplevelse nu – og undgå stress

Julen handler meget om at 'nå det hele'. Men i år skal du blot følge denne plan: Find én oplevelse, som julen 2016 skal huskes for, og sæt...

0

Med disse 7 gaveideer får manden lyst til at bruge mere tid i...

Ønsker du dig en mand, der bruger mere tid i køkkenet? Det er blevet mere normalt for mænd at stå i køkkenet, og derfor bliver køkkenprodukt...

0

Adventsgaveidéer til hjemmet

Vi har samlet gaveidéer, som du selv kan få glæde af, hvis du giver dem til nogle i dit eget hjem.

0

Fedtebrød med frit valg mellem glasur og kanelskukker

Fedtebrød er en klassisk dansk julesmåkage, der sagtens kan bages og spises, når det ikke er jul. Her er i denne opskrift er der frit valg...

0

Pas på: De hjemmebagte brunkager kan være farlige

Julesmåkager skal bages til en perfekt kulør – og kun én farve er helt rigtig til kagerne for, at du undgår skadelige stoffer. Nå ja, og...

0

Sådan laver du julemad til havens fugle

Lotte Bjarke forkæler havens fugle særligt meget i december. De skal nemlig også mærke, at det er jul. Se her, hvordan hun forvandler mejsek...

0

Sådan redder du din jul

Er du gået tør for ideer til de sidste juleforberedelser, og er tid noget af det, du har mindst af, så hjælper vi dig med at "springe over,...

0

Kalenderdekoration i naturfarver

Julen er lige om hjørnet, og det er tid til at tænke på årets kalenderdekoration. Bliv guidet her til en nem juledekoration med duft af jul.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.