Ingredienser til fedtebrødsdejen
- 200 g hvedemel
- ½ tsk. hjortetaksalt
- Revet citronskal fra ½ ubehandlet citron
- 200 g smør
- 100 g sukker
- 100 g kokosmel
Ingredienser til glasuren
- 100 g Flormelis
- 1 spsk. varmt vand
- 1 spsk. kakao
Ingredienser til kanelsukkeret
- 3 spsk. sukker
- 1 spsk. kanel
- Nogle drys hakkede mandler
- 1 æg
Sådan gør du
Bland hvedemel, hjortetaksalt og revet citronskal i en skål. Smuldr smørret i dejen. Tilsæt sukker og kokosmel, og ælt dejen sammen. Del dejen i 3, tril dem i lange stænger, og læg dem på en bageplade. Tryk stængerne flade, og bag dem midt i ovnen 12-14 minutter. ved 175 grader traditionel varme.
Lav glasur af flormelis og varmt vand, overtræk med glasur, mens stængerne stadig er lune. Tilføj kakao, hvis du ønsker mørk glasur.
Foretrækker du kanelsukker på toppen? Bland kanel og sukker sammen. Derefter skal du pensle småkagerne med det sammenpiskedede æg. Drys til sidst kanelsukker og de hakkede mandler ovenpå.
Skær stængerne i snitter og læg dem til afkøling på en bagerist. Skal afkøle godt, inden de puttes i dåse.
Gem dem i kagedåsen og hyggespis af fedtekagerne i hele julemåneden, eller slug dem superfriske, så snart glasuren har sat sig.