10 ideer til dine julegaveindkøb

Jul

Leder du efter nye, funktionelle, sjove og stemningsfulde gaver, så er her en guide. Julen er dyr, så vi har naturligvis også fine bud på gaver under 400 kr.

Toaster-snacks til hele familien

Her er julegaven, som alle medlemmer af familien garanteret vil sætte pris på. Tefal har til deres toaster lavet et helt bibliotek af ekstraudstyr, så du kan lave vafler på flere måder, toast i forskellige variationer, lune panini, små donuts, sprøde vaffelrør og meget meget mere. Det er nemt at "klikke" de forskellige pladerpå maskinen, og den arbejder kun, hvis tilbehøret er korrekt monteret. Samtidig sørger belægningen for nem rengøring og pladerne kan gå i opvaskemaskinen.

Selve toasteren koster ca. 600 kr. med to medfølgende bokse. I hver boks ligger et opskrifthæfte med spændende bud på, hvad pladen kan bruges til, og mange af opskrifterne er så nemme, at selv de mindste kokke i familien kan være med. De forskellige bokse tilkøbes til priser fra ca. 180 kr. Der er i alt 12 forskellige bokse.

Bordskåner med indbygget trylleri

Bordskåneren er uundværlig derhjemme. Denne fra By Wirth kan foldes ud, så den får dobbelt størrelse med et snuptag. Bordskåneren hedder Table Frame og koster ca. 350 kr.

Mal dig til ro

Kunstner og illustrator Nina Leth har begået Fantasifuld flora – en malebog til voksne. Malebogen kan vække din kreative lyst og samtidig være mindfulness og wellness for sindet. Bogen er kommet på Gyldendal og koster ca. 150 kr.

Læs også:

Novemberhygge

I november måned findes julepynten så småt frem i mange hjem. Blomsterglade Annie Dorthe Sandholm guider her til, hvordan du kan pynte et...

Hip Amager-hylde

Amager-hylden har været forsvundet i en periode, men by Wirth har genopfundet designet i en charmerende læderversion 'Shelf', som du oven i købet kan gøre ekstra eye catchy ved at samle den omvendt, så den brede hylde kommer øverst og den smalleste nederst. Hylderne er lavet af egetræ og monteret med en rem af kernelæder. Med hylden følger krog til ophæng. Den er ca. 55 cm høj og koster ca. 1.300 kr. hos By Wirth.

Stol i hueform

Den sjove sækkestol eller puf, der ligner en strik-hue, gør sig godt på drenge- eller pigeværelset. Woouf har lavet den i blød bomuldsstrik og findes i flere varianter. Den måler 60 x 45 cm og koster ca. 1.600 kr.

Klukkende snapse-jul

Har man sagt Holmegaard, har man næsten også sagt "klukflaske". Glasflasken til snapsen med det pudsige navn og de karakteristiske søjler, også benævnt som "klem", har været en del af Holmegaards DNA siden 1825. Klukflasken anno 2015 har fået tre søjler frem for de klassiske fire og er desuden udført i en speciel jubilæumsfarve, røgbrun, der sælges som limited edition til ca. 800 kr i præcis 1825 styk.

Smuk i sort

Køkkenrulleholderen 'Hands On' er udført i massivt egetræ med tilhørende strop i kernelæder, der holder papiret på plads. Hands On fås både i natur og sort egetræ. Det sorte træ har en helt særlig historie; det bliver lagt i et bad af eddike sammen med en stålsvamp, og den kombination udløser, sammen med syren i træet, en kemisk reaktion, så træet bliver først blåt (når det tages op), og siden sort (efter oliering). Denne proces kan kun laves med skandinavisk eg, og resultatet er et naturligt produkt med smukke, synlige årer, der ældes med ynde. Hands on By Wirth koster ca. 299 kr.

Læs også:

Is, kager og konfekt - sådan laver du dem lidt sundere med raw food

Det er nemt at komme i gang med dine første raw food, hvis du laver desserter fra bogen ”Raw delight”. Bogen giver dig opskrifter på...

Tæppe med kant

Du behøver ikke tænke firkantet, når gulvet skal dekoreres med et tæppe. Her er et seks-kantet, der bløder indretningen op og fungerer godt til rum med mange lige linjer. Dagny hedder tæppet hos Idemøbler. Det fås i to størrelser til priser fra 2.300 kr.

Skovstemning inde

Den fine "tin"-dåse har et skovtableau i valnød med masser af stemning, når fyrfadslyset tændes. Set hos kasa-dk.dk til ca. 135 kr.

Elkedel i flotte farver

Den nye, slanke elkedel fra Bosch koger dit vand på ingen tid, og harmonerer med hjemmets stil. Elkedlen fås fire flotte farver, der sikrer, at den nemt matcher indretningen og stilen i dit køkken. Pris ca. 600 kr.

09 november 2015
Mere om Jul

Fæld selv juletræer - find en juletræsplantage nær dig

Jul Leder du efter en hyggelig juletræsplantage, hvor du og familien kan tage på fæld-selv-skovtur? Så finder du her en liste med nogle af de bedste juleplantager i hele Danmark med adresser, links og åbningstider.

And eller flæsesteg - hvad er mest dansk?

Jul Krigen mellem anden og flæskestegen raser op til jul, men hvilken af de to julespiser er egentlig den meste danske? Svaret er faktisk ret...

12 apps der gør julen bedre og lettere

Jul Kom i julestemning og få overblik over julens gøremål med disse 12 apps.

10 ideer til julens gaveindpakninger

Jul De bedste julegaver er de personligt udvalgte gaver. Men den rigtige indpakning sætter lige prikket over i’et, og så pynter det tilmed så flot under juletræet.

8 skønne julegave-idéer til hunden

Jul Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

7 råd til hvordan du skåner miljøet gennem julen

Jul Hver jul smides utallige juletræer og tonsvis af gavepapir ud efter kun kort af være blevet brugt – for ikke at nævne det enorme madspild,...

Dansk julemusik - de 10 største hits

Jul Der er mange danske sangere og musikere, der har forsøgt sig med julesange. Ikke alle er blevet hits, men det blev disse 10 danske julesange fra nyere tid.

7 alternative juletræsfødder

Jul Juletræet er en af de bedste og nemmeste måder at bringe julestemning ind i hjemmet på. Læs med og få 7 ideer til, hvordan du kan give dit...

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

Jul En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Jul Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr, ikke altid kan leve op til dette, må vi jo bare sørge for det selv. Her er 2 måder, du kan lave kunstig sne på.

Mandelgave - 10 ideer til gaver alle vil elske

Jul Mangler du en idé til årets mandelgave, som alle voksne vil blive glade for? Så finder du her 10 sikre succeser: de tre klassiske mandelgave...

3 måder at få din kaffe til at emme af jul

Jul Julen er for de fleste indbegrebet af varme og hygge, og netop de to ord forbindes også ofte med kaffe. Her kan du se, hvordan du på 3...

Pas på: De hjemmebagte brunkager kan være farlige

Jul Julesmåkager skal bages til en perfekt kulør – og kun én farve er helt rigtig til kagerne for, at du undgår skadelige stoffer. Nå ja, og hjortetaksalt gør det hele meget værre.

3 lækre opskrifter på mad-æbleskiver

Jul Æbleskiver er oftest en sød affære, der nydes mellem måltider. Men æbleskiver fås også i lidt mere måltidsvenlige udgaver. Her får du 3...

Få et rent hjem til jul med idényts bedste rengøringstips

Jul Gør det lettere for dig selv i julen med effektiv rengøring for din egen, dine gæsters og for julehyggens skyld. Her er 6 af idényts mest...