Indret med planter

Ann-Sofie elsker at indrette med planter, og her giver hun sine bedste tips videre. Læs bl.a. om hendes favorit, Pilea-planten.

Påsken stod på mit projekt havemøbel, som jeg skrev om i sidste uge. Jeg har siden da haft gang i flere mindre haveprojekter, som jeg vil fortælle om, når jeg er en anelse længere i processen. I denne uge vil jeg derfor begive mig indendørs, hvor jeg vil skrive om en af tidens helt store trends, nemlig indretning med planter.

Planternes uheldige skæbne

Min historie har faktisk en trist begyndelse, for da jeg solgte min lejlighed tilbage i november, gik det virkelig stærkt med både salget og overtagelsen. Hvilket jo var meget positivt, men det betød, at vi på få dage skulle pakke en hel lejlighed ned. Jeg lavede en flyttekasse til mine planter, som jeg – jeg tror nok, at det var mig selv – i farten fejlagtigt kom til at lukke og stille over til den samling, som skulle stå til opbevaring indtil overtagelse af huset den 20. december. Som I nok kan regne ud, så var alle mine planter døde, da jeg pakkede dem ud i december. Jeg har derfor måtte starte forfra med at indkøbe planter.

Mine absolutte plante-favoritter

Et af mine yndlings plantekøb er min lille Pilea plante, også kaldet en kinesisk pengeplante. Den er lidt svær at holde, da man skal sørge for at den får godt med sol, og så skal den vandes ofte. Efter sigende, skulle den formere sig let, og jeg kan slet ikke vente på, at jeg kan tage skud og plante en ny potte.

Generelt er jeg rigtig glad for kaktusser, så dem har vi også nogle stykker af. De er både kunstnerisk smukke, og så er de virkelig nemme at holde; de skal stå lyst, men skal ikke vandes særlig ofte.

Et andet af mine ynglings plantekøb er en stor plante med lilla blade, som Rolf fandt stående alene tilbage i Ikea. Vi havde aldrig set planten før, og vi ved derfor ikke hvad den hedder. Men den er virkelig smuk, især når solen skinner på bladene, og bladenes forskellige farvenuancer skinner frem.

Jeg er også rigtig glad for mine to monstera planter. Jeg er vild med deres enkelthed, og de fine huller, der kommer i bladene, når bladene vokser sig store. De er meget nemme at holde, de tåler at stå i en mørk krog, de må faktisk ikke stå i direkte sollys, og så skal de kun vandes ca. hver anden uge.

Vi har også to paradistræer i vindueskarmen, begge i potter, vi har fundet på loppemarkeder, for at gennemføre det retro look, som jeg synes, at planten har i sig selv. Et paradistræ er en sukkulent, og den kan faktisk stå hvor som helst, men den har det bedst i direkte sol. Og så skal den kun vandes et par gange om måneden, så den er super nem at holde.

Til sidst var jeg overlykkelig (ja, der skal åbenbart ikke altid så meget til), da jeg i påsken fik lov til at samle en stor bunke piletræsgrene, som en gartner havde beskåret fra nabovejens piletræer. Rolf delte ikke samme entusiasme, men han syntes alligevel, at grenene var flot pyntet med mine farvestrålende DIY-påskeæg.

Læs også: Pilea – alt om pasning og formering med stiklinger

Læs også: Monstera – få tips til plantning, pasning og formering

Mest læste artikler