Nyreformede borde med tre ben er “hotte” lige nu.
Nyreformede borde med tre ben er “hotte” lige nu. Foto: Anja Antonius

Sådan maler du dine møbler

Maling/Tapet

Malerester i stærke farver kan bruges til at male din møbler - giv stolen nyt betræk eller sæt tapet i skabet - få alle de gode tips til istandsættelse af dine gamle møbler.


Mal møblerne i flotte farver
Ved hjælp af maling og et par fif kan de gamle træmøbler forvandles til et friskt indslag i boligen. Vi har fundet en hvidmalet stol, et gammelt køkkenskab og et lille lampebord, som har fået en make over. Ofte maler vi de gamle møbler hvide, men det giver en helt anden og mere nutidig effekt, hvis man tør bruge lidt farver, som vi har gjort her.

Lampebordet - sådan gjorde vi
Vi har brugt hobbylak på terpentinbasis, der kan købes i små bøtter. De er rigtig gode, når man skal bruge mange forskellige farver. Hobbylakken har høj glans, så resultatet bliver utrolig flot og skinnende. Du skal blot være opmærksom på, at det er svært at male med højglansmaling og pensel. Alle ujævnheder ses let.

 

Annonce
Effektfulde striber
Forarbejdet er vigtigt, når du skal male dit bord. Bordpladen skal være helt ren og glat, og en let slibning imellem hvert lag maling er nødvendig. Bordet blev først malet sort. Efter tørring kom striberne til. De laves med malertape. Sæt tapen på bordet, der hvor du vil have striben. Det ser godt ud, hvis striberne har forskellige bredder.

Fjern først tapen, når malingen er helt tør
Når tapen er sat på, males sort oven på tapen, så der dannes en skarp kant. Malingen flyder ind under tapen, og lukker den helt til. Striberne males, når den sorte maling er helt tør. Tapen fjernes først, når alle striber er helt tørre.

Nyt betræk til stolen
 
   

Den hvide stol var lidt kedelig. Den blev forvandlet med nyt betræk. Du skal bruge en kraftig hæfteklamme-pistol og noget spændende stof. Løsn sædet og montér betrækket oven på det gamle med hæfteklammer. Husk at strække stoffet godt, så det ligger helt glat.

Knaldrødt køkkenskab
Det gamle køkkenskab valgte vi at male knald- rødt. Vi har brugt en almindelig vandbaseret træmaling. Husk at slibe eventuel gammel maling af først. Det er også en god idé at bruge andre effekter end maling, så man får et mere personligt møbel.

Tapet i skabet
 
   
Her er bagbeklædningen i skabet blevet tapetseret med en sort og hvid tapetrest. Det giver skabet endnu mere karakter. I stedet for tapet kunne man også klistre et par små wallstickers på bagbeklædningen eller på ruderne. Der findes også et kæmpe udvalg af spændende greb til lågerne, der pifter skabet op.

På næste side får du smarte malertips og gode råd til effektmaling.#br

Flere malertips
 • Vær påpasselig med forarbejdet.
 • Hvis du maler med højglansmaling, så slib let imellem hvert lag.
 • Vælg typen af maling ud fra møb-lets beskaffenhed og det, du skal bruge det til. Spørg farvehandleren.
 • Jo højere glans du vælger, jo mere slidstærk er malingen.
 • Det flotteste resultat fås med en fin rulle. Du skal kun bruge en pensel de steder, du ikke kan komme til med en rulle, og hvis du skal male striber.
 • Hvis du ikke har stor erfaring i at ombetrække møbler, så undgå at vælge stribede tekstiler.

Effekter
 • Mal striber på bordet, kommoden eller stolen.
 • Skift betrækket på sto­len ud med noget mere farverigt.
 • Brug tapetrester til fx en bagbeklædning i et skab eller tapetsér det udvendige af lågen. Husk at give tapetet lak, hvis det skal kunne tåle kraftigt slid.
 • Brug wallstickers som en sød og sjov effekt på et malet møbel.
 • Der fås også små mønsterruller til maling, så du kan rulle et fint mønster hen over skænk, skab eller bord.
 • På skabe: Skift grebene ud.
17 september 2009

5 Comment

2013-02-17
Mette
2013-05-23
Lene Ørum
2013-08-26
Emine
2013-08-26
vibeke
2013-10-30
Tibina
0

Bliv ikke farvefølsom

Tag dine forholdsregler, inden du svinger malerpenslen, hvis du vil undgå at irritere din hud og dine luftveje.

0

Nyt liv til loppefund

Lidt maling og stof, der matcher, giver nemt de gamle møbler nyt liv og får loppefundene til at passe sammen.

0

FOKUS - mal døre og vinduer: Det rigtige produkt

Valget af maling eller træbeskyttelse afhænger af opgaven, men også af dit temperament.

0

4 veje til flotte vægge

Med spændende maling, cementpuds eller filt kan du skabe flotte resultater i dit hus på en weekend.

0

Årets farve 2015 er fundet - se den her

Vandfald hedder den: Dyb, stærk og lidt pjanket, synes vi på idényt om den blå nuance B55, der netop er kåret som Årets farve 2015.

0

Sådan læser du koderne på malingen og træbeskyttelsen

Det kan virke besværligt, at skulle læse koder og mærker, bare fordi stuevæggen skal males. Men faktisk er der nogle enkle tommelfingerregle...

3

Fjern gammel maling

Rigtig vedligehold af dit træværk på kommoden, vinduet, lågen, dørkarmen, hegnet el. lign. forlænger levetiden, og når du griber opgaven...

0

Fjern gammelt tapet - sådan gør du

Brug tapetopbløder eller en afdamper, når du skal fjerne gammelt tapet. Allan Brohus fra Danske Malermestre anbefaler tapetopbløder, da den...

1

Sådan bruger du malertape mest hensigtsmæssigt

Malertape er uundværligt, hvis du vil male lige kanter. Det kræver dog, at du følger nogle enkle regler, som fx først at sætte det op lige...

1

Kalk dit hus

Den romantiske drøm om det gamle bindingsværkshus på landet tiltaler de fleste. Men som nybagt husejer af et sådant klenodie står man med...

2

Struktur på væggen

Mal dig til en spændende væg. Ridser, striber og tern gør forskellen.

1

Mal huset i en mørk farve

Mørke farver er flotte og er blevet mere og mere populære til vores husfacader. Du kan fx male kulsort, dejlig chokoladebrun eller klassisk...

1

Malertape og smart afdækning gør det nemmere at male

Det er vigtigt at du dækker møbler, paneler og vindueskarme grundigt af, før der jongleres med maleruller og pensler. Læs her hvordan og se...

1

Brug den rigtige malerrulle

Køb en malerrulle, der passer til opgaven.

0

Sådan spartler du revner og huller væk

Spartling er grundlaget for flot malerarbejde. Se, hvordan du vælger den rigtige spartel og spartelmasse.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.