De "sikre vinduer" her, er der 10 paler, der går i hak for hvert enkelt vindue, når du låser det og kan de modstå 800 kilos tryk.
De "sikre vinduer" her, er der 10 paler, der går i hak for hvert enkelt vindue, når du låser det og kan de modstå 800 kilos tryk.

Sikre vinduer holder indbrudstyven ude

Vinduer og døre

Dit hus skal være forsvarligt aflåst, men forsikringsselskaberne stiller ikke særlige krav til, hvordan du sikrer dit hus imod indbrud. Derimod godkender forsikringen produkter, du kan bruge til at sikre dit hjem, og de godkendte produkter er et godt kort på hånden, når du forhandler pris på dine forsikringer.


Luk vinduerne helt, når du ikke er hjemme

Det er fristende at lade et vindue stå på klem, når familien forlader huset på en varm sommerdag. Men selv om der er rigtig mange "sikringsbeslag" til vinduer i handelen, er det vigtigt at understrege, at ingen af beslagene er godkendte af forsikringsselskaberne. Det betyder, at hvis en indbrudstyv brækker vinduet op, er du meget dårligt dækket af din tyveriforsikring.

Ikke indbrud, men simpelt tyveri
I forsikringsmæssig forstand har du nemlig ikke haft indbrud, men derimod været ude for det, som forsikringsselskaberne kalder simpelt tyveri. Det betyder, at der ikke bliver betalt erstatning for stjålne penge, smykker frimærkesamlinger m.m., mens "særlige indbogenstande" såsom radio-, TV-, og fotoudstyr samt skindtøj m.m. kun erstattes med op til 10 pct. af indboforsikringens sum.

Indbrud kan kun ske i aflåste huse
Grunden er, at indbrudstyveri ifølge forsikringsbetingelserne kun kan ske fra et hjem, der er forsvarligt aflåst. Og et hjem, hvor vinduerne står på klem sikret med et sikringsbeslag, er ikke forsvarligt aflåst.

Luk vinduerne, når du ikke opholder dig i rummet
Faktisk er sagen den samme, hvis vinduer eller terrassedør står åbne eller på klem, mens du er hjemme. Hvis tyven lister sig ind af et åbent vindue i stuen om natten, mens du sover – eller om dagen mens du er ude i haven, er der igen tale om simpelt tyveri. Så hvis forsikringen skal dække fuldt ud, kan du kun have åbne vinduer i de rum, hvor familien opholder sig.

Supersikre vinduer
Ønsker du at sikre dit hus med vinduer og terrassedøre, der i princippet er umulige at bryde op, kan du købe særligt sikre vinduer. Her er rammer og karme udført af stærkt træ, i alu eller i PVC. Ruderne er laminerede, og vinduets hængsler og glaslister sidder på indersiden. Når du låser vinduet, er der 10 paler, der går i hak for hvert enkelt vindue – de kan hver modstå 800 kilos tryk.

Sikre vinduer findes i mange modeller
Vinduerne kan købes i alle almindelige vinduesmodeller – dannebrog, bondehus, almindelige ruder – der alle åbnes indad og desuden kan kippes. Prisen er højere end almindelige vinduer – regn med ekstra materialeudgift på 0 – 150 pct. afhængigt af vinduet, du vælger.

26 juni 2009
0

Duggede ruder - godt eller skidt?

I de kolde måneder er der ofte dug på ruderne, og det bekymrer og ærgrer husejere. Ekspert Peter Bratt forklarer, hvorfor vinduerne dugger,...

0

3 brandvarme nyheder om vinduer

Hold varmen ude, design din næste vinduesfacade med et 'klik' eller få dine nye vinduer leveret på bare 7 dage.

0

Sørg for, at de nye vinduer passer til huset

Det er vigtigt, at dine nye vinduer passer til husets karakter. De lægger stilen, bestemmer udtrykket og lukker lyset ind.

0

4 gode grunde til at få ovenlysvindue

Ovenlysvinduer gør rummet "større", giver godt arbejdslys og hjælper med at lufte ud.

0

Flere vinduer giver størst gevinst

Udnytter du kvadratmeterne under dit tag, er der fordele ved at skifte tagsten ud med nye vinduer.

0

Sådan bør vinduet placeres

Du skal styre efter de fire verdenhjørner og kende til U- og G-værdier, når du skal placere dine energivinduer rigtigt.

0

Skær ned på varmeregningen ved at udskifte dine vinduer

Hvis dine vinduer er gamle og slidte, kan det være en god investering at skifte dem ud. Du vil måske opdage, at der er mange penge at spare...

0

Sådan vedligeholder du nemmest dine vinduer

Du kan ikke helt slippe for at vedligeholde dine vinduer. Der findes dog visse typer vinduer, som kræver en del mindre arbejde.

0

Utætte vinduer - sådan reparerer du dem

Større og mindre utætheder på vinduer kan reparares. Der findes en midlertidig løsning med isoleringsbånd og en holdbar løsning med tætnings...

0

Skift til lavenergivinduer – når du vil have lys og varme

Vinduet er den bygningsdel i husets klimaskærm – ydervæggene, taget og gulvet – som holder dårligst på varmen om vinteren. Energimæssigt...

0

Smart tilbehør til vinduet

Vinduer kan mere end at lukke lys ind i huset og give udsyn til have og alt det andet udenfor. Med lidt gør det selv-arbejde kan man fx...

0

Tjek husets fuger – utætte eller manglende fuger kan koste dyrt

Der er ingen fuge, der til evig tid kan blive ved med at bevare sin tæthed. Og der er heller ikke nogen fuge, som er langt bedre end andre....

0

Nye vinduer skal passe til husets udseende og materialer

Lang levetid, minimal vedligeholdelse og mulighed for at udforme vinduerne, så de passer i stilen til huset, er noget af det, der er vigtigt...

0

Vinduer med ny stil

Tænk nyt, når du skal vælge vinduer ved ombygning. Det kan give meget flotte resultater.

0

Det er ikke svært at få lavet nyt ovenlys i hele dit hus

Nærhed til naturen, frisk luft og ikke mindst lys er gavnligt for livskvaliteten. Men mange af de lidt ældre huse har et ret lille vinduesar...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.