Nye vinduer tjener sig ofte hjem over en kort årrække.
Nye vinduer tjener sig ofte hjem over en kort årrække.

Ny energimærkning gør det nemmere at købe nye vinduer

Vinduer og døre

Det nye energimærke viser på en skala fra A til F, hvor energirigtigt dit nye vindue er. Fremover kan du blot bestille et vindue i klasse A, B eller C og dermed være sikker på, at vinduet overholder det energimæssige lovkrav i bygningsreglementet.


Energi bliver dyrere i fremtiden
Det er sandsynligt, at energipriserne stiger i de kommende år. Derfor kan der være mange penge at spare på varmeregningen ved at skifte til nye vinduer.

Pengene bliver tjent hjem igen
Jo ældre og dårligere de eksisterende vinduer er, desto hurtigere er pengene tjent hjem igen. I mange situationer allerede i løbet af 5-10 år, afhængigt af om de nye vinduer er klasse A, B eller C.

Indeklimaet bliver også meget bedre

Det er ikke kun pengepungen, som kan mærke en vinduesudskiftning. Gamle vinduer er ofte utætte og giver generende træk. Nye vinduer er tætte, og du kan møblere helt ud til vinduet uden risiko for ubehageligt kuldenedfald.

Tænk på indeklimaet – luft ud!

Bedre vinduer betyder, at det er vigtigt at lufte ud, så dug og kondens undgås. Det er bedst at lufte kraftigt ud i korte perioder på cirka 5 minutter – gerne 3-4 gange om dagen.

Udluftningskanaler en mulighed
Det kan måske endda blive nødvendigt at etablere nye udluftningskanaler til naturlig ventilation i ydervæggene, fordi huset er blevet meget tæt ved vinduesudskiftningen.

Dug på ruderne er tegn på god isolering
Udvendig kondens og dug på ruderne kan forekomme i morgenstunden og være generende for udsigten. Men faktisk er det blot et tegn på, at energivinduerne isolerer rigtig godt. Problemet kan afhjælpes med fx en udvendig solafskærmning.

Forskellige krav – alt efter type hus

Kravet til vinduets energitilskud gælder for almindelige helårshuse, når vinduerne skal skiftes. Ved nybyggeri stilles andre krav til hele husets såkaldte energiramme. Ligeledes er der andre krav til sommerhuse.

Fredede huse er undtaget
Hvis dit hus er fredet eller bevaringsværdigt, skal det ikke opfylde kravene, men må selvfølgelig gerne.

Læs mere på næste side om de skærpede krav til vinduer.#br

Skærpede krav til nye vinduer
 
  Mærkningen fra A til F kender vi fra andre produkter.

Den 1. januar 2011 trådte nye regler til vinduer i kraft. Reglerne siger, at det ved udskiftning af et vindue i en almindelig helårsbolig skal dokumenteres, at vinduets såkaldte energitilskud, Eref, ikke må være mindre end -33 kWh/m2 pr. år.

Den samlede energibalance
Tallet er et udtryk for vinduets samlede energibalance, hvor der både er indregnet det varmetab, som slipper ud af vinduet, og det varmetilskud fra solen, som kommer ind i huset.

Energimærke C er kravet
Kravet overholdes, når vinduet har energimærke C og vælges klasse B eller A, er vinduet endnu bedre i energimæssig sammenhæng. Et vindue i klasse A lader mindst lige så megen solvarme komme ind i huset, som det slipper ud, men er også dyrere i anskaffelse.

Ordningen er lavet af Vinduesindustrien
Energimærkningsordningen er etableret af Vinduesindustrien, som er brancheforeningen for producenter af vinduer og yderdøre, efter aftale med Energistyrelsen.


Ordningen er nemmere at gennemskue
Gennemskuelighed er nøgleordet bag den nye energimærkningsordning for udskiftning af vinduer. Tidligere skulle man som husejer enten have en doktorgrad i U-værdier, varme kanter, g-værdier og energiruder eller stole blindt på, at håndværkeren valgte det rigtige vindue.

Nemt at overholde lovkrav
Fremover kan du blot bestille et vindue i klasse A, B eller C og dermed være sikker på, at vinduet overholder det energimæssige lovkrav i bygningsreglementet.
17 april 2011
0

Duggede ruder - godt eller skidt?

I de kolde måneder er der ofte dug på ruderne, og det bekymrer og ærgrer husejere. Ekspert Peter Bratt forklarer, hvorfor vinduerne dugger,...

0

3 brandvarme nyheder om vinduer

Hold varmen ude, design din næste vinduesfacade med et 'klik' eller få dine nye vinduer leveret på bare 7 dage.

0

Sørg for, at de nye vinduer passer til huset

Det er vigtigt, at dine nye vinduer passer til husets karakter. De lægger stilen, bestemmer udtrykket og lukker lyset ind.

0

4 gode grunde til at få ovenlysvindue

Ovenlysvinduer gør rummet "større", giver godt arbejdslys og hjælper med at lufte ud.

0

Flere vinduer giver størst gevinst

Udnytter du kvadratmeterne under dit tag, er der fordele ved at skifte tagsten ud med nye vinduer.

0

Skær ned på varmeregningen ved at udskifte dine vinduer

Hvis dine vinduer er gamle og slidte, kan det være en god investering at skifte dem ud. Du vil måske opdage, at der er mange penge at spare...

0

Sådan vedligeholder du nemmest dine vinduer

Du kan ikke helt slippe for at vedligeholde dine vinduer. Der findes dog visse typer vinduer, som kræver en del mindre arbejde.

0

Utætte vinduer - sådan reparerer du dem

Større og mindre utætheder på vinduer kan reparares. Der findes en midlertidig løsning med isoleringsbånd og en holdbar løsning med tætnings...

0

Du kan selv sikre dit hus mod indbrudstyve

Vil du gøre en indsats for at indbrudssikre dit hjem, er der nogle helt grundlæggende råd, som er gode at følge. Det er i den forbindelse...

0

Skift til lavenergivinduer – når du vil have lys og varme

Vinduet er den bygningsdel i husets klimaskærm – ydervæggene, taget og gulvet – som holder dårligst på varmen om vinteren. Energimæssigt...

0

Smart tilbehør til vinduet

Vinduer kan mere end at lukke lys ind i huset og give udsyn til have og alt det andet udenfor. Med lidt gør det selv-arbejde kan man fx...

0

Tjek husets fuger – utætte eller manglende fuger kan koste dyrt

Der er ingen fuge, der til evig tid kan blive ved med at bevare sin tæthed. Og der er heller ikke nogen fuge, som er langt bedre end andre....

0

Nye vinduer skal passe til husets udseende og materialer

Lang levetid, minimal vedligeholdelse og mulighed for at udforme vinduerne, så de passer i stilen til huset, er noget af det, der er vigtigt...

0

Vinduer med ny stil

Tænk nyt, når du skal vælge vinduer ved ombygning. Det kan give meget flotte resultater.

0

Det er ikke svært at få lavet nyt ovenlys i hele dit hus

Nærhed til naturen, frisk luft og ikke mindst lys er gavnligt for livskvaliteten. Men mange af de lidt ældre huse har et ret lille vinduesar...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.