Du kan selv sikre dit hus mod indbrudstyve

Vinduer og døre

Vil du gøre en indsats for at indbrudssikre dit hjem, er der nogle helt grundlæggende råd, som er gode at følge. Det er i den forbindelse vigtigt at huske på, at huset kun er så sikkert som det “svageste led” – det nytter ikke noget at sætte tre låse på hoveddøren, hvis terrassedøren eller kælderdøren er gammel og mør.

Nye vinduer er en god investering mod ubudne gæster ii dit hus.
Nye vinduer er en god investering mod ubudne gæster ii dit hus.

En tyv er diskret

 
  Det er ofte vinduerne, som må holde for, når tyven vil ind.
Husk, en indbrudstyv tænker både på at komme diskret og lydløst ind i huset – og på at komme uset ud igen med tyvekosterne. Derfor er det vigtigt, at du kan låse alle husets døre både udefra og indefra. For når tyven er kommet ind, vil han som det første forsøge at åbne én eller flere døre eller vinduer indefra for at have et sted at komme ud.

Lås altid udefra

Derfor er det en god idé at kunne låse husets yderdøre udefra med en nøgle, hvor der ikke er vrider på indersiden og evt. også kunne låse vinduerne med nøgle. Mange ældre vinduer er konstrueret på en måde, så glaslisterne nemt kan brækkes af udefra, og ruderne lirkes ud – uden larm!
Vinduerne bør derfor have indvendige glaslister. Alternativt kan du selv tage ruderne ud og lime dem fast med silikone på siderne og foroven. Undlad at lime i bunden, da fugten så ikke kan komme ud.

Lås vinduet med aflåselige håndtag

Desuden er det en rigtig god sikring, at vinduerne har aflåselige håndtag, som tyven kan se udefra. Det betyder, at han ikke bare kan knuse ruden og åbne vinduet, han skal fjerne de fleste glasskår fra rammen for at komme ind eller ud.

Tjek vindueshasperne

Se også eventuelle has­per efter, de skal sidde godt fast i både karm og ramme. De kan sikres ekstra med en haspesikring – på fagsprog en “børnesikringsanverfer” – den sikrer, at vinduet kun kan åbnes, når tappen løftes og drejes 180 grader.
  Foto: Crimex
  Tremmer foran kældervinduerne er effektive mod indbrudstyve.

En anden mulighed

Hvis der ikke er mulighed for at udskifte vinduets almindelige lukkeanordning med låse, er der mulighed for at eftermontere særskilte tyverisikringsbeslag. Skal du købe nye vinduer, er det oplagt at overveje tyverisikring. Hvis du som udgangspunkt vælger vinduer/døre, der er DVC-certificerede, er der krav om, at alle hjørner er forseglede med silikone.

Yderdørens lås skal være godkendt

Din yderdør skal være solid og slutte tæt til karmen. Desuden skal den forsynes med én godkendt lås og gerne en ekstra, der kan låses med nøgle både ind- og udvendig. Er dine låse mere end ti år gamle, kan det være en god idé at skifte dem ud.

Sikre ruder med lamineret glas

Du kan mod en meromkostning vælge, at dine nye ruder skal være tyverisikrede med lamineret glas. De er næsten umulige at knuse eller bryde igennem.

Termorruder har lamineret glas

I termoruden vil det yderste glaslag være af helt almindelig 4 mm glas, mens det inderste glaslag er 6 mm lamineret glas. Det gør det meget vanskeligt at bryde igennem ruden. Termoruden har desuden en ekstra lyddæmpende effekt, fordi den asymmetriske opbygning, hvor glassene ikke er lige tykke, bryder lydens svingninger.

Pas på dit hus ikke bliver en brandfælde

Hvis du sikrer døre og vinduer med indvendige låse, er det vigtigt, at du ikke kommer til at lave en brandfælde. Der skal altid være et antal vinduer og døre, der umiddelbart kan åbnes indefra, når I befinder jer i huset. 
22 juli 2009
0

Duggede ruder - godt eller skidt?

I de kolde måneder er der ofte dug på ruderne, og det bekymrer og ærgrer husejere. Ekspert Peter Bratt forklarer, hvorfor vinduerne dugger,...

0

3 brandvarme nyheder om vinduer

Hold varmen ude, design din næste vinduesfacade med et 'klik' eller få dine nye vinduer leveret på bare 7 dage.

0

Sørg for, at de nye vinduer passer til huset

Det er vigtigt, at dine nye vinduer passer til husets karakter. De lægger stilen, bestemmer udtrykket og lukker lyset ind.

0

4 gode grunde til at få ovenlysvindue

Ovenlysvinduer gør rummet "større", giver godt arbejdslys og hjælper med at lufte ud.

0

Flere vinduer giver størst gevinst

Udnytter du kvadratmeterne under dit tag, er der fordele ved at skifte tagsten ud med nye vinduer.

0

Sådan bør vinduet placeres

Du skal styre efter de fire verdenhjørner og kende til U- og G-værdier, når du skal placere dine energivinduer rigtigt.

0

Skær ned på varmeregningen ved at udskifte dine vinduer

Hvis dine vinduer er gamle og slidte, kan det være en god investering at skifte dem ud. Du vil måske opdage, at der er mange penge at spare...

0

Sådan vedligeholder du nemmest dine vinduer

Du kan ikke helt slippe for at vedligeholde dine vinduer. Der findes dog visse typer vinduer, som kræver en del mindre arbejde.

0

Utætte vinduer - sådan reparerer du dem

Større og mindre utætheder på vinduer kan reparares. Der findes en midlertidig løsning med isoleringsbånd og en holdbar løsning med tætnings...

0

Skift til lavenergivinduer – når du vil have lys og varme

Vinduet er den bygningsdel i husets klimaskærm – ydervæggene, taget og gulvet – som holder dårligst på varmen om vinteren. Energimæssigt...

0

Smart tilbehør til vinduet

Vinduer kan mere end at lukke lys ind i huset og give udsyn til have og alt det andet udenfor. Med lidt gør det selv-arbejde kan man fx...

0

Tjek husets fuger – utætte eller manglende fuger kan koste dyrt

Der er ingen fuge, der til evig tid kan blive ved med at bevare sin tæthed. Og der er heller ikke nogen fuge, som er langt bedre end andre....

0

Nye vinduer skal passe til husets udseende og materialer

Lang levetid, minimal vedligeholdelse og mulighed for at udforme vinduerne, så de passer i stilen til huset, er noget af det, der er vigtigt...

0

Vinduer med ny stil

Tænk nyt, når du skal vælge vinduer ved ombygning. Det kan give meget flotte resultater.

0

Det er ikke svært at få lavet nyt ovenlys i hele dit hus

Nærhed til naturen, frisk luft og ikke mindst lys er gavnligt for livskvaliteten. Men mange af de lidt ældre huse har et ret lille vinduesar...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.