Foto: Hanne Ulvig

Danmarks flotteste vinduesudsmykning - se vinderen af fotokonkurrencen

Vinduer og døre

Det var ikke nogen nem opgave, da vi på idényt redaktionen skulle finde vinderen af Danmarks flotteste vinduesudsmykning. 103 flotte og kreative forslag deltog i fotokonkurrencen, men der var dog ét billede, der skildte sig ud i al sin enkelhed. Smukke vaser med enkelte, cremefarvede blomster - og så var der tilmed udsigt til havens smukke kirsebærtræ.

Smuk og enkel udsmykning
Forårsstemning i vindueskarmen er navnet på billedet, der løb med sejren i fotokonkurrencen: Danmarks flotteste vinduesudsmykning. Fotografen hedder Hanne Ulvig, og hun beskriver billedet således:
"Vaserne er pyntet med de første forårsbebudere, hvid tulipan og narcisser, og et vindueskig til det blomstrene kirsebærtræ". Hanne har vundet præmien, der er et gavekort på 5.000 kroner til energiruder hos Jydsk Tagteknik.

Smukke orkideer på stribe
Orkideerne var godt repræsenteret på de mange foto-forslag - blandt andet dette billede, som Halina Madsen har taget. Hun har fyldt vindueskarmen med orkideer - på den måde blomstrer vindueskarmen året rundt. Når nogle er afblomstret, står andre i fuldt flor.

Kæledyrene blev der også plads til
Katte, hunde og sågar et rådyr har indtaget nogle af vindueskarmene - Johnny Nielsen har uploadet dette sjove billede, hvor et rådyr stikker næsen i vindueskarmen. Der er da også blevet spurgt til, hvorvidt rådyret er levende eller udstoppet - svaret på det står stadig hen i det uvisse, men vi hører da meget gerne fra Johnny, hvis han ønsker at kaste lidt lys over sagen.


Se alle billederne, der deltog i konkurrencen

21. marts 2012
Mere om Vinduer og døre

Døren binder: sådan reparerer du den

Vinduer og døre Der er ingen grund til at finde sig i en dør, der binder. Der er mange enkle greb, der kan rette døren op: dørringe, høvling, hængselsvrider - ja, selv en læbestift.

Sørg for, at de nye vinduer passer til huset

Vinduer og døre Det er vigtigt, at dine nye vinduer passer til husets karakter. De lægger stilen, bestemmer udtrykket og lukker lyset ind.

Duggede ruder - godt eller skidt?

Vinduer og døre I de kolde måneder er der ofte dug på ruderne, og det bekymrer og ærgrer husejere. Ekspert Peter Bratt forklarer, hvorfor vinduerne dugger,...

4 gode grunde til at få ovenlysvindue

Vinduer og døre Ovenlysvinduer gør rummet "større", giver godt arbejdslys og hjælper med at lufte ud.

3 brandvarme nyheder om vinduer

Vinduer og døre Hold varmen ude, design din næste vinduesfacade med et 'klik' eller få dine nye vinduer leveret på bare 7 dage.

Flere vinduer giver størst gevinst

Vinduer og døre Udnytter du kvadratmeterne under dit tag, er der fordele ved at skifte tagsten ud med nye vinduer.

Genbrug dine gamle vinduer

Vinduer og døre Dine gamle vinduer, som du måske tænkte skulle på genbrugspladsen, kan sagtens få nyt liv – det handler blot om at være kreativ.

Skær ned på varmeregningen ved at udskifte dine vinduer

Vinduer og døre Hvis dine vinduer er gamle og slidte, kan det være en god investering at skifte dem ud. Du vil måske opdage, at der er mange penge at spare...

Sådan vedligeholder du nemmest dine vinduer

Vinduer og døre Du kan ikke helt slippe for at vedligeholde dine vinduer. Der findes dog visse typer vinduer, som kræver en del mindre arbejde.

Video: Undgå svamp og fugt omkring vinduerne

Vinduer og døre Fugt og kondensvand omkring vinduerne kan give svamp, hvilket ikke er godt - hverken for indeklimaet eller vinduet.

Tips til vinduespudsningen - få rene vinduer uden striber

Vinduer og døre Få rene ruder uden striber. For at lykkes med vinduespudsningen skal du både bruge de rigtige redskaber og den rigtige teknik. Følg vores...

Energiruder udnytter solens stråler til at varme huset op

Vinduer og døre Med de nyeste typer superisolerende energiruder, giver husets vinduer ikke længere varmetab - tværtimod. Arealerne med vinduer giver plus i...

Du kan selv sikre dit hus mod indbrudstyve

Vinduer og døre Vil du gøre en indsats for at indbrudssikre dit hjem, er der nogle helt grundlæggende råd, som er gode at følge. Det er i den forbindelse vigtigt at huske på, at huset kun er så sikkert som det “svageste led” – det nytter ikke noget at sætte tre låse på hoveddøren, hvis terrassedøren eller kælderdøren er gammel og mør.

Sikre vinduer holder indbrudstyven ude

Vinduer og døre Dit hus skal være forsvarligt aflåst, men forsikringsselskaberne stiller ikke særlige krav til, hvordan du sikrer dit hus imod indbrud....

Vinduernes abc – vælg de rigtige vinduer til dit hus

Vinduer og døre I de fleste huse udgør vinduerne omkring 20-22 pct. af facaden. Et vindue har mange indeklimamæssige funktioner. Det skal bringe lys ind i...