Nu skal tagrenderne tjekkes, så du undgår vandskader

Får du en vandskade på dit hus, der skyldes, at tagrenderne har været stoppet til med blade, så dækker din husforsikring ikke.

Fyldt tagrende kan give vandskade

Lige nu  – og med udsigt til nattefrost – drysser bladene ned fra oven og lægger sig i tagrenderne. Kommer der et ordentligt regnskyl, som vi har oplevet det i de seneste måneder, så kan en overfyldt tagrende nemt forårsage en vandskade på dit hus. Tagrenden stopper til fra den ene dag til den anden, og det er måske ikke der, du har dit fokus lige nu. Men det kan blive dyrt.

Forsikringen dækker ikke

Hvis en vandskade skyldes, at tagrenderne er helt stoppet til, dækker forsikringen som regel ikke. 

– Er tagrender og nedløbsrør tilstoppede med blade, så vandet løber ned ad husmuren i stedet for at ende i afløbet, og det forårsager en vandskade, så er der ingen hjælp at hente hos sit forsikringsselskab, fortæller Riccardo Krogh Pescatori, kommunikationskonsulent hos GF Forsikring.

Husejere glemmer de basale ting

Helt basale ting som at lukke vinduer og ikke mindst tjekke afløbsriste og tagrender, kan være med til at forhindre og minimere vandskader. Alligevel er der mange husejere, der glemmer det.

I det øjeblik et kraftigt regnvejr eller skybrud nærmer sig, kan disse små tiltag rent faktisk gøre en stor forskel. Det samme gælder afløb, brønde og faskiner. Det er også husejerens pligt, at de virker efter hensigten. Derfor er det en god idé at gå dem efter på denne tid af året og få dem renset, så man undgår, at vandet løber tilbage og i værste fald er årsag til en vandskade.

Gode råd i forbindelse med vand fra oven:

  • Sørg for jævnligt at tilse og vedligeholde dine afløb og brønde.
  • Gennemgå alle husets brønde og – især om efteråret, når bladene er faldet af træerne.
  • Rens nedløbsbrøndenes sandfang for blade, sand og småsten hvert år, så brønden ikke stopper til.
  • Har du problemer med dine afløb, som almindelig vedligeholdelse ikke løser, så få dit system gennemgået af en autoriseret kloakmester. 
  • Kontakt din kommune, inden du får foretaget ændringer i dine kloak- og afløbssystemer.

Kilde: GF forsikring

Læs mere: Fordele og ulemper ved tagrender af zink, kobber, stål, plast og aluminium

Mest læste artikler