Tagrenden er af zink er velegnede til det danske vejr.
Tagrenden er af zink er velegnede til det danske vejr. Foto: Aco

Dårlige tagrender kan lave store skader på dit hus

Tagrender og nedløbsrør

Dårlige tagrender kan føre til store og meget dyre skader på både murværk og trækonstruktioner. Det er derfor vigtigt, at tagrenderne er i orden – især i den våde årstid, hvor store mængder nedbør skal ledes væk.


Bagfald betyder, at vandet ikke ledes til nedløbet
Ofte er blade og andet skidt grunden til, at tagrenden ikke fungerer ordentligt. Et andet typisk problem er bagfald, der betyder, at vandet ikke ledes til nedløbet, men i stedet samler sig i den forkerte ende af renden, så det ikke løber væk.

Tærede tagrender bliver utætte
Et tredje almindeligt problem er, at tagrenderne er udtjente. Det ses ved, at de er tærede i bunden, eller også er samlingerne blevet utætte. I gennemsnit holder tagrender 15-35 år alt efter materiale, og hvor udsat de er placeret.

Tagrenden skal passe til huset
Der findes tagrender i fx kobberlook, der beholder sin kobberfarve, eller en plast-tagrende, der ser godt ud og holder i rigtig mange år. Desuden kan du også få tagrender i zink, stål, aluminium og kobber, der irrer smukt i brug. En stor del af husets arkitektoniske udtryk ligger faktisk i tagrendens udformning.

Kliksystem gør, at det er nemt at skifte tagrenden
 
Er du lidt fiks på fingrene, kan du selv skifte den karakteristiske halvrunde tagrende, den skjulte tagrende eller den originale zinkrende i en-meterstykker. Flere producenter har nemlig gjort det nemt at skifte tagrender med deres lim- eller klikløsninger.

Brug en fagmand, hvis du er usikker
Ønsker du fx loddede samlinger i zink, eller er du usikker på, hvordan opgaven skal udføres, så ring til en fagmand. Tagrender, der ikke er monteret rigtigt, er en dårlig løsning.
 

Tag den gamle rende med, når du skal købe en ny

Ved de såkaldte limløsninger passer renden umiddelbart ned i det gamle rendejern. Det er en god idé at tage et stykke af den gamle rende med på trælasten eller til byggemarkedet. Den gamle rende fortæller om størrelse og udformning, så du kommer hjem med noget, der passer præcist til dit hus.

  Foto: Rias
  Den hvide tagrende af plast giver huset er specielt udseende.

 

 

Zink er stærkt
Render i massiv zink modstår de største udfordringer i det danske vejr – også havgus og mindre forurenet luft. Op til 20 års garanti.

Plast fås i flere farver

Tagrenderne fås ofte i flere farver. Kan opsættes i alle miljøer og tåler lave temperaturer og -solens ultraviolette stråler. Op til 25 års garanti.

Stål er godt, dog ikke i kystområder

Stål - herunder forzinket stål, kobberbelagt stål og plastbelagt stå. Tagrenderne tåler det danske klima godt, men det frarådes at anvende stål i kystområder og i områder med stærk forurening. Op til 12 års garanti.
23 september 2008
0

Find den perfekte tagrende til at indramme dit hus

Plast, zink, kobber, stål... Tagrender findes i mange materialer, udtryk og farver - vi giver dig et overblik over mulighederne.

1

Tagrenden skal klæde huset – sådan vælger du rigtigt

Tagrenden er en synlig bygningsdel, som du kan vælge at gøre meget diskret eller gøre en dyd ud af. Tænk på gennemgående farver og overvej...

0

Valg af tagrende: zink, kobber, stål eller aluminium

Nye, tætte tagrender er sundt for dit hus. Flere af de nyeste typer kan du selv sætte op. Her gennemgår vi fordele og ulemper ved tagrender...

0

Video: Tjek tagrenden og undgå vandskade

Undgå vandskader ved at fjerne blade og andet skidt fra tagrenden. Sørg også for, at hældning går ned mod afløbet.

0

Tjek tagrender, nedløbsrør og afløb, når det regner

Dine tagrender, nedløbsrør og afløb kræver en grundig gennemgang og rensning efter løvfald og før vinterens nedbør sætter ind. Se, hvordan...

1

Sådan udskifter du det ødelagte nedløbsrør

Et gammelt nedløbsrør af plastik kan blive ødelagt ved nærkontakt med en tungt lastet trillebør o.lign. Mindre skader i tagrende eller...

0

Varmekabler i tagrenden får istapperne til at forsvinde

Undgå faren for istapper ved at efterisolere taget eller lægge varmekabler i tagrenden. Varmekablerne skal monteres af en installatør, men...

0

Sådan kan du forlænge tagrendernes holdbarhed

Hvis tagrenderne bliver tilstoppede, kan det vand, der sjasker ud over kanterne, i værste fald medføre fugtskader på husets træværk og...

1

Rens tagrenderne, når løvfaldet er overstået

Det er en god idé at rense og efterse tagrender og nedløb to gange om året – forår og efterår. Vigtigst er det nu, hvor bladene er faldet,...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.