Tjek dine vinduer og døre, så de er sikrede mod tyveknægte

Sikkerhed

Ved indbrud kommer tyven ofte ind igennem et vindue eller terrassedøren. Få gode råd til at sikre dig imod de ubudne gæster, og hvis uheldet er ude, hvordan du kommer lettere igennem forsikringssagen.

Bor du i et villakvarter, hvor de fleste er på arbejdet om dagen, så skal du være klar over at det er et mekka for indbrudstyve.
Bor du i et villakvarter, hvor de fleste er på arbejdet om dagen, så skal du være klar over at det er et mekka for indbrudstyve. Foto: Martin Rasmussen og iStock

Døre og vinduer skal have ekstra låse og beslag

Der er mange produkter, som kan gøre vejen ind i huset så besværlig, at de fleste indbrudstyve må give op. Det handler særligt om vinduer og døre, der kan forstærkes med ekstra låse og beslag. Ruderne kan udskiftes med laminerede glas, der stort set ikke kan slås i stykker – og både vinduer og døre kan sikres med stål-persienner.

Fotografér dit indbo, og gem kvitteringer

Selv om det er en ubehagelig tanke, kan der alligevel blive indbrud – og så gør det situationen meget lettere bagefter, hvis du har tjek på forsikringen og kan dokumentere, hvad familien rent faktisk havde i huset – og hvad genstandene har kostet.

Forsikringssummen skal passe til dit indbo

Husk også at tjekke summen for særligt privat indbo – herunder hører alt familiens elektroniske udstyr. Desuden kunstværker, malerier, pelse, spiritus, vin, våben og ægte tæpper. Ved indbrud dækker indboforsikringen både almindeligt indbo og særligt indbo. Men ved simpelt tyveri, hvor der ikke er synligt tegn på indbrud, er der begrænset dækning.

Få hjælp fra din nabo mod indbrud

Danske villaejere får nabohjælp i kampen mod indbrud. I hvert fald svarer 3/4, at de holder øje med naboens hus og omvendt. Tallet stammer fra idényts villapanel, hvor 8.720 læsere har svaret på spørgsmål om bl.a. indbrud. 

Læs også:

Forskellen på hvide og brune æg

I supermarkedet står vi tit overfor at skulle vælge imellem hvide og brune æg – men er der reelt set en forskel?

Mange har ikke ekstra alarmsystemer

Ca. 25 pct. idényts villapanel siger, at de har ekstra sikring af vinduer og døre, mens hele 46 pct. slet ikke har nogle ekstra sikkerhedssystemer i boligen. Det er især villaejere med høj indkomst, der allerede har sikret boligen på forskellig vis.

Foto: SecuyouEt tryk låser alle døre og vinduer

Med et helt nyt låsesystem kan du med et enkelt tryk på en trådløs fjernbetjening låse alle døre og vinduer og samtidig sikre dig, at der fx ikke er åbne vinduer. Systemet består af batteridrevne låse, der monteres på dør- og vinduesgreb, samt en trådløs fjernbetjening. Låsene hjælper også med at gøre flugt­vejen besværlig for eventuelle tyve, fordi låsene (i låst tilstand) ikke kan åbnes indefra af uvedkommende. Systemet markedsføres af Secuyou.

Foto: Dansk IndbrudssikringIndbrudssikrede vinduer og døre

En anden type tyverisikring sikrer vinduer, terrassedøre og døre, med ekstra mange, stærke, hærdede beslag og paler, skråtstillede skruer og ekstra låsebeslag. Vinduerne har lamineret fastlimet glas, der næsten er umuligt at slå i stykker, samt aflåselige håndtag. Vinduerne kommer fra Dansk Indbrudssikring.
Foto: Alux

Gardinet er en vinduessikring

Stål-jalousiet er et andet produkt på det danske marked. Jalousiet er kompakt og kræver meget lidt plads over eller i vinduet/døren. Leveres også med integreret indvendigt rullegardin i mange farver og mønstre, og det har dermed flere funktioner ud over indbrudssikring: Mørklægning, solafskærmning og lysregulering. Fra Alux

Læs også:

Test: Den billigste rosensaks gav det bedste klip

Glatte, fine, skrå snit – rosensaksen skal virkelig kunne klippe. I denne test har vi derfor fokuseret på rosensakse med sideskær, hvor...

Foto: PN BeslagSmå beslag med stor virkning

Et almindeligt vindue eller en terrassedør kan være ret enkel at brække op. Det kan små indbrudshæmmende beslag lave om på. Du kan købe beslag, der hindrer tyven i at fjerne glaslisten fra husets vinduer. Andre beslag forstærker husets døre eller sikrer de lukkede vinduer ekstra imod indbrud. Fra PN Beslag

10 tip mod tyve og tyveri

 1. Hav gode naboer, der holder øje med huset. Fortæl din nabo, hvis du tager væk, giv et telefonnummer.
 2. Huset skal se beboet ud.
 3. Der skal være gode låse - ikke bare i hoveddøren, men i alle døre.
 4. Vinduerne skal have solide beslag.
 5. Yderdøre skal helst have to låse, hvor den ene kun kan åbnes med nøgle - også indefra.
 6. Installér sensorer, der tænder for det udendørs lys.
 7. Installér lydalarmer. De får ofte tyven til at opgive indbruddet.
 8. Brug ikke autosvar på mail til at fortælle, at du er på ferie.
 9. Vær forsigtig med de oplysninger, du lægger ud på Facebook.
 10. Husk at lukke/låse vinduer og døre. Hvis tyven fx kommer ind igennem et åbent vindue, er der forsikringsmæssigt tale om “simpelt tyveri”, og så er erstatningen væsentligt nedsat.

Foto: RationelHvis du har haft indbrud

 • Ring til politiet. Lad være med at røre ved noget eller rydde op, før politiet har været der – I kan ødelægge spor.
 • Ring til forsikringsselskabet. Tjek, om der er stjålet hævekort eller mobiltelefoner med simkort – og spær alle stjålne kort.
 • Minimer skaden. Ring evt. til glarmester og låsesmed, så huset kan låses.

Efter politiet har optaget rapport

Når politiet har været der, kan I gå i gang med at rydde op og få et mere præcist billede af, hvad der mangler. Husk: Smid ikke beskadigede ting væk, før forsikringsselskabets taksator har set det, eller din sag er afsluttet. Du skal kunne sandsynliggøre over for forsikringen, at dine ejendele har været i huset, og at de er blevet stjålet. Tag film/fotos af alle ejendele, og læg billederne fx hos familie.

17. oktober 2015
Mere om Sikkerhed

Derfor bør du børnesikre dit hjem - og sådan gør du

Sikkerhed Faldulykker, brandulykker, drukneulykker, skoldninger, forgiftninger, og kvælninger. Listen er lang. Læs her, hvordan du forebygger, at barnet kommer galt afsted, og skab en tryg legeplads for de små.

El-installationer i hjemmet - hvad må du selv gøre?

Sikkerhed Elektricitet er en alvorlig sag. Derfor er der mange, der holder sig tilbage med el-arbejdet i hjemmet. Så forsigtig er der dog ingen grund...

Behjælpeligt trick: Derfor skal du fra nu af lægge en mønt i fryser...

Sikkerhed Et genialt trick bliver delt af flere hundrede personer på Facebook. En god idé til dig, der skal ud og rejse i ferien.

Sådan undgår du skader med knuste vinduer

Sikkerhed Op mod 1.000 danskere kommer hvert år til skade på grund af knust vinduesglas eller andet bygningsglas i hjemmet. Der er dog måder, du kan sikre dit hjem på - få et hurtigt overblik med denne guide.

Nu kan du også sikre din bolig med DNA-spray

Sikkerhed Vil du sikre din værdigenstande mod tyveri, så er DNA-spray det allernyeste. Læs her, hvordan det fungerer.

Så galt kunne det gå i haven, hvis der ingen regler var

Sikkerhed Træk i slideren på billedet inde i artiklen og se, hvorfor det giver mening med standardiseringer af regler for haveredskaber og legeredskab...

Nu kan du se, hvor mange indbrud, der er i din kommune

Sikkerhed Med et enkelt klik kan du nu se det præcise antal indbrud i din kommune, og hvor den befinder sig på tyvenes hitliste. Statistikken afslører også, at antallet af indbrud i private hjem er dramatisk faldende for tiden. 

Undersøgelse: Vi vil være gode naboer

Sikkerhed Vi er positive, når vi vurderer naboskabet, hvor vi bor. Næste skridt er at iværksætte egentlig NABOHJÆLP – det perfekte redskab, hvis vi...

Sådan overlever du lynnedslag

Sikkerhed Lyn, der flænger en oprørt himmel, er det smukkeste syn, der findes - medmindre du er ude midt i tordenvejret. Hvis du er fanget i en torden...

Guide til at undgå indbrud i julen

Sikkerhed Julen er forbundet med mange traditioner. Desværre er ikke alle traditioner lige sjove. For når julefreden sænker sig, stiger antallet af indbrud desværre også.

Læs etiketten – for dine børns skyld

Sikkerhed Det er sundt at tage børnene med i køkkenet, men helt almindelige husholdningsprodukter som vaskemiddel, afløbsrens og kalkfjerner kan...

For store gasflasker kan få grillen til at eksplodere

Sikkerhed Sikkerhedsstyrelsen advarer om faren ved at bruge for store gasflasker til grillen. I august eksploderede en flaske på grund af for højt...

Hold ferie uden indbrud

Sikkerhed Alarmer og naboer er godt, men ferie-venner er endnu bedre. Læs om, hvordan idényts chefredaktør, Anna-Lise Aaen, holder ferie med ro i maven.

7 tegn på at dit hus får besøg af indbrudstyven

Sikkerhed Tænker du nogensinde over, om dit hus afslører, at du ikke er hjemme? Se her en række ting, du bør tænke over, inden du forlader dit hjem.

Video: Verdens billigste livsforsikring

Sikkerhed Kan du redde din familie, hvis uheldet er ude? En helt almindelig godkendt røgalarm koster ikke mange kroner, men den kan redde dit og...