Eventuelle købere skal have et godt første indtryk af huset.
Eventuelle købere skal have et godt første indtryk af huset.

Gør huset klar til salg

Boligøkonomi og forsikring

Indtrykkene de første 30 sekunder i et hus kan være afgørende for, at køberne vælger netop dit hus. Men der er mange ting, som er lette at ændre, så du er sikrere på, at huset fremtræder optimalt, når det skal sælges.


Havelågen må ikke binde
Havelågen er ofte det første, som køberen møder. Sørg for, at den er let at få op, at den ikke knirker eller er rusten, og tjek lige, at også postkassen giver det rigtige indtryk.

Udskift ødelagt træværk og sæt flisen fast
Hvis vindskeder, overliggere eller andet udvendigt træværk på huset er trist at se på, så mal det eller skift træet ud. Inden døre skal de småting, som du ellers har udskudt, klares. Den løse flise i badeværelset eller et løst håndtag på døren. Kig i  tilstandsrapporten i hånden, og reparer diverse mindre skader, og lad fagfolk udføre de mere komplicerede.

Et godt isoleret hus sælger bedre
Lad være med at renovere køkkenet eller badeværelset. De penge får du sjældent igen, for køberen kan ikke nødvendigvis lide din stil. Brug hellere penge på at få efterisoleret huset – en høj varmeregning er som regel noget, de fleste, der er på jagt efter et hus, vil se på med skeptiske øjne.

Maling gør underværker
En spand maling koster ikke ret meget, men den kan gøre underværker. Nymalede stuer giver et pænt og rent indtryk. Vælg lyse, neutrale farver – de sælger bedst og giver en større rumvirkning, mens kradse blå, grønne eller røde farver let kan skræmme køberne væk.

Hellere trægulve end gulvtæpper
Når det drejer sig om gulvene, så ligger trægulve øverst på købernes topti-liste. Så hvis du har væg-til-væg-tæpper og pæne træplanker nedenunder, så riv tæpperne af.

Fjern nullermænd
At der er gjort rent, før dit hus bliver vist frem, er selvfølgelig et “must”. Og husk, at køberne godt kan finde på at åbne ovnlågen i køkkenet. Som prikken over i’et sælger nypudsede vinduer godt.


Bag boller, så huset dufter hyggeligt og leg selv købere. Læs mere på næste side.


#br

Ryd op, så køberen ikke tror, at du er sjusket

Oprydning er mindst lige så vigtig – hvis der er nusset eller rodet, så kan køberen let få den tanke, at der også er sjusket med husets vedligeholdelse.

Fjern møbler, hvis stuen virker proppet
Står tingene og møblerne meget tæt, bør du desuden “lette” indretningen lidt ved at fjerne nips, stole og små borde. Meget personlige ting som fx sportspokaler og familiebilleder – især hvis der er mange af dem – bør også gemmes ad vejen.

Luft ud og bag boller
Enkle og mindre personlige omgivelser gør det lettere for køberen at se mulighederne i hjemmet og at forestille sig en indretning med egne møbler. Luft ud, bryg kaffe eller bag boller. Så er dit hus klar til salg.

Leg købere
Det er ikke let at se på sit eget hjem med kritiske øjne. Få derfor et par hudløst ærlige venner til at lege potentielle købere. Lyt til hvilke mangler og fordele, de mener, dit hjem byder på.

Giv haven en omgang
Det er ikke kun huset, du sælger. Fjern derfor badebassinet, cyklerne og hundelegetøjet fra haven. Slå også græsset, og fjern det værste ukrudt. Trim store og vildtvoksende buske, så de ikke lukker for lys til huset eller terrassen.

Haven skal også ose af hygge
Stil havemøbler klar og læg en dug på havebordet, så man kan “se hyggen” foran sig. Om vinteren er det meget vigtigt, at stier og gangarealer er skrabet fri for sne, så det er let at komme rundt.
14 august 2008
0

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal...

0

Undgå at betale for meget for din nye bil

Gør som mere end 1.000 danskere og lad forhandlere fra hele Danmark byde på din nye bil. Få 3 tilbud fra andre brugeres foretrukne forhandle...

0

26 uundværlige tips til at undgå svindel med dine kreditkort

20% af befolkningen har oplevet svindel med deres kreditkort mere end én gang - og det er 20% for mange. Læs med her, og bliv godt rustet...

0

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu...

0

7 ting, der øger husets værdi og giver et godt førstehåndsindtryk

Skal du have vurderet eller solgt dit hus, bør du have styr på disse 7 ting, før du inviterer ejendomsmægleren eller mulige købere indenfor.

0

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

0

Klimatjek gav god søvn

Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

1

Politikere vil se på mulighed for at sænke grundskylden

Ejendomsskatterne tager over næsten hele landet en større og større bid af den indkomst, villaejerne skal leve af. Grundpriserne stiger og...

0

BoligJobordningen genindføres og udvides

Nu kan du igen få fradrag på forskellige ydelser som håndværkerarbejde, rengøring og havearbejde. Der er netop blevet indgået en delaftale...

Denne artikel er sponsoreret.

Hansgrohes tips til vandbesparelse

Vi ved alle, at det er en god idé at spare på vandet, men de fleste af os kender måske ikke til de værste syndere, når det gælder vandspild....

0

Over 10.000 svarede på spørgsmål om skatter og boligens rum

idényts Villapanel har vokset sig stort og yderst troværdigt. Villaejernes holdninger og synspunkter når ud til resten af Danmarks befolknin...

1

Registrer dit indbo

Vi har ofte meget mere, end vi går og tror, så det er svært at huske alle sine ejendele, når skaden er sket.

0

Flyt friværdien i sikkerhed

Danskernes friværdi er rekordhøj, men man skal huske, at den også kan falde.

0

Økonomien til eftersyn

Et budget og en god familiesnak kan spare dig for mange søvnløse nætter.

0

Bliv rask med din forsikring

En sundhedsforsikring er populær, fordi den sikrer genvej til private hospitaler.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.