En sæbedispenser med sensor reducerer spredningen af bakterier.
En sæbedispenser med sensor reducerer spredningen af bakterier. Foto: Ubuy

Mere hygiejnisk hjem, med produkter du kan betjene uden at røre

Nyt til hus/ Nyt til have

Hygiejne i hjemmet afhænger først og fremmest af, at du er god til at vaske hænder. Berøringsfrie produkter kan gøre, at dine hænder ikke bliver beskidte igen lige med det samme: Vandhanen og sæbedispenseren fungerer ved hjælp af en sensor, skraldespanden ved et tryk med foden, og køkkenlågen åbnes med et let tryk fra knæet. Stikkontakterne kan du også få i en hygiejnisk udgave.

Hygiejnisk hjem forudsætter ordentlig håndvask

Der er intet så godt for hygiejnen i hjemmet som at vaske hænder – hænderne er nemlig den perfekte smittekilde. Har vi lidt forkølelsesbakterier eller -vira på hænderne, så sætter vi dem på alt, vi rører ved, og så vil de næste, der rører vandhanen eller dørhåndtaget få bakterier eller vira på deres hænder.

Du kan få et lille kursus i grundig håndvask ved at se denne film, som Sundhedskomiteen har lavet.

Rengøring giver en bedre hygiejne

Der er gode og dårlige bakterier, og det er vigtigt ikke at panikke over bakterier. For de fleste mennesker er det ikke farligt at være lidt syg engang i mellem. Men det er også rart at vide, hvor simpelt det egentlig er at forbedre hygiejnen en hel del – især hvis du har små børn i huset, eller om vinteren hvor forkølelse og influenza florerer.

Ifølge Rådet for Bedre Hygiejne er det bl.a. en god idé jævnligt at tørre håndtag i huset af. Du kan finde flere råd til, hvordan du rengør hjemmet her

Hygiejne bliver bedre af at tænke rutinerne igennem

Det er super, hvis du husker at vaske hænder, men effekten bliver nedsat, hvis du derefter rører ved vandhanen, som er beskidt (fra da du tændte den med de uvaskede hænder), tørrer hænder i et håndklæde, du glemmer at skifte ud minimum en gang om ugen. Tænk rutinerne igennem, og overvej om du kunne have gavn af at udskifte nogle af dine ting til berøringsfrie ting, der fungerer ved hjælp af en sensor eller fodpedal, så du slipper for at røre dem.

Se et udvalg af nye hygiejniske og berøringsfrie produkter på næste side
#br

Foto: GroheHygiejnisk tænd og sluk for vandhanen uden at røre

Bliv ved med at have rene hænder, når du er færdig med at vaske dem: Vandhanen slukker og tænder selv, så du ikke skal røre den eller det beskidte armatur. Vift dine hænder foran den infrarøde sensor, og vandet løber i 30 sekunder.

Sensoren er batteridrevet (6V lithium), og batteriet skal placeres under bordpladen. Vandhanen hedder Eurosmart Cosmopolitan E og er designet til håndvask i badeværelset. Fås i krom. Højden er ca. 12,5 cm. Når du skal gøre den ren, kan den indstilles til at lukke for vandet i 3 minutter.

Fra Grohe. Pris ca. 2.885 kroner. Fås bl.a. i Bedre bad, Badinteriør, Bad & Design og Comfort.

Læs mere på Grohes hjemmeside

Hygiejnisk skraldespand: Et tryk med foden og spanden er åben

Pedalspanden er efterhånden blevet en klassiker i mange hjem – og det er med god grund! Det er nemlig endnu en effektiv måde at undgå kontakt med bakterier på.

Foto: SoedahlDen lilla pedalspand er fra Södahl og koster ca. 250 kr. i deres webshop soedahl.dk. Den er lavet af metal, der er belagt med gummi – vælg mellem farverne lilla, sort, hvid og petrol. Spanden rummer 3 liter og har soft close, så låget ikke ryger i med et brag.

Læs mere på Södahls hjemmeside

Alternativ til skraldespandsstativet

Foto: DesigndelicatessenEt hygiejnisk alternativ til de almindelige køkkenlåger med skraldespandsstativ er en stor og rummelig pedalspand. Fx denne LCL affaldsspand i krome-blank aluminium fra designdelicatessen.dk. Den rummer 40 liter og koster ca. 995 kr.

Se mere på deres hjemmeside
Hygiejnisk køkkenlåge og sæbedispenser med sensor
#br


Den hygiejniske køkkenlåge

Hygiejnen får en tand opad, når du ikke behøver bruge dine våde og beskidte hænder til at åbne køkkenlågen – særligt den låge hvor skraldespanden typisk hænger på indersiden – når du i en fart skal af med en håndfuld kartoffelskræller.

Foto: MultiformKøkkenlågen betjenes med knæet eller hoften

Der er flere forskellige funktioner, som gør det nemt at åbne køkkenlågen med et let tryk – fra knæet eller hoften – fx den mekaniske funktion, der hedder Tip-on og kan fås på alle køkkenlåger fra Multiform.

Den motoriserede køkkenlåge hedder servo drive fra Multiform. Funktionerne tip-on og servo drive fås på alle Multiforms forskellige køkkendesigns. Prisen for tip-on er 300 kr. ekstra oveni den normale køkkenlåge-pris og for servo drive 2.800 kr. ekstra oveni.
Læs mere på Multiforms hjemmeside

 


Foto: OL BeslagDu kan også få servo drive til dit eksisterende køkken: løsningen hedder Blum Uno fra den danske distributør OL Beslag, som forhandler den via køkkenfirmaerne – bl.a. HTH køkken og Multiform.
Tjek OL-Beslags hjemmeside

 
Foto: DubuyHygiejnisk sæbedispenser med sensor

Et par batterier i bunden af den automatiske sæbedispenser og en lille sensor er hemmeligheden bag den hygiejniske måde at tage sæbe på. Sæbedispenseren er lavet i metal hård plast og måler 19 cm i højden og 7 cm i diameter. Pris 149 kr. ekskl. batterier (bruger 4 stk. AAA). Fra dubuy.dk

 

Foto: DubuyDu kan også få en sæbedispenser, der er mere strømlinet i designet – den hedder Otto og er også fra dubuy.dk og bruger også 4 stk. AAA-batterier. Fås i enten hvid eller sølvfarvet. Den koster 339 kr. og er 22 cm i højden.

 

Stikkontakter af antibakterielt materiale
#br


Foto: Lauritz KnudsenHygiejniske stikkontakter lavet af anti-bakterielt materiale

Stikkontakterne ligner helt almindelige kontakter – kun et b på bagsiden indikerer, at det er en særlig hygiejnisk stikkontakt. Den har nemlig en anti-bakteriel overflade, som betyder, at en lang række bakterier har ganske svært ved at overleve på stikkontakten. På den måde nedsætter du risikoen for at sprede bakterier fra person til person i hjemmet, når I alle rører ved stikkontakten med jeres (beskidte) hænder.

Den antibakterielle effekt holder længe

Den anti-bakterielle effekt slides ifølge producenten Lauritz Knudsen ikke af, men varer ved i hele stikkontaktens levetid, som er ca. 30 år ved normal brug. De hygiejniske stikkontakter forhandles af lokale el-installatører over hele landet. Fås i adskillige varianter og designs. Den viste kontakt har en vejledende pris på ca. 160 kr. ekskl. montering.

Antibakteriel effekt på eksisterende kontakter

Du behøver dog ikke udskifte hele kontakten for at få en hygiejnisk effekt, men kan nøjes med at udskifte rammer og tangenter på eksisterende kontakter. Find flere oplysninger på Lauritz Knudsens hjemmeside

22 marts 2013
Mere om Nyt til hus/ Nyt til have

Nyheder til hus og have i november

Nyt til hus/ Nyt til have Se en masse spændende nyheder til huset og haven. Find bl.a. en smart multihakker, en humoristisk børnekniv og en chokoladesmelter.

Nyt til hus og have i september

Nyt til hus/ Nyt til have I vores bedste nyheder i denne måned finder du skridsikker vinyl og soft close-skuffer til badeværelset. Du kan også skræmme hvepsene væk...

Nyt til hus og have i marts

Nyt til hus/ Nyt til have I marts kan du nemt lave sund grøntsags-spaghetti til kødsovsen, bruge en nærmest lydløs motorsav, så du ikke generer naboerne eller få...

Nyt til hus og have i maj

Nyt til hus/ Nyt til have Maj måneds nyt til hus og have byder ikke overraskende på flere grønne elementer, bl.a. i form af sengetøj med store blade, en ny drivhusmodel og græsgrafitti. Vi har samlet en håndfuld gode produkter, som du kan lade dig inspirere af, hvis du skal ud og have nyt til boligen eller haven.

Nyt til hus og have i marts

Nyt til hus/ Nyt til have I marts måneds nye ting til hus og have kan du bl.a. finde en buskrydder, der hjælper med forårsklargøringen i haven. Du kan også plante...

Nye produkter til hus og have i april

Nyt til hus/ Nyt til have Vi har samlet en række af de nyeste produkter til hus og have, som du kan få fornøjelse af i foråret. Blandt andet økologisk gødning, et...

Postkasse med integreret til navn og nummer

Nyt til hus/ Nyt til have Postkassen hedder U:F:O og har skjult lås og integreret skilt.

Elegant bordlampe

Nyt til hus/ Nyt til have Bordlampen har en fod i klart glas og krom

Stærk økse fra Fiskars

Nyt til hus/ Nyt til have Øksen gør det nemt at flække brænde eller fælde juletræet. Skaftet er støbt omkring hovedet, så det sidder urokkeligt fast. Pris fra 249...

Fut i Foråret

Nyt til hus/ Nyt til have Så er det ud i haven eller naturen – vi giver dig ideer til sjove nye lege.

Nyt til hus og have i februar

Nyt til hus/ Nyt til have Se vores bud på, hvilke interessante nyheder der er til hus og have i februar måned. Hvis du fx er træt af den gamle postkasse, kan du købe...

Holder til haveaffald

Nyt til hus/ Nyt til have Det er slut med, at posen til haveaffald klapper sammen. Sæt affaldsposeholderen ned i sækken, og den vil automatisk “rulle sig ud” og...

Nyheder til hus og have i august

Nyt til hus/ Nyt til have August måneds nyheder til huset og haven byder på alt fra elegante badeværelsesmøbler til en kraftfuld motorsav med varme i håndtaget og lavt brændstofforbrug. Du kan også få en ny standerlampe, en trailer med stor lasteevne eller fine wallstickers.

Nye produkter til hus og have i april - del 2

Nyt til hus/ Nyt til have 17 nye produkter til hus og have - se et stort udvalg af produkter til foråret.

Vindsejlet giver læ i haven

Nyt til hus/ Nyt til have Vindsejl af vandtæt polyester. Består af en aluminiumsramme, der rummer selve sejlet, og en stolpe, som sejlet fast­gøres til. Fleksibel...