• Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Mad-ekspert Gitte Heidi Rasmussen har udgivet 23 kogebøger. Hun er uddannet ernærings- og hushold...

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Maskinerne bliver pakket ud - nogle af dem har rigtig meget ekstraudstyr med.

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Masser af ekstraudstyr til maskinerne.

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Mhm... brugsvejledningerne blev gransket af vores mad-ekspert Gitte Heidi (tv.) og idényts Thea J...

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Der bliver set nærmere på brugsanvisningerne - nogle af dem skulle læses grundigere end andre.

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Jo, nemmere, jo bedre – med et enkelt klik er piskeriset på plads og klar til at vise, hvad maski...

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Vi starter testen - og ingredienserne hældes i.

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    1 kg tung sej rugbrødsdej skal æltes god igennem – sådan lød et af kravene til testmaskinerne. De...

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Se lige her! Wauv, æggehviderne er godt nok pisket mega-stive og super-luftige, udbryder Gitte He...

Test-dagen er forberedt ned til mindste detalje
Da dagen oprinder, hvor idényts mad-ekspert, Gitte Heidi Rasmussen, slår dørene til sit professionelle køkken op, og hun skal til at teste syv køkkenmaskiner, er det kulminationen på et langt forarbejde.
I samarbejde med Gitte Heidi har vi fundet frem til de kriterier, maskinerne skal testes efter.

Køkkenmaskinerne bliver testet, som en villaejer vil bruge maskinen
Vi tester ikke køkkenmaskinerne i et laboratorium, men i et køkken, som om vi var villaejeren, der netop er kommet hjem med sin nye investering
– en køkkenmaskine – og skal tage den i brug første gang. Vi sætter dem på tre af de mest oplagte ting at bruge en køkkenmaskine til: ælte en tung rugbrødsdej med kerner, piske æggehvider stive og røre en fri-
kadellefars med persille, purløg og hasselnødder, der skal blandes ordentligt ind i farsen.

idényts mad-ekspert sikrer kvatiteten
Vi har valgt at have en ekspert til at teste maskinerne for at sikre os, at alt bliver vurderet korrekt. Vi sætter os i villa­ejernes sted, når vi tester maskinerne, men Gitte Heidi kan på et splitsekund bedømme, om køkkenmaskinen bare pisker æggehviderne stive eller pisker dem ordentligt luftige, så de kommer til at give kagen, de skal i, en lækker konsistens.

Alle observationer blev noteret
Gitte Heidi var maskinfører hele testen igennem, mens idényts redaktionssekretær Thea J. Kristensen skrev alle hendes vurderinger og kommentarer ned i et skema til brug for den endelige karaktergivning.

Gå til resultatet af køkkenmaskine-testen

20 januar 2012
Mere om Køkken

10 tips til at indrette et lille køkken

Køkken Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet ligne en rodebutik på ingen tid. Vi har samlet 10 gode tips til at indrette et lille køkken. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Køkken Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Køkken Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Køkken Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Køkken Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

Det skal du gøre, hvis du kæmper med dårligt vandtryk

Køkken Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende,...

Pladsmangel i køkkenskabene? Disse 9 ting skal ud

Køkken Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks til at rydde op.

Tjekliste til din emhætte: 5 vigtige tips

Køkken Emhætten knokler løs for at holde dit køkken fri for damp og os, men du værdsætter den garanteret ikke tilstrækkeligt... Her er 5 punkter,...

Hold dig fra det varme vand fra hanen, når du bruger elkedlen

Køkken Det kan virke smart at fylde elkedlen med varmt vand fra hanen, så vandet koger lidt hurtigere. Men ifølge forskere kan det faktisk være en...

18 ting, der tager dine kokkeevner til det næste niveau

Køkken Vil du højne dine madlavningsevner, kræver det ikke nødvendigvis lange kurser eller indviklede opskrifter. Med disse 18 huskeregler, vil din mad imponere dine gæster.

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Køkken Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

Smart køkkengrej til de luddovne

Køkken Nogle gange er det rart med en hjælpende hånd i køkkenet, når maden skal tilberedes. Og med disse 10 sjove køkkenredskaber behøver du næsten...

Få et opdateret køkken

Køkken Hvorfor ikke tage udgangspunkt i det gamle køkken og se, hvad der fungerer godt, og hvad der skal ændres, før beslutningen om nyt køkken? Det har den familie, som vi har besøgt, gjort, og her kan du se forvandlingen. Du kan også få gode råd til, hvad du skal overveje, hvis dit køkken skal renoveres.

Sådan får du styr på affaldet

Køkken Det rigtige affaldssystem er guld værd, når du skal sortere affald for miljøets skyld. Affaldssortering er desuden meget nemmere at gennemfø...

Inspiration til køkkenet i januar

Køkken Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.