Mad-ekspert Gitte Heidi Rasmussen har udgivet 23 kogebøger. Hun er uddannet ernærings- og hushold... Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 1/9
Maskinerne bliver pakket ud - nogle af dem har rigtig meget ekstraudstyr med. Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 2/9
Masser af ekstraudstyr til maskinerne. Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 3/9
Mhm... brugsvejledningerne blev gransket af vores mad-ekspert Gitte Heidi (tv.) og idényts Thea J... Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 4/9
Der bliver set nærmere på brugsanvisningerne - nogle af dem skulle læses grundigere end andre. Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 5/9
Jo, nemmere, jo bedre – med et enkelt klik er piskeriset på plads og klar til at vise, hvad maski... Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 6/9
Vi starter testen - og ingredienserne hældes i. Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 7/9
1 kg tung sej rugbrødsdej skal æltes god igennem – sådan lød et af kravene til testmaskinerne. De... Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 8/9
Se lige her! Wauv, æggehviderne er godt nok pisket mega-stive og super-luftige, udbryder Gitte He... Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 9/9

Bagom kulissen: Tag med en dag i test-køkkenet

Køkken

Der var fyldt godt op i test-køkkenet med køkkenmaskiner, kasser, rugbrød, æggehvider og fars, da idényts mad-ekspert Gitte Heidi Rasmussen testede syv forskellige køkkenmaskiner for os. Du kan nu få et indblik i, hvordan en test i idényt bliver til.

Test-dagen er forberedt ned til mindste detalje
Da dagen oprinder, hvor idényts mad-ekspert, Gitte Heidi Rasmussen, slår dørene til sit professionelle køkken op, og hun skal til at teste syv køkkenmaskiner, er det kulminationen på et langt forarbejde.
I samarbejde med Gitte Heidi har vi fundet frem til de kriterier, maskinerne skal testes efter.

Køkkenmaskinerne bliver testet, som en villaejer vil bruge maskinen
Vi tester ikke køkkenmaskinerne i et laboratorium, men i et køkken, som om vi var villaejeren, der netop er kommet hjem med sin nye investering
– en køkkenmaskine – og skal tage den i brug første gang. Vi sætter dem på tre af de mest oplagte ting at bruge en køkkenmaskine til: ælte en tung rugbrødsdej med kerner, piske æggehvider stive og røre en fri-
kadellefars med persille, purløg og hasselnødder, der skal blandes ordentligt ind i farsen.

idényts mad-ekspert sikrer kvatiteten
Vi har valgt at have en ekspert til at teste maskinerne for at sikre os, at alt bliver vurderet korrekt. Vi sætter os i villa­ejernes sted, når vi tester maskinerne, men Gitte Heidi kan på et splitsekund bedømme, om køkkenmaskinen bare pisker æggehviderne stive eller pisker dem ordentligt luftige, så de kommer til at give kagen, de skal i, en lækker konsistens.

Alle observationer blev noteret
Gitte Heidi var maskinfører hele testen igennem, mens idényts redaktionssekretær Thea J. Kristensen skrev alle hendes vurderinger og kommentarer ned i et skema til brug for den endelige karaktergivning.

Gå til resultatet af køkkenmaskine-testen

20 januar 2012
0

7 dumme køleskabs-fejl, der sagtens kan undgås

De fleste af os begår mindst tre af disse fejl hver dag, men de er nemme at tage i opløbet. Se, hvordan dit køleskab kan fungere bedst.

0

Det skal du gøre, hvis du kæmper med dårligt vandtryk

Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende,...

0

Pladsmangel i køkkenskabene? Disse 9 ting skal ud

Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks til...

0

Tjekliste til din emhætte: 5 vigtige tips

Emhætten knokler løs for at holde dit køkken fri for damp og os, men du værdsætter den garanteret ikke tilstrækkeligt... Her er 5 punkter,...

0

Ny forskning: Dine danske gener styrer din kaffetrang

Er du en af dem, der hele tiden har en termokande med kaffe inden for rækkevidde? Nye forskningsresultater viser, at gener styrer din kaffet...

0

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

0

Plads til samvær i køkkenet giver køkkenglæde

Et nyt køkken skal passe til nutidens familier. Køkkenet skal kunne meget mere end være ramme om madlavningen.

0

Er der bly og nikkel i dit drikkevand?

Dine vandhaner skal have det godkendte 'dråbemærke', ellers kan du få tungmetaller ind i kroppen, når du drikker vandet.

0

Er du også en af dem, som har brugt skuffen under ovnen helt forker...

Du hører muligvis til den skare af mennesker, som bruger skuffen under ovnen til opbevaring af pander, riste, muffinsforme og bagepapir....

0

15 køkkenhemmeligheder

Her er en samling af de bedste køkkentrick og kokketips, der forlænger livet og forbedrer smagen på alle de vigtigste madvarer i køkkenet.

0

6 typiske fejl, du begår med skærebrætter

Skærebrættet er et af de mest brugte køkkenredskaber. Du tager det frem hver dag, og utallige madvarer klargøres på det. Derfor er det...

0

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

0

Smart køkkengrej til de luddovne

Nogle gange er det rart med en hjælpende hånd i køkkenet, når maden skal tilberedes. Og med disse sjove køkkenredskaber behøver du næsten...

0

Opbevaring under gulvet

Har du lyst til et viktualierum – men ingen ledige kvadratmeter – er løsningen måske at grave ud under køkkengulvet.

0

Ægte guf til køkken-regionen

En ovn, der med "slip and slide-funktion" blotlægger ovenrummet, så lågen ikke er i vejen – og en kylling, der tilberedes med tørret vanilje...