Mad-ekspert Gitte Heidi Rasmussen har udgivet 23 kogebøger. Hun er uddannet ernærings- og hushold... Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 1/9
Maskinerne bliver pakket ud - nogle af dem har rigtig meget ekstraudstyr med. Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 2/9
Masser af ekstraudstyr til maskinerne. Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 3/9
Mhm... brugsvejledningerne blev gransket af vores mad-ekspert Gitte Heidi (tv.) og idényts Thea J... Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 4/9
Der bliver set nærmere på brugsanvisningerne - nogle af dem skulle læses grundigere end andre. Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 5/9
Jo, nemmere, jo bedre – med et enkelt klik er piskeriset på plads og klar til at vise, hvad maski... Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 6/9
Vi starter testen - og ingredienserne hældes i. Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 7/9
1 kg tung sej rugbrødsdej skal æltes god igennem – sådan lød et af kravene til testmaskinerne. De... Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 8/9
Se lige her! Wauv, æggehviderne er godt nok pisket mega-stive og super-luftige, udbryder Gitte He... Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange) 9/9

Bagom kulissen: Tag med en dag i test-køkkenet

Køkken

Der var fyldt godt op i test-køkkenet med køkkenmaskiner, kasser, rugbrød, æggehvider og fars, da idényts mad-ekspert Gitte Heidi Rasmussen testede syv forskellige køkkenmaskiner for os. Du kan nu få et indblik i, hvordan en test i idényt bliver til.

Test-dagen er forberedt ned til mindste detalje
Da dagen oprinder, hvor idényts mad-ekspert, Gitte Heidi Rasmussen, slår dørene til sit professionelle køkken op, og hun skal til at teste syv køkkenmaskiner, er det kulminationen på et langt forarbejde.
I samarbejde med Gitte Heidi har vi fundet frem til de kriterier, maskinerne skal testes efter.

Køkkenmaskinerne bliver testet, som en villaejer vil bruge maskinen
Vi tester ikke køkkenmaskinerne i et laboratorium, men i et køkken, som om vi var villaejeren, der netop er kommet hjem med sin nye investering
– en køkkenmaskine – og skal tage den i brug første gang. Vi sætter dem på tre af de mest oplagte ting at bruge en køkkenmaskine til: ælte en tung rugbrødsdej med kerner, piske æggehvider stive og røre en fri-
kadellefars med persille, purløg og hasselnødder, der skal blandes ordentligt ind i farsen.

idényts mad-ekspert sikrer kvatiteten
Vi har valgt at have en ekspert til at teste maskinerne for at sikre os, at alt bliver vurderet korrekt. Vi sætter os i villa­ejernes sted, når vi tester maskinerne, men Gitte Heidi kan på et splitsekund bedømme, om køkkenmaskinen bare pisker æggehviderne stive eller pisker dem ordentligt luftige, så de kommer til at give kagen, de skal i, en lækker konsistens.

Alle observationer blev noteret
Gitte Heidi var maskinfører hele testen igennem, mens idényts redaktionssekretær Thea J. Kristensen skrev alle hendes vurderinger og kommentarer ned i et skema til brug for den endelige karaktergivning.

Gå til resultatet af køkkenmaskine-testen

20 januar 2012
1

Indret med puder, og giv stuen et løft

Puder kan give stuen eller soveværelset et lynhurtigt facelift. Alt er tilladt, når det gælder puder – forskellige farver, mønstre og farver...

0

Brug denne app og undgå madspild

Bugner dit køleskab af madrester? Og ligger der et halvt salathoved samt et par cherrytomater i grøntsags skuffen, som bare venter på at...

0

15 køkkenhemmeligheder

Her er en samling af de bedste køkkentrick og kokketips, der forlænger livet og forbedrer smagen på alle de vigtigste madvarer i køkkenet.

2

Lav din egen vinreol af birketræ

Nu kan du opbevare dine yndlingsvine i en stilfuld og kreativ hjemmelavet vinreol. Den består af stykker af birketræ, som skrues ind i...

0

7 dumme køleskabs-fejl, der sagtens kan undgås

De fleste af os begår mindst tre af disse fejl hver dag, men de er nemme at tage i opløbet. Se, hvordan dit køleskab kan fungere bedst.

8

Test: Hvilken elkedel skal du vælge?

Når du skal vælge en elkedel er størrelsen afgørende for, hvor nem den er at bruge. Hvilken du skal vælge afhænger også i høj grad af, hvad...

0

9 madvarer, du altid bør have i dit køkken

Hvad skal vi have til aftensmad? Det spørgsmål behøver du ikke stresse over mere. Her er listen over de sunde basisvarer, der vil redde din...

0

Liste: alt hvad du kan og ikke kan fryse ned

Ved at bruge fryseren praktisk og smart, kan du både spare forberedelsestid på madlavningen og penge på dine indkøb.

0

Opbevaring under gulvet

Har du lyst til et viktualierum – men ingen ledige kvadratmeter – er løsningen måske at grave ud under køkkengulvet.

36

Test: Find den bedste køkkenmaskine

Når du investerer i en køkkenmaskine, skal du se dig godt for. Vores test viser, at der er stor forskel på brugervenligheden og enorm...

0

9 ting, du ikke anede at din mikroovn kunne

Her er geniale 9 tricks til, hvordan du kan få det fulde udbytte af din mikrobølgeovn. Vidste du eksempelvis, at den kan vaske dine sokker,...

0

Strikkede og hæklede karklude

Her får du opskrifterne på to forskellige og nemme, strikkede og hæklede karklude.

0

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

0

Trin for trin-guide: Dekorative træbogstaver til hjemmet

Dekorative bogstaver skaber et personligt præg i indretningen. Du kan bruge dem overalt i boligen - i køkkenet, stuen, badeværelset eller...

0

Halvfjerdser-køkkenet blev renoveret og gjort lyst og funktionelt

Den åbne pejs og terrassedøren er det bedste i Pauline Josephson og familiens ombyggede køkken. Halvfjerdser-køkkenet er blevet omdannet...