Sådan fikser du nemt skrammer på skabslågerne

Køkken

Det behøver absolut ikke at være en katastrofe, hvis der er kommet skrammer eller ridser i skabslågerne. Med et simpelt trick kan du lynhurtigt fikse skaderne, så det ser så godt som nyt ud igen.

Er der kommet ridser i dit højglans køkken? Få de bedste tips til at udbedre problemet.
Er der kommet ridser i dit højglans køkken? Få de bedste tips til at udbedre problemet. Foto: iStockphoto

Der findes en række forskellige produkter, du kan bruge til reparation af eksempelvis laminat, hvor det er muligt for dig at tætne fuger, huller og udsatte hjørner. Og det er faktisk også muligt at benytte sig af flere forskellige farver, så du er sikker på, at reparationen passer perfekt til lige præcis den laminatoverflade, du har i forvejen. 

Inden du investerer i et produkt, der er beregnet til at fikse skader på eksempelvis skabslåger, skal du sørge for at kende til navnet på fabrikanten af bordpladen eller lågerne samt et eventuelt dekornummer. På den måde vil det være langt nemmere for forhandleren at hjælpe dig med at finde den helt rigtige farve.

Sådan fixer du skader i højglansen

Det kan også være, der er kommet en grim ridse eller skramme i nogle af dine flotte møbler i højglans-finish. Og det er en skam, for det kan have stor betydning for, hvordan det tager sig ud i dagslyset.

Uanset om det er på møbler eller køkkenskabe, kan en revne være med til at ødelægge udseendet af eksempelvis en flot højglans. Men en ridse behøver ikke have nogen betydning. Det er nemlig noget, du meget nemt selv kan fikse.

Det skal du gøre: 

  • Sørg for at slibe eventuelle rester væk, som skulle være opstået i forbindelse med skrammen. Sørg desuden også for at bruge sandpapir med sandkornstørrelse 80-100.
  • Tør herefter af med en våd klud, og lad materialet tørre, inden du fortsætter.
  • Påfør nu et tyndt lag af Epoxy fyldstof med en spartel i passende størrelse. Her skal du også sørge for, at fyldstoffet matcher det materiale, der skal repareres.
  • Når fyldstoffet er tørret helt, skal du slibe området med sandpapir, der har en kornstørrelse på 220.
  • Hvis du synes, at korn 220 er for groft, kan du i stedet starte ud med korn 80-120 og derefter slutte af med vandslibepapir korn 400-800.
  • Mal til sidst på med den samme oliebaserede maling, som bruges på resten af overfladen. Tilføj flere lag for at opnå det bedst matchende resultat.
  • Vent på at hvert lag tørrer, før du tilføjer det næste. 

Du kan købe produkterne i din lokale farve- eller byggehandel.

3. juli 2017
Mere om Køkken

10 tips til at indrette et lille køkken

Køkken Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet ligne en rodebutik på ingen tid. Vi har samlet 10 gode tips til at indrette et lille køkken. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Køkken Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Køkken Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Køkken Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Køkken Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

Det skal du gøre, hvis du kæmper med dårligt vandtryk

Køkken Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende,...

Pladsmangel i køkkenskabene? Disse 9 ting skal ud

Køkken Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks til at rydde op.

Tjekliste til din emhætte: 5 vigtige tips

Køkken Emhætten knokler løs for at holde dit køkken fri for damp og os, men du værdsætter den garanteret ikke tilstrækkeligt... Her er 5 punkter,...

Hold dig fra det varme vand fra hanen, når du bruger elkedlen

Køkken Det kan virke smart at fylde elkedlen med varmt vand fra hanen, så vandet koger lidt hurtigere. Men ifølge forskere kan det faktisk være en...

18 ting, der tager dine kokkeevner til det næste niveau

Køkken Vil du højne dine madlavningsevner, kræver det ikke nødvendigvis lange kurser eller indviklede opskrifter. Med disse 18 huskeregler, vil din mad imponere dine gæster.

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Køkken Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

Smart køkkengrej til de luddovne

Køkken Nogle gange er det rart med en hjælpende hånd i køkkenet, når maden skal tilberedes. Og med disse 10 sjove køkkenredskaber behøver du næsten...

Få et opdateret køkken

Køkken Hvorfor ikke tage udgangspunkt i det gamle køkken og se, hvad der fungerer godt, og hvad der skal ændres, før beslutningen om nyt køkken? Det har den familie, som vi har besøgt, gjort, og her kan du se forvandlingen. Du kan også få gode råd til, hvad du skal overveje, hvis dit køkken skal renoveres.

Sådan får du styr på affaldet

Køkken Det rigtige affaldssystem er guld værd, når du skal sortere affald for miljøets skyld. Affaldssortering er desuden meget nemmere at gennemfø...

Inspiration til køkkenet i januar

Køkken Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.