Plads til samvær i køkkenet giver køkkenglæde

Køkken

Et nyt køkken skal passe til nutidens familier. Køkkenet skal kunne meget mere end være ramme om madlavningen.

Vejl. udsalgspris for det viste køkken fra Kvik  inkl. skabe, sokkel og bordplade er 31.501 kr. Prisen er ekskl. hårde hvidevarer, armatur vask og belysning.
Vejl. udsalgspris for det viste køkken fra Kvik inkl. skabe, sokkel og bordplade er 31.501 kr. Prisen er ekskl. hårde hvidevarer, armatur vask og belysning. Foto: Kvik Køkkener

Cirkusprinsessen Signe Lindkvist har forladt manegen i Cirkus Arena og er blevet fuldtidsmor med eget køkken i sit forholdsvis nye hus i København.

Nyrenoveret fra kælder til kvist og med et spritnyt køkken er huset ajourført, så det lever op til de krav en moderne familie stiller. Og sådan er Signes.

Fleksiblet køkken med mange muligheder

– Vi kræver fleksibilitet i alle husets led. Når vi er flest, huser vi tre børn plus forældre, men når vi bare er Mads og mig, skal huset også kunne "bære" det – og stadig være hyggeligt, fortæller Signe, der fandt sit nye køkken hos Kvik. Løsningen i køkkenregionerne afspejler, at vi danskere bruger vores køkken på mange flere måder i dag end for 16 år siden, da begrebet "samtalekøkken" opstod.

Et nyt køkken skal i princippet kunne rumme både dans, læsning, fest, afslapning og – madlavning – selv om det er på bare få kvadratmeter. Der skal være rum til samtale – men mest til samvær, og de enkelte elementer og materialer skal kunne pusles sammen på utallige måder, så alle føler, at de har fået netop DERES unikke køkken-løsning.

Hos familien Lindkvist/Holstrup valgte de et enkelt hvidt køkken med rengøringsvenlige elementer i højglans, mat hvid bordplade, skuffer, der kan lukkes med et "dansevip" med hofterne, og ingen overskabe.

– Det ER et køkken, men i designet smelter det mest muligt sammen med resten af huset. Vi fik en hyggeplads ved køkkenvasken, hvor Karla My elsker at "hænge ud". Det er også her, jeg sidder med et glas vin, mens Mads kokkererer. Og så er der bænken ved spisebordet. Den er genial, understreger hun.

Bænken i den modsatte ende af rummet er bygget af skuffemoduler, og puderne er betrukket med et smudsafvisende materiale, så den kan stå mål med den aktive familie:

– I skufferne under bænken gemmer sig vaser, ting til fest, morgenmad til ungerne, så de selv kan klare sig og .... en skuffe som jeg endnu ikke har indrettet, siger Signe, der samtidig understreger, at bænken også gerne huser de håndfulde af venner og kammerater, der flittigt samles i huset omkring måltiderne.

Læs også: 7 dumme køleskabs-fejl, der sagtens kan undgås

Og når gæsterne skal bespises, er det dejligt, at der bag skabs-sektionen i den ene side opstår en "krog", hvor de mindre fotogene køkkenmaskiner eller diverse skåle og fade efter madlavningen kan sættes og give vært og værtinde fred i sindet under måltidet.

I den modsatte ende af Signes køkken er der spisebord (mobilt selvfølgelig) og en bænk der giver plads til både mange spisende, opbevaring og liggende køkkenskrivere. Du kan også få drømmen om en sofa i køkkenet opfyldt, selv på få kvadratmeter. Elementerne er lavet af Kviks skabe, som du kan købe specialdesignede hyndesæt til.

Når Signe og datteren Karla My mødes i deres nye køkken er der plads til både samvær og samtale. Køkkenet er valgt og indrettet, så der er plads til både dans og afslapning. Kviks særlige XXL-skabe – ekstra høje og ekstra dybe skabe, der giver 40 procent mere skabsplads og 20 procent mere bordplads. 

12 november 2015
0

7 dumme køleskabs-fejl, der sagtens kan undgås

De fleste af os begår mindst tre af disse fejl hver dag, men de er nemme at tage i opløbet. Se, hvordan dit køleskab kan fungere bedst.

0

Det skal du gøre, hvis du kæmper med dårligt vandtryk

Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende,...

0

Pladsmangel i køkkenskabene? Disse 9 ting skal ud

Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks til...

0

Tjekliste til din emhætte: 5 vigtige tips

Emhætten knokler løs for at holde dit køkken fri for damp og os, men du værdsætter den garanteret ikke tilstrækkeligt... Her er 5 punkter,...

0

Strikkede og hæklede karklude

Her får du opskrifterne på to forskellige og nemme, strikkede og hæklede karklude.

0

Ny forskning: Dine danske gener styrer din kaffetrang

Er du en af dem, der hele tiden har en termokande med kaffe inden for rækkevidde? Nye forskningsresultater viser, at gener styrer din kaffet...

0

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

0

Er der bly og nikkel i dit drikkevand?

Dine vandhaner skal have det godkendte 'dråbemærke', ellers kan du få tungmetaller ind i kroppen, når du drikker vandet.

0

Er du også en af dem, som har brugt skuffen under ovnen helt forker...

Du hører muligvis til den skare af mennesker, som bruger skuffen under ovnen til opbevaring af pander, riste, muffinsforme og bagepapir....

0

15 køkkenhemmeligheder

Her er en samling af de bedste køkkentrick og kokketips, der forlænger livet og forbedrer smagen på alle de vigtigste madvarer i køkkenet.

0

6 typiske fejl, du begår med skærebrætter

Skærebrættet er et af de mest brugte køkkenredskaber. Du tager det frem hver dag, og utallige madvarer klargøres på det. Derfor er det...

0

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

0

Smart køkkengrej til de luddovne

Nogle gange er det rart med en hjælpende hånd i køkkenet, når maden skal tilberedes. Og med disse sjove køkkenredskaber behøver du næsten...

0

Opbevaring under gulvet

Har du lyst til et viktualierum – men ingen ledige kvadratmeter – er løsningen måske at grave ud under køkkengulvet.

0

Ægte guf til køkken-regionen

En ovn, der med "slip and slide-funktion" blotlægger ovenrummet, så lågen ikke er i vejen – og en kylling, der tilberedes med tørret vanilje...