Ægte guf til køkken-regionen

Køkken

En ovn, der med "slip and slide-funktion" blotlægger ovenrummet, så lågen ikke er i vejen – og en kylling, der tilberedes med tørret vanilje – er blot nogle af forårets nyheder til "madørerne".

Ovnstegt kylling med tørret vanilje, UHM!
Ovnstegt kylling med tørret vanilje, UHM! Foto: Neff m.fl.

Tænk at kunne servere ovnstegt hel kylling med rodfrugter på under en time (inklusiv tilberedning) for din sultne familie – eller at blotlægge hele ovnen ved blot at åbne, trække og skubbe lågen ind under ovnen. Slut med at brænde sig på lågen eller få hold i ryggen på grund af dårlig arbejdsstilling.

Det er ikke fremtids-visioner. Lige nu præsenterer NEFF blandt andet de nye intelligente funktioner på kogeplader og ovne – og idényt fik lov at teste, da de forleden blev vist frem for pressen.

TwistPad med børnesikring

TwistPad Fire hedder en ny intelligent "dims" til induktions-kogepladen. Den magnetiske knap styrer alle funktioner på kogezonerne, så du har overblikket et sted. Fjernes den, så låses indtillingerne – så små pilfingre ikke kan lave ulykker.

Kogesektionen har også flexzoner. Det giver bedre plads til store gryder, stege- og grillpanderpander og kasseroller. Og endelig er varmezonerne inddelt, så det, der er tættest på "kokken" er varmest. Når saucen er færdig, skubbes gryden tilbage på komfuret - og nu holdes den automatisk varm – uden at brænde på. Genialt!

Hurtig mad med en mikro-/kombi-ovn

Sådan en præsentation giver appetit – og det var her, vi fik syn for sagen - og god mad i maven!

En hel kylling (1.400 g), kartofler, grøntsager og krydderier blev anrettet i bradepanden. Og så skulle den i den nye mikro-/kombi-ovn. Fra bradepanden gled ind i den varme ovn, til kyllingen sprød og duftende kunne deles gik der bare 30 min.

Med bange anelser blev kyllingekødet nærstuderet, men alt var gennemstegt til perfektion: saftigt og smagfuldt. Og grøntsagerne var hverken tørre eller brændte!

Kylling med vanilje

Indtil vi har fået sparet sammen til en sådan ovn - den koster ca. 15.000 kr. - vil vi lave kyllingen i den gammeldags ovn, for sammensætning af krydderier og råvarer var lige i øjet!

Det er kokken Karsten Kromann, der står bag den sprøde kylling.

Du får opskriften her, så kan du selv smage efter:

Helstegt kylling med rodfrugter

(4-6 pers.)

Du skal bruge:

  • 1 kylling (1.400 g)
  • gulerødder
  • pastinak/persillerødder
  • skalotteløg
  • kartofler
  • 1/4 bundt persille
  • hvidløg
  • olie
  • salt og peber
  • evt. kværnet vanilje

Sådan gør du:

De klargjorte skæres i mundrette stykker. Læg dem i bradepanden og vend dem i olie, salt og peber. Fordel hvidløgsfed og persille i små buketter efter smag øverst.

Gnid kyllingen med olie, drys med salt og peber.

Vil du prøve den tørrede vanilje (købes i specialbutikker), så er det nu, du skal samle, hvad der kan være mellem tommel og pegefinger og fordele det over kyllingen. Vend kyllingen og gentag. Læg kyllingen oven på grøntsagerne.

Ovnen varmes op til 200° og retten steges i ca. 1 time til kødet er let at løse fra benet. Skær kyllingen i flere stykker og placer dem ovenpå. Servér!

12 april 2016
0

Trænger dit køkkenbord til en gang olie? Tag dråbetesten!

Vedligeholdelse af træbordpladen i køkkenet er ingen kunst, når først du har lært at bruge dråbetesten. Se vores guide til træbehandling og...

0

7 dumme køleskabs-fejl, der sagtens kan undgås

De fleste af os begår mindst tre af disse fejl hver dag, men de er nemme at tage i opløbet. Se, hvordan dit køleskab kan fungere bedst.

0

Det skal du gøre, hvis du kæmper med dårligt vandtryk

Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende,...

0

Pladsmangel i køkkenskabene? Disse 9 ting skal ud

Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks til...

0

Tjekliste til din emhætte: 5 vigtige tips

Emhætten knokler løs for at holde dit køkken fri for damp og os, men du værdsætter den garanteret ikke tilstrækkeligt... Her er 5 punkter,...

0

Strikkede og hæklede karklude

Her får du opskrifterne på to forskellige og nemme, strikkede og hæklede karklude.

0

Ny forskning: Dine danske gener styrer din kaffetrang

Er du en af dem, der hele tiden har en termokande med kaffe inden for rækkevidde? Nye forskningsresultater viser, at gener styrer din kaffet...

0

Brug denne app og undgå madspild

Bugner dit køleskab af madrester? Og ligger der et halvt salathoved samt et par cherrytomater i grøntsags skuffen, som bare venter på at...

0

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

0

Plads til samvær i køkkenet giver køkkenglæde

Et nyt køkken skal passe til nutidens familier. Køkkenet skal kunne meget mere end være ramme om madlavningen.

0

Er der bly og nikkel i dit drikkevand?

Dine vandhaner skal have det godkendte 'dråbemærke', ellers kan du få tungmetaller ind i kroppen, når du drikker vandet.

0

Er du også en af dem, som har brugt skuffen under ovnen helt forker...

Du hører muligvis til den skare af mennesker, som bruger skuffen under ovnen til opbevaring af pander, riste, muffinsforme og bagepapir....

0

15 køkkenhemmeligheder

Her er en samling af de bedste køkkentrick og kokketips, der forlænger livet og forbedrer smagen på alle de vigtigste madvarer i køkkenet.

0

6 typiske fejl, du begår med skærebrætter

Skærebrættet er et af de mest brugte køkkenredskaber. Du tager det frem hver dag, og utallige madvarer klargøres på det. Derfor er det...

0

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.