9 madvarer, du altid bør have i dit køkken

Køkken

Hvad skal vi have til aftensmad? Det spørgsmål behøver du ikke stresse over mere. Her er listen over de sunde basisvarer, der vil redde din dag – altid.

Foto: Colourbox

Listen, som fjerner din dårlige samvittighed

Det kan være et pres altid have husholdningen kørende på fuld blus, især hvis familien er stor, og der samtidig er et arbejde, som skal passes. For eksempel er aftensmaden et stressende punkt på dagsordenen for mange: Hvad skal vi have? Hvordan får vi lynhurtigt skruet noget sundt sammen?

For det er jo ikke kun nogle overvejelser, vi holder inden for hjemmets fire vægge. Vi bliver dagligt bombarderet med budskaber om at spise varieret, grønt, fedtfattigt osv. Den dårlige samvittighed har et solidt tag i den danske familie anno 2015.

Her får du en liste, som hjælper dig et langt stykke hen af vejen. 9 madvarer, som du bare altid skal sørge for at have i skabene – så er du aldrig helt på spanden.

9 madvarer, du altid skal have i skabene

1. Græsk yoghurt eller skyr. En genial 'opfindelse', for de syrnede mælkeprodukter favner hele skalaen fra morgenmad til aftensnack. Du kan spise den til morgenmad med lidt frugt eller müsli, den kan anvendes i dressinger, dips, saucer og er glimrende som en lille sund dessert.

2. Æg. Det ultimative tilskud af proteiner og mere end 15 forskellige vitaminer og mineraler. Æg giver sig selv som en del af en god, mættende morgenmad, men kan også få resterne til at strække meget længere om aftenen i omeletter osv.

3. Frosne bær. Husk, at de skal koges, men ellers er bær som hindbær og jordbær nærmest uundværlige i fryseren. Du kan lave en herlig smoothie sammen med yoghurten og honning.

4. Tomater på dåse. Fås i mange afskygninger, også økologiske og med krydderier, og du kan aldrig have for mange. Sørg for altid at købe 3-4 dåser, så har du den vigtigste ingrediens til pastasauce og mange andre hurtige og gode retter.

5. Hvid vineddike. Kan bruges i alle hjemmelavede dressinger (for eksempel med olivenolie og citron). Den er perfekt over kylling og salat.

6. Parmesanost. Hav altid en god parmesanost (ikke revet) i køleskabet. Den giver lige det sidste til en ellers lidt smagsfattig kødsauce og salat.

7. Pasta og ris. Du må aldrig løbe tør for pasta og ris. Det er en god idé at veksle i mellem de grove og lyse varianter, så der ikke kun er hvide pastaskruer og hvide ris i skuffen, og på samme måde kan du også købe et lager af den billigste slags til smalhals-tider, mens de lidt dyrere og smagfulde kan gemmes til luksusretten.

8. Rapsolie. Den mildeste og mest neutrale olie af dem alle. Den er god at stege, bage og lave dressinger med. Rapsolie har ikke samme tendens til at sprøjte under stegning, og den milde smag er god som udgangspunkt i en hurtig dressing.

9. Boullion. Hvis du altid er dækket ind med bouillonterninger, kan selv den mest slappe suppe eller sauce reddes. Grøntsagsbouillon kan tilføre smag til suppen, når du ikke har så mange grøntsager at gøre godt med, og den fungerer også som et perfekt krydderi i den sammenkogte ret.

Kilde: Real Simple

28 oktober 2015
0

Trænger dit køkkenbord til en gang olie? Tag dråbetesten!

Vedligeholdelse af træbordpladen i køkkenet er ingen kunst, når først du har lært at bruge dråbetesten. Se vores guide til træbehandling og...

0

7 dumme køleskabs-fejl, der sagtens kan undgås

De fleste af os begår mindst tre af disse fejl hver dag, men de er nemme at tage i opløbet. Se, hvordan dit køleskab kan fungere bedst.

0

Det skal du gøre, hvis du kæmper med dårligt vandtryk

Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende,...

0

Pladsmangel i køkkenskabene? Disse 9 ting skal ud

Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks til...

0

Tjekliste til din emhætte: 5 vigtige tips

Emhætten knokler løs for at holde dit køkken fri for damp og os, men du værdsætter den garanteret ikke tilstrækkeligt... Her er 5 punkter,...

0

Strikkede og hæklede karklude

Her får du opskrifterne på to forskellige og nemme, strikkede og hæklede karklude.

0

Ny forskning: Dine danske gener styrer din kaffetrang

Er du en af dem, der hele tiden har en termokande med kaffe inden for rækkevidde? Nye forskningsresultater viser, at gener styrer din kaffet...

0

Brug denne app og undgå madspild

Bugner dit køleskab af madrester? Og ligger der et halvt salathoved samt et par cherrytomater i grøntsags skuffen, som bare venter på at...

0

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

0

Plads til samvær i køkkenet giver køkkenglæde

Et nyt køkken skal passe til nutidens familier. Køkkenet skal kunne meget mere end være ramme om madlavningen.

0

Er der bly og nikkel i dit drikkevand?

Dine vandhaner skal have det godkendte 'dråbemærke', ellers kan du få tungmetaller ind i kroppen, når du drikker vandet.

0

Er du også en af dem, som har brugt skuffen under ovnen helt forker...

Du hører muligvis til den skare af mennesker, som bruger skuffen under ovnen til opbevaring af pander, riste, muffinsforme og bagepapir....

0

15 køkkenhemmeligheder

Her er en samling af de bedste køkkentrick og kokketips, der forlænger livet og forbedrer smagen på alle de vigtigste madvarer i køkkenet.

0

6 typiske fejl, du begår med skærebrætter

Skærebrættet er et af de mest brugte køkkenredskaber. Du tager det frem hver dag, og utallige madvarer klargøres på det. Derfor er det...

0

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.