Hvad skal du tænke på, inden du vælger nyt køkken?

Når der skal laves nyt køkken, er det vigtigt, at du tænker praktisk, før du vælger. Et køkken skal have mange funktioner, og der findes uendelige muligheder og kombinationer. Derfor er det altid en god idé at finde ud af, hvad køkkenet helt konkret skal bruges til.

Tænk eksempelvis over, hvad I er glade ved i forhold til jeres gamle køkken, og hvad I godt kunne tænke jer, at der blev lavet om på. Tænk både i bordplads, i hårde hvidevarer, hvem der skal bruge køkkenet samt hvor mange år I har planer om at bruge køkkenet.

Det kan også være, at du gerne vil have opdateret dit affaldssystem. Det rigtige affaldssystem i hjemmet er nemlig guld værd og godt for miljøet. 

Vælg det helt rigtige køkkenbord

Tænk også over, hvilket materiale køkkenbordet skal være fremstillet i. Massiv og stavlimet træ fås i forskellige trætyper og tykkelser. Fordelen ved et tykt køkkenbord i træ, er, at det kan tåle at blive slebet ned, hvis der skulle opstå misfarvninger.

Du kan også vælge en bordplade af laminat. Laminat er holdbart materiale og giver dig blandt andet mulighed for at lege lidt med mønstre og farver. Samtidig kan det dog være en udfordring at fjerne ridser eller pletter.

Køkkenbordmaterialer som fx granit, marmor, kalksten, rustfrit stål eller beton er også en mulighed. Tænk gerne over rengøringen, og hvad det kræver at passe de forskellige materialer, så det holder i længst muligt tid.

De bedste tips til køkkenet

Du finder her de bedste tips til, hvordan du får mest muligt ud af dit køkken. Vi guider dig eksempelvis i at lave din helt egen vinreol ud af birketræ, men du finder også inspiration til, hvordan du på kreativ vis kan indrette køkkenet, så det bliver helt personligt og helt dit eget.

Vi guider dig også i, hvordan du udnytter skabspladsen i køkkenet, renser emhætten på bedst mulige vis eller måske er du bare på udkig efter gode tips til, hvordan du kan blive bedre i køkkenet, når det gælder alt lige fra rengøring til madlavning.

Læs mere Gem
Sortér efter:
Filtrer efter type:
Køkken
0
Bugner dit køleskab af madrester? Og ligger der et halvt salathoved samt et par cherrytomater i grøntsags skuffen, som bare venter på at...
Køkken
0
Vedligeholdelse af træbordpladen i køkkenet er ingen kunst, når først du har lært at bruge dråbetesten. Se vores guide til træbehandling...
Køkken
0
Har du et bord i enten marmor, granit eller skifer? Læs med her, og få gode råd til hvordan du kan holde det smukt i mange år.
Køkken
0
Har du også hørt, at du ikke må koge det samme vand to gange? Og er du nu bekymret, fordi det har du da gjort masser af gange? Tvivl ej,...
Køkken
0
Her får du opskrifterne på to forskellige og nemme, strikkede og hæklede karklude.
Køkken
0
Ved at bruge fryseren praktisk og smart, kan du både spare forberedelsestid på madlavningen og penge på dine indkøb.
Køkken
0
Du hører muligvis til den skare af mennesker, som bruger skuffen under ovnen til opbevaring af pander, riste, muffinsforme og bagepapir....
Køkken
0
De fleste af os begår mindst tre af disse fejl hver dag, men de er nemme at tage i opløbet. Se, hvordan dit køleskab kan fungere bedst.
Køkken
0
Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.
Køkken
0
Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende...
Køkken
0
Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks...
Køkken
0
Emhætten knokler løs for at holde dit køkken fri for damp og os, men du værdsætter den garanteret ikke tilstrækkeligt... Her er 5 punkter,...
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.