Her er valgt lilla til væggene. Farven er valgt i højre palet, hvor man nemt kan skifte til en anden farve. Og når man kører "penslen" hen over billedet, får stuen en ny omgang maling.
Her er valgt lilla til væggene. Farven er valgt i højre palet, hvor man nemt kan skifte til en anden farve. Og når man kører "penslen" hen over billedet, får stuen en ny omgang maling.

Vælg farve til væggen - få hjælp på nettet

Indretning

Det er et stort spring, når de hvide vægge skal have farve. Bliver det for mørkt, for kedeligt eller for sprælsk? Men der er hjælp at hente på computeren. Vi giver også tip til, hvordan du via iPhonen kan få farvekoder, og hvordan du får gratis hjælp af en indretningsekspert.


Få hjælp til at vælge maling på nettet  De hvide vægge har fået farve – det tog et par minutter.
Mange firmaer, der producerer maling, har i dag programmer på nettet, hvor du kan "prøvemale" med din yndlingsfarve lige så mange gange, som du ønsker.

En af firmaerne er Beckers Maling. På deres webside kan du under STUDIO vælge farver – og det er helt uden spild af maling.

Mal din egen stue på nettet
Du kan uploade et foto af det rum, du vil male, og så prøve de forskellige farver. Det eneste, der kan give problemer, er, hvis du har en stue, hvor vægge og loft har den samme farve. Men på hjemmesiden er der hjælp at hente.

Hjælpevideo gør det nemt
En video viser dig alle detaljerne, og her kan du også se, hvordan du kan bruge tegneprogrammet til at dele loft og vægge op, så rummet ikke får den samme farve.


Du behøver ikke bruge dit eget foto
På hjemmesiden ligger der også en række fotos af forskellige miljøer – stue, spisestue, børneværelse mv. Her kan du vælge et foto, du vil "prøvemale".

Udover billedet kommer der en række værktøjer frem. Dem kan man bruge til at zoome ind og ud, male med pensel eller viske ud igen.


Gem foto med dine farvevalg
På den anden side af billedet, er der mulighed for at vælge mellem 504 udvalgte farver. Når du har valgt farve og malerpenslen fra værktøjsmenuen, får væggen den valgte farve, når du kører hen over billedet med musen.

I menuen kan du også vælge, hvilken overflade, der skal males – fx om det er væg eller gulv.

Få dit billede på din mail
Hvis du syntes farven er ok, men gerne vil prøve lidt flere farver, klikker du på billedet, og så ligger der et lille foto af billedet med dine farvevalg. Og så kan du gå i gang med at male med en anden farve.

Du kan også gemme billedet som en pdf, et jpg-foto eller sende billedet direkte til din mail.


Læs på næste side, hvordan du bl.a. kan få farvekoder via mobilen, og få gratis hjælp af en indretningsekspert.#br

Foto: FlüggerBrug iPhonen til at finde farvekoden
Har du en iPhone, findes der en applikation fra Flügger, hvor du tager et billede med iPhonen. Applikationen sammenkobler dit foto med en vifte af 1.700 farver.

Du kører fingeren hen over fotoet, hvor du kan se de farvekort, der passer til billedet. Samtidig vises farvens kode. Applikationen er gratis og hentes i iTunes Store.

Beregn, hvor meget maling du skal bruge
På Fluggers E-butik kan du under Forbrugsberegner skrive antallet afl kvardratmeter, der skal males, om det er vægge, der fx skal kunne tåle meget i alrummet eller om det er uden- eller indendørs træværk.

Så beregner programmet, hvor meget maling, du skal bruge.

Få hjælp af en indretningsekspert
Kan du ikke finde ud af, hvad der skal ske med din stue, så kan du få gratis hjælp hos Dyrup. Send en email med et foto af det rum, du der volder dig problemer til farvetip@dyrup.dk.

Indretningeksperten bruger dine ønsker
Skriv, hvad rummet skal bruges til, evt. farverne i andre rum og dine yndlingsfarver. Så mailer indretningseksperten dig farvetips og farvekoder. Husk dog, at farver kan variere på computerskærmen, kameraet osv., og der er et vejledende forslag.
14 februar 2011
0

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

0

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

0

Derfor knirker dit trægulv - og sådan kommer du af med problemet

Er det ved at drive dig til vanvid, at dit trægulv knirker? Så er det på tide at trække i arbejdstøjet, for du kan sagtens gøre noget ved...

0

8 ting til dit hjem, der vil gøre dig mere lykkelig ifølge videnska...

Vil du gerne være lykkelig og tilfreds i dit hjem, så siger videnskaben, at der er visse farver, lugter og ting, som hjælper dig bedre på...

0

Farver på væggene

Er du klar til at forlade dine hvide vægge og tage på farve-eventyr? Så har vi gode ideer, og tips og tricks til en fuldendt forvandling...

0

4 fakta om stearinlys, du altid skal huske

Det skal være slut med stearinlys, som drypper, ryger og brænder skævt. Få de bedste tips her.

0

11 geniale måder at bruge paller som møbler

Paller er som kamæleoner - de kan blende ind lige, hvor det skal være. Med lidt snilde kan du forvandle pallerne til de mest fantastiske og...

0

Se dig for når du skifter pære

De "nøgne" pærer er et populært indspark i boligens indretning lige nu. Men pas på! Det kan være en dyr fornøjelse at lyse boligen op med...

0

Smarte og praktiske brændekurve

En god brændekurv er uundværlige i denne kolde tid, hvor mange hjem bliver varmet op af pejsen. Vi har derfor samlet de flotteste og bedste...

0

Nyt lys til den mørke tid

Få lyskonsulentens bedste tips, før du køber nye lamper.

0

Mød orkideen, der ligner en abe

Det er en af naturens små jokes – eller mirakler, om man vil. Der findes orkideer, hvis blomster ligner abeansigter på en prik. Måske vil...

0

Sådan redder du dine halvdøde planter

Selvom dine planter umiddelbart ser døde ud, behøver de slet ikke at være det. Du kan nemlig sagtens redde dem, før det er for sent – se...

0

November i oktober

Julekaktus har foldet sine smukke blomster ud ... nu, og rabarberne kan høstes – igen. Er det klimaets skyld?

0

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemask...

0

Fænomenale fliser frisker op i boligen

Har du lyst til forandring derhjemme, uden at du skal rive vægge ned eller have maling på tøjet, så se, hvordan du med unikke fliser kan...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.