Stolen Stressless Spirit kan lænes tilbage og dreje på sin cirkelformede fod. Fås i flere læderfarver. Pris fra 14.740 kr. ekskl. fodskammel. Fra IDEmøbler.
Stolen Stressless Spirit kan lænes tilbage og dreje på sin cirkelformede fod. Fås i flere læderfarver. Pris fra 14.740 kr. ekskl. fodskammel. Fra IDEmøbler.

Tjekliste før du køber en ny stol

Indretning

Kontorstole, lænestole og barstole skal tjekkes grundigt, før du køber dem. Tjek bl.a., at de ikke knirker, og at de er nemme at betjene.


Foto: Ilva
Stolen til arbejdet hedder Alfi, har fem hjul og justerbar sædehøjde på mellem 43 eller 51 cm. Armlænene kan afmonteres. Prisen er 599 kr. hos ILVA.

En kontorstol skal have mange indstillingsmuligheder

Bruger du din kontorstol i hjemmet hver dag og i lang tid ad gangen, er det vigtigt, at den har flere indstillingsmuligheder. At sidde i én og samme stilling mange timer er ikke godt for skuldre og ryg. Højden på kontorstolen og ryg og sæde skal kunne justeres i forskellige positioner. Vigtigst af alt, så skal stolen kunne indstilles, så den passer perfekt til netop dig.

Betjen kontorstolen korrekt
Når stolen køres op og ned, bør det ikke ske i hårde ryk, men glidende - hvilket ikke kun er mere behageligt, men også gør det lettere at stoppe i netop den højde, du ønsker. Betjeningen skal være enkel - det nytter ikke noget, at du skal have fat i en manual hver gang, stolen skal justeres lidt. Husk, at stole med fem hjul ofte har den største stabilitet.

Foto: BoComcept
Wing-stolen kan både dreje og vippe bagud. Fås med forsk. typer stof og læderbetræk. Stolen måler 108 x 68 x 91 cm og koster fra 7.390 kr. (krom og sort læder) hos BoConcept.
Lænestolen må ikke knirke

Overvej hvad stolen skal bruges til. Hvis den fx ikke kun skal bruges som hygge- og fjernsynsstol, men også til en middagslur, kan det være sagen med en stol, der kan lænes meget langt tilbage. Det bedste valg er en stol med trinløs, regulerbar ryg. Når du prøver stolen, må det ikke knirke, når du læner stoleryggen tilbage. Tjek også, at stolen bliver, hvor den er, og ikke begynder at dreje, når du løfter benene fra gulvet.

Foto: Stoleshoppen.dk
Denne barstol kan bruges til andet end en drink ved hjemmebaren. Siddehøjden kan nemlig justeres fra 74 til 99 cm. Sædet kan dreje. Betræk af stof, kunstlæder eller læder. Priser fra 3.795 kr. hos Stoleshoppen.dk.
Barstolen skal dreje uden gnidninger

En barstol skal dreje, så du ikke bliver træt i nakken, mens du snakker med sidemanden.
Tjek, at stolen ikke knirker eller er træg, når den drejer. Hvis du også vil kunne bruge den til andre formål, skal den ligeledes kunne sænkes og hæves. Benstøtten på barstolen skal være i et solidt materiale. Du skal i øvrigt sikre dig, at de runde eller firkantede støtter af stål sidder ordentlig fast og ikke kører rundt - på stole af dårlig kvalitet kan de være løse.

Spænd skruerne efter et par måneder
De fleste kontor-, læne- og barstole kræver ligesom andre stole ikke nogen særlig vedligeholdelse. Men hvis der er brugt skruer i stellet eller andre steder på stolen, er det vigtigt at efterspænde skruerne et par måneder efter køb. Derefter vil stolen stå stabilt i rigtig mange år.


Tjekliste - før du køber din nye stol:
Tjek, at kontorstolens armlæn kan justeres eller afmonteres.
Tjek, at du nemt kan nå stolens betjeningshåndtag.
Tjek, at du nemt kan indstille stolen i den rigtige højde, hældning osv.
Tjek, at stolen ikke må knirke, når du drejer eller læner dig tilbage.
Tjek, at barstolens benstøtte sidder godt fast.
10 marts 2011
0

Slut med tændstikker: Tænd dine stearinlys med pasta

Nu er det helt slut med at brænde nallerne, når du skal tænde de små stearinlys i glas eller lanterne. Med helt almindelig spaghetti kan du...

0

Tænk ud af kassen, når du planter

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Især et mylder af støvgrønne sukkulenter giver øjnene noget at gå på opdagelse i.

0

Byg din egen kuglebane

Kender du Krummes finurlige lillebror, Grunk? – så ved du også, at han elsker jul, ballade og masser af skøre ideer. Vi har bygget en kugleb...

3

Brug halogenpærer til din lysdæmper fra september

Vi siger farvel til glødepæren i september 2012 - og det kan gå ud over danskernes hyggebelysning. Mange danskere bruger lysdæmpere, og de...

0

Fototapet på dine vægge

Du kan næsten mærke duften af blomster, høre havets brusen eller suset fra trætoppen, når en hel væg beklædes med et fototapet – et billede...

0

Et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.

1

Brug pensel i stedet for malerrulle - det giver et personligt...

Find malerpenslen frem og læg rullen væk, hvis du vil have et personligt udtryk på malerarbejdet. Du kan ikke male en dør helt glat, uden...

0

Indret børneværelset rigtigt

Står i foran en familieforøgelse, og er I så småt i gang med at tænke i børneværelse til den lille ny? Så er her her et par ideer til,...

1

Malertape og smart afdækning gør det nemmere at male

Det er vigtigt at du dækker møbler, paneler og vindueskarme grundigt af, før der jongleres med maleruller og pensler. Læs her hvordan og se...

1

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

2

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

0

Årets farve 2015 er fundet - se den her

Vandfald hedder den: Dyb, stærk og lidt pjanket, synes vi på idényt om den blå nuance B55, der netop er kåret som Årets farve 2015.

0

Kuffert-bord på hjul

Forny loppe-fundet ved at lave dette kuffertbord på hjul. Bordet fungerer samtidig som opbevaringskasse med for i.

0

Kvalitet på gulvet

Trægulve findes i rigtig mange kvaliteter. Lær at se forskel, så du vælger rigtigt, når du skal købe trægulv.

2

Tjek på malertape

Malertape fås i mange udgaver - sådan bruger du de forskellige typer tape.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.