Ryglænet på denne sofa med navnet Splitback er todelt og kan derfor indstilles individuelt. Hvert enkelt rygstykke kan lænes tilbage til en endnu mere afslappet position, eller man kan lægge dem begge helt ned, så sofaen bliver til en seng. Sofaen er betr
Ryglænet på denne sofa med navnet Splitback er todelt og kan derfor indstilles individuelt. Hvert enkelt rygstykke kan lænes tilbage til en endnu mere afslappet position, eller man kan lægge dem begge helt ned, så sofaen bliver til en seng. Sofaen er betr

Sovesofa - fra sofa til seng

Indretning

En sovesofa er et rigtig praktisk møbel, da den med et snuptag kan forvandles til en seng. Før i tiden var den slags sofaer ofte lidt klodsede at se på, men i dag findes der et hav af smarte og elegante sovesofaer, hvor det nærmest overrasker, at de også kan fungere som senge.

 
Forhandler: Ikea

Sovesofaen Älvros er nem at slå ud til en topersoners seng. Hovedsektionen kan desuden slås op, hvis man vil ligge og læse i sengen. Sofaen kan fås i mørkebrunt eller sort læder, målene i udslået tilstand er 182 x 133 cm. Fra IKEA

Red hurtigt op
Der kan være mange gode årsager til at anskaffe sig en sovesofa. Hvis du ikke har et gæsteværelse, men gerne vil kunne have gæster overnattende, så er det sagen at kunne slå sofaen i stuen ud for en nat eller to – i stedet for at skulle slæbe den ekstra madras ind fra udhuset.


Er pladsen trang
Stadig flere, der bor på mindre arealer, vælger også at sove hver nat på en sovesofa i stuen for at kunne udnytte pladsen i de øvrige rum på anden vis.
 
Med udtræk
Den ældste og mest klassiske sovesofa er den, hvor sengen enten trækkes eller foldes ud fra sofaens indre. Derudover er der også dem, hvor sofaryggen og armlænene kan lægges ned, så de danner et sengeleje sammen med sædet.


Futon
Valget kan også være en futon – det japanske ord for sengerulle. Og det var præcis, hvad det var i det gamle Japan, hvor blandt andet samuraierne havde brug for hurtigt og nemt at kunne rulle sengen sammen og tage den med sig, når de var på farten.

Forhandler: Japanske Møbler Forhandler: 7Soveren

Sid behageligt i denne japanske sofaseng. Den måler 200 cm udslået og fås både i ubehandlet og hvidmalet træ samt i den sortbrune træsort wengé. Hør mere hos Japanske Møbler.

Denne sovesofa har et praktisk rum forneden til sengetøj. Den kan fås i både bøg og bejdset bøg og måler udslået 190x75 cm. Sofaen kan leveres med mange forskellige farver og mønstre. Fra 7soveren.

Mange slags
I dag dækker ordet futon over en verden af sovesofaer, der dog i vid udstrækning har bevaret et lidt uhøjtideligt udseende. De har fx ofte ikke armlæn langs siderne. De består gerne af en ramme af træ eller metal, hvortil der så hører et større udvalg af madrasser og betræk.

Til en enkelt nat
Hvis du kun ønsker plads til en enkelt overnattende, er det måske sagen med en sovestol, der fungerer efter samme princip som sovesofaen. Med to af den slags stole kan du nemt kreere en "dobbeltseng".
 
Forhandler: Innovation

Med et snuptag kan ryglænet på Sly sovesofaen lægges ned, så der opstår en dobbeltseng på 200x140 cm. Møblet, der findes i både rød og disco sølv fås bl.a. hos Møbelkæden.

Læs også: Halloween - klar til en rigtig sjov og uhyggelig aften

Plads til opbevaring
Uanset, hvad du vælger at investere i, er der visse ting, du bør overveje, før og under jagten på sovesofaen. Først af alt er det en god idé at finde ud af, hvor den skal stå, og hvor meget, den maksimalt kan fylde, når den er slået ud. Sofaer kan ofte medføre visse problemer, når de skal kantes ind gennem hoveddøren og entreen. Også her bør målebåndet derfor tages i brug.

Opbevaring
Du skal også tænke over, om du ønsker en sovesofa med opbevaring til dyner og puder, eller om du har plads til den slags andet steds.

Nem at rede op
Når du er ude og se på sofaerne, skal du sikre dig, at det er nemt at komme til et eventuelt opbevaringsrum, og at det er rummeligt nok, ligesom du skal tjekke, at forvandlingen fra siddemøbel til seng foregår hurtigt og nemt – noget, der ikke mindst er vigtigt, hvis du bruger sengen hver eneste nat.
31 juli 2009
0

Disse farver bør du indføre i hjemmets forskellige rum

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

0

Slut med tændstikker: Tænd dine stearinlys med pasta

Nu er det helt slut med at brænde nallerne, når du skal tænde de små stearinlys i glas eller lanterne. Med helt almindelig spaghetti kan du...

0

Tænk ud af kassen, når du planter

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Især et mylder af støvgrønne sukkulenter giver øjnene noget at gå på opdagelse i.

1

Skabe med skydelåger

Drømmer du om enkle, elegante skabe, der sparer plads og ser godt ud hjemme hos dig? Så er skabe med skydelåger løsningen.

0

Byg din egen kuglebane

Kender du Krummes finurlige lillebror, Grunk? – så ved du også, at han elsker jul, ballade og masser af skøre ideer. Vi har bygget en kugleb...

3

Brug halogenpærer til din lysdæmper fra september

Vi siger farvel til glødepæren i september 2012 - og det kan gå ud over danskernes hyggebelysning. Mange danskere bruger lysdæmpere, og de...

0

Fototapet på dine vægge

Du kan næsten mærke duften af blomster, høre havets brusen eller suset fra trætoppen, når en hel væg beklædes med et fototapet – et billede...

0

Et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.

1

Brug pensel i stedet for malerrulle - det giver et personligt...

Find malerpenslen frem og læg rullen væk, hvis du vil have et personligt udtryk på malerarbejdet. Du kan ikke male en dør helt glat, uden...

0

Indret børneværelset rigtigt

Står i foran en familieforøgelse, og er I så småt i gang med at tænke i børneværelse til den lille ny? Så er her her et par ideer til,...

1

Malertape og smart afdækning gør det nemmere at male

Det er vigtigt at du dækker møbler, paneler og vindueskarme grundigt af, før der jongleres med maleruller og pensler. Læs her hvordan og se...

2

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

0

Årets farve 2015 er fundet - se den her

Vandfald hedder den: Dyb, stærk og lidt pjanket, synes vi på idényt om den blå nuance B55, der netop er kåret som Årets farve 2015.

0

Kvalitet på gulvet

Trægulve findes i rigtig mange kvaliteter. Lær at se forskel, så du vælger rigtigt, når du skal købe trægulv.

2

Tjek på malertape

Malertape fås i mange udgaver - sådan bruger du de forskellige typer tape.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.