Du kan få et spændende soveværelse med få midler på en weekend.
Du kan få et spændende soveværelse med få midler på en weekend. Foto: Boligsans

Indret soveværelset med sort og guld

Indretning

Når der skal ske noget nyt i soveværelset, så kommer du langt med nyt tapet, maling, gode ideer og lidt indretningssnilde. Et almindeligt pænt, men måske lidt kedeligt soveværelse kan du give en makeover på en weekend, så det bliver luksuriøst og hyggeligt.

 
  Pænt, men farveløst og kedeligt. Sådan så soveværelset ud før forvandlingen.

Guldspray og lidt nyt

Soveværelset er et af de steder i huset, hvor hyggen godt må få en ekstra tand. Og det har det fået med guld og sort. De hvide natborde og lampeskærmene fik guldspray ligesom et par "glemte" vaser, som vi fandt i et skab. Et nyt sengetæppe og nye puder "binder" det hele sammen.

Det levende billede 

 

Væggen bagved sengen er tapetseret med tapet i sort og guld, der giver rummet mere dybde og hygge. Over sengen har vi hængt en gammel forgyldt ramme, og heri har vi sat en smal gallerihylde op. Rammen fandt vi i en genbrugsbutik, og et lag guld-maling friskede den op.

  På den lille hylde i guldrammen er der plads til en vase og sjovt nips.

En billig løsning

 

Gallerihylden blev malet med sort maling, så den falder smukt i med tapetet. Fordelen ved rammen er, at du kan skifte pynten på hylden ud efter humør og således få et nyt “billede” på et splitsekund. En billig og let løsning, der skaber en enorm effekt.

Hyggelig samling 

 

På gulvet er der lavet en hyggelig lille samling af ting. En gammel kuffert fundet på et loppemarked og en gulvvase i guldbronze skaber romantik og en nostalgisk stemning i rummet.

Læs også: 19 katte, der koster en formue

 
  Billedet bag kufferten er en guldsprayet plade med en wallsticker.

MDF-plade

 

Billedet bagved kufferten er en MDF-plade, som også er sprayet med guldspray – gerne ad flere omgange. Pladen er dekoreret med en kæmpe wallsticker, der forestiller en kandelaber. Igen er dekorationen udviklet med genbrugsmuligheder.

Skift "lysestagen"

 

Lysestagen kan skiftes ud med en anden wallsticker, når der er brug for at se på noget nyt.

Lækre gardiner

 

Et meget væsentligt element i det nye soveværelse er, at det hvide rullegardin er blevet skiftet ud. Målet var at tilføre noget karakter i vinduet, og gerne noget med guld og sort. Vi fandt en persienne, der udstrålede samme elegance som resten af indretningen. Lamellerne er af "guld", og stellet er sortbejdset ask. Desuden giver persiennen mulighed for at lukke mere eller mindre lys ind i rummet. Det giver en fantastisk effekt.

23 september 2008
0

Slut med tændstikker: Tænd dine stearinlys med pasta

Nu er det helt slut med at brænde nallerne, når du skal tænde de små stearinlys i glas eller lanterne. Med helt almindelig spaghetti kan du...

0

Tænk ud af kassen, når du planter

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Især et mylder af støvgrønne sukkulenter giver øjnene noget at gå på opdagelse i.

0

Byg din egen kuglebane

Kender du Krummes finurlige lillebror, Grunk? – så ved du også, at han elsker jul, ballade og masser af skøre ideer. Vi har bygget en kugleb...

3

Brug halogenpærer til din lysdæmper fra september

Vi siger farvel til glødepæren i september 2012 - og det kan gå ud over danskernes hyggebelysning. Mange danskere bruger lysdæmpere, og de...

0

Fototapet på dine vægge

Du kan næsten mærke duften af blomster, høre havets brusen eller suset fra trætoppen, når en hel væg beklædes med et fototapet – et billede...

0

Et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.

1

Brug pensel i stedet for malerrulle - det giver et personligt...

Find malerpenslen frem og læg rullen væk, hvis du vil have et personligt udtryk på malerarbejdet. Du kan ikke male en dør helt glat, uden...

0

Indret børneværelset rigtigt

Står i foran en familieforøgelse, og er I så småt i gang med at tænke i børneværelse til den lille ny? Så er her her et par ideer til,...

1

Malertape og smart afdækning gør det nemmere at male

Det er vigtigt at du dækker møbler, paneler og vindueskarme grundigt af, før der jongleres med maleruller og pensler. Læs her hvordan og se...

1

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

2

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

0

Årets farve 2015 er fundet - se den her

Vandfald hedder den: Dyb, stærk og lidt pjanket, synes vi på idényt om den blå nuance B55, der netop er kåret som Årets farve 2015.

0

Kuffert-bord på hjul

Forny loppe-fundet ved at lave dette kuffertbord på hjul. Bordet fungerer samtidig som opbevaringskasse med for i.

0

Kvalitet på gulvet

Trægulve findes i rigtig mange kvaliteter. Lær at se forskel, så du vælger rigtigt, når du skal købe trægulv.

2

Tjek på malertape

Malertape fås i mange udgaver - sådan bruger du de forskellige typer tape.