Sådan maler du dine møbler

Indretning

Malerester i stærke farver kan bruges til at male din møbler - giv stolen nyt betræk eller sæt tapet i skabet - få alle de gode tips til istandsættelse af dine gamle møbler.

Mal møbler med pensel eller rulle og brug dine malerester fornuftigt
Mal møbler med pensel eller rulle og brug dine malerester fornuftigt Foto: Istockphoto


Mal møblerne i flotte farver

Ved hjælp af maling og et par fif kan de gamle træmøbler forvandles til et friskt indslag i boligen. Vi har fundet en hvidmalet stol, et gammelt køkkenskab og et lille lampebord, som har fået en make over. Ofte maler vi de gamle møbler hvide, men det giver en helt anden og mere nutidig effekt, hvis man tør bruge lidt farver, som vi har gjort her.

Sådan malede vi lampebordet

Vi har brugt hobbylak på terpentinbasis til at male møblerne. Hobbylakken kan købes i små bøtter, og den er rigtig god, når man skal bruge mange forskellige farver.
Hobbylakken har høj glans, så resultatet bliver utrolig flot og skinnende. Du skal blot være opmærksom på, at det er svært at male møbler med højglansmaling og pensel. Alle ujævnheder ses let. 

 

Effektfulde striber

Forarbejdet er vigtigt, når du skal male dit bord. Bordpladen skal være helt ren og glat, og en let slibning imellem hvert lag maling er nødvendig. Bordet blev først malet sort. Efter tørring kom striberne til.
De laves med malertape. Sæt tapen på bordet, der hvor du vil have striben. Det ser særligt godt ud, hvis striberne har forskellige bredder. 

Fjern først tapen, når malingen er helt tør

Når tapen er sat på, males sort oven på tapen, så der dannes en skarp kant. Malingen flyder ind under tapen, og lukker den helt til. Striberne males, når den sorte maling er helt tør. Tapen fjernes først, når alle striber er helt tørre.

Nyt betræk til stolen

 
   
Den hvide stol var lidt kedelig. Den blev forvandlet med nyt betræk.
Du skal bruge en kraftig hæfteklamme-pistol og noget spændende stof. Løsn sædet og montér betrækket oven på det gamle med hæfteklammer. Husk at strække stoffet godt, så det ligger helt glat.

Knaldrødt køkkenskab

Det gamle køkkenskab valgte vi at male knaldrødt. Vi har brugt en almindelig vandbaseret træmaling.
Husk at slibe eventuel gammel maling af først. Det er også en god idé at bruge andre effekter end maling, så man får et mere personligt møbel.

Tapet i skabet

 
   
Her er bagbeklædningen i skabet blevet tapetseret med en sort og hvid tapetrest. Det giver skabet endnu mere karakter.
I stedet for tapet kunne man også klistre et par små wallstickers på bagbeklædningen eller på ruderne. Der findes også et kæmpe udvalg af spændende greb til lågerne, der pifter skabet op.

Flere malertips

 • Vær påpasselig med forarbejdet.
 • Hvis du maler med højglansmaling, så slib let imellem hvert lag.
 • Vælg typen af maling ud fra møblets beskaffenhed og det, du skal bruge det til. Spørg farvehandleren.
 • Jo højere glans du vælger, jo mere slidstærk er malingen.
 • Det flotteste resultat fås med en fin rulle. Du skal kun bruge en pensel de steder, du ikke kan komme til med en rulle, og hvis du skal male striber.
 • Hvis du ikke har stor erfaring i at ombetrække møbler, så undgå at vælge stribede tekstiler.

Effekter

 • Mal striber på bordet, kommoden eller stolen.
 • Skift betrækket på sto­len ud med noget mere farverigt.
 • Brug tapetrester til fx en bagbeklædning i et skab eller tapetsér det udvendige af lågen. Husk at give tapetet lak, hvis det skal kunne tåle kraftigt slid.
 • Brug wallstickers som en sød og sjov effekt på et malet møbel.
 • Der fås også små mønsterruller til maling, så du kan rulle et fint mønster hen over skænk, skab eller bord.
 • På skabe: Skift grebene ud.
 
Det færdige sofabord i nyreform malet med striber i forskellig bredde.  
17 september 2009
0

Nyt lys til den mørke tid

Få lyskonsulentens bedste tips, før du køber nye lamper.

0

Sådan redder du dine halvdøde planter

Selvom dine planter umiddelbart ser døde ud, behøver de slet ikke at være det. Du kan nemlig sagtens redde dem, før det er for sent – se...

0

November i oktober

Julekaktus har foldet sine smukke blomster ud ... nu, og rabarberne kan høstes – igen. Er det klimaets skyld?

0

Et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.

0

Smart opbevaring giver mere plads i huset

Der findes mange smarte løsninger til opbevaring af tøj, sko og småting. Se her skabe, skuffer og bokse der hjælper dig med at udnytte...

0

Ompotning af store planter

Jeg er godt klar over, at potteplanter på et eller andet tidspunkt skal have en større potte. Men hvad gør man, når de er så store og tunge,...

0

Loppemarkeder indtager de danske villaveje

Danskerne har taget loppemarkeder og garagesalg til sig. Ny undersøgelse fra idényts villapanel viser, at hver tredje villakvarter lægger...

0

Lakér dine møbler, så de bliver slidstærke

Møbler holder meget længere med en god gang lak, men det kræver forarbejde, masser af lag, rigtig tykkelse på lakken, gode pensler, intet...

0

Ikke kun til pynt

Pynt er noget, man egentlig godt kan undvære, men alligevel gerne vil have. Og blandt det er, i hvert fald hos de fleste kvinder, blomster....

0

Ny kommode - fra skrot til flot

Du kan nemt og hurtigt forvandle et halvtrist gammelt møbel med en rulle tapet og lidt tapetklister.

0

Kan Aspidistra deles?

Jeg arvede for nogle år siden en Aspidistra. Den er nu meget stor. Kan den deles, så andre kunne få glæde af en aflægger? Den er, ved jeg,...

0

Hvordan er det bedst at vande potteplanter

Hvordan vander man bedst potteplanter, i underskålen eller direkte i jorden?

3

Lakering af dit gulv

Er lakken på bræd­­de- eller parketgulvet slidt, skal gulvet lakeres påny. Men det er vigtigt, at du finder den lak og fremgangsmåde, der...

3

Tips til malerarbejdet

Mal inde, når vejret er godt. Du kan åbne vinduerne, så malingen tørrer hurtigt, og lugten blæser ud.

2

Læg mursten på gulvet

Normalt bruger vi dem til at bygge vægge, skorstene og udestuer af – men mursten egner sig faktisk også glimrende som gulvbelægning. Mursten...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.