Sådan får du mest muligt ud af dit bryggers

Indretning

Det er husets maskinrum, og det sørger for rent tøj og varme. Det kan du få – og  meget mere oveni, hvis du tager bryggerset alvorligt. Her er 11 gode råd til at få mere ud af bryggerset.

Et bryggers behøver ikke ende som en rodebutik eller et gennemgangslokale.
Et bryggers behøver ikke ende som en rodebutik eller et gennemgangslokale. Foto: HTH, Kvik og Svane Køkkenet

Få mest muligt ud af dit bryggers

De fleste bryggerser har mange funktioner, der dybest set ikke harmonerer med hinanden. Her er vaskeri, grovkøkken, opbevaring og vask. Desuden er bryggerset ofte husets foretrukne entré – og der, hvor overtøj, sko og støvler lander i den travle hverdag.

Måske er her også lidt værksted – foruden husets varme- og elinstallationer. Og så skal det se ryddeligt og indbydende ud, fordi de fleste gæster også kommer ind gennem bryggerset.

Det giver udfordringer til indretningen, men det kan løses, så kvadratmeterne bliver sprængfyldte af konstruktiv indretning, der fryder øjet. 

Tip: Nedlæg hoveddøren, hvis I ikke bruger den

Bor du i et ældre parcelhus med to indgange, er der formentlig én for meget. For det meste er der et bryggers, som I benytter som indgang, og så er der en hovedindgang, der måske aldrig bliver brugt. Egentlig er indgangen i bryggerest ikke pæn nok til gæster, men alle går alligevel den vej ind – igennem vasketøj, bunker af sko  og vasken med grøntsager.

Hvis I opdaterer bryggerset med låger for alle hvidevarer, skabsplads til rodet og eventuelt stryger håndvasken, kan den være hovedindgang. Så nedlægger du den "rigtige" hovedindgang og bruger pladsen til et pulterrum, gæstetoilet eller til en lille arbejdsplads.

11 gode råd til dit bryggers

1. Brug bryggerset som entré 

Fungerer bryggerset som hjemmets entré, er rummet det første, dine gæster møder. Så er det rart, at det mere ligner en entré end et vaskerum eller et grovkøkken. Du kan eventuelt gemme alt bag skydelåger, så rummet fremstår ryddeligt.

Overvej, hvor stort et behov du har for en vask i bryggerset, da vasken signalerer arbejdsrum frem for indbydende indgang. I bryggerset  gemmer sig en del installationer. Det  kan være dyrt at flytte dem. Heldigvis kan du snildt skjule diverse installationer i skabe.

Læs også: Hold fliserne på badeværelset rene med et bilbehandlingsprodukt

2. Skoskab og knager giver orden 

Hvis alle alligevel kommer ind igennem bryggerset, er det vigtigt, at her er en god knagerække, et ordentligt garderobeskab og mulighed for at stille skoene væk.

3. Låger i bryggerset giver indretningen et løft 

Vaskemaskine, tørretumbler og måske også fryseren placeres ofte i bryggerset. Hvis du foretrækker, at vaskemaskine og tørretumbler ikke skal stå synligt, kan de elegant skjules bag skydelåger. Hvis du vælger en skabsfryser, kan den være ’integreret’ – det vil sige, at den er monteret med samme låge, som de valgte skabslåger.

4. En bænk giver siddepladser

Hvis der er plads, kan en bænk være et godt møbel i bryggerset. Her kan børn få hjælp, og alle kan sidde, når de tager sko på. Der kan være opbevaring under bænken, og så er en bænk med hynde et hyggeligt indslag i indretningen.

5. Høj vaskemaskine giver god arbejdshøjde

Vaskemaskine og tørretumbler kan løftes op i niveau, så  du opnår en perfekt arbejdshøjde. Nedenunder kan der være store skuffer til opbevaring af vasketøj.

Læs også: Brug halogenpærer til din lysdæmper fra september

6. Skydelåger i bryggerset sparer plads

Overvej også, om rummet egner sig til skydedørsløsninger, eller om du foretrækker almindelige højskabe. Fordelen ved skydedørsløsninger er, at de egner sig til selv de mindste rum, da skabsdørene ikke går udad, når de åbnes.

7. Skuffeskabe giver overblik

Du kan undgå kaos i bryggerset med smarte opbevaringsløsninger. Giv hver ting sin egen plads, og pas på ikke at overfylde skabene. Det er en god løsning at ændre de nederste skabe til skuffeskabe, da det giver et bedre overblik over indholdet. 

8. Måtter giver bedre humør

Bryggerset er ofte et gennemgangsrum, og det er derfor vigtigt at have et praktisk gulv, hvor en mudret støvle eller et regnvådt barn ikke er en katastrofe. Hav praktiske måtter, der tager imod våde børn, glade hunde og snavsede støvler. 

9. Høje skabe giver ekstra plads

Sørg for at udnytte pladsen i bryggerset til opbevaring i skabe fra gulv til loft. Her kan du gemme familiens fodtøj, overtøj, regntøj, strygebræt, gulvspand og koste. Når du planlægger indretningen af skabene, så husk at gøre plads til de større ting som støvsuger, trappestige, strygebræt og vasketøjsstativ. 

Læs også: Indret børneværelset rigtigt

10. Dyb vask giver nye muligheder 

Vasken i bryggerset bør være stor og ekstra dyb. Det giver mulighed for at sætte tøj i blød, vaske et par mudrede gummistøvler og til at rense grøntsager fra haven uden stænk.

11. Indretningsarkitekt giver gode tips

Hvis du har planer om større ændringer i dit bryggers, er det en god idé at få hjælp fra en indretningsarkitekt fra det firma, hvor du vil købe elementerne. Arkitekten kender de mange forskellige elementer med specialfunktioner og kan ofte komme med helt nye ideer til, hvordan du får mest ud af rummet. 

Tag bryggers-testen

Er du klar til forandring derhjemme, så svar på spørgsmålene og bliv klogere på dine bryggersbehov.

1. Nævn tre ting, som I er gade for ved jeres gamle bryggers

2. Er der noget, der skal genbruges eller reetableres fra den gamle løsning?

3. Hvor mange hvidevarer skal bryggerset have, og kan I genbruge nogle af dem, I har? Kan vaskesøjlen evt. stå et andet sted.

4. Hvor meget plads ønsker I, og hvor meget har I til rådighed?

5. Skal rummet ændres i sin form, evt. slås sammen med et andet rum?

6. Hvor meget opbevaring har I brug for? Og hvad skal I have opbevaret i bryggerset?

7. Hvor meget bordplads har I brug for?

8. Har I brug for en vask?

3 oktober 2016
0

Disse farver bør du indføre i hjemmets forskellige rum

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

0

Slut med tændstikker: Tænd dine stearinlys med pasta

Nu er det helt slut med at brænde nallerne, når du skal tænde de små stearinlys i glas eller lanterne. Med helt almindelig spaghetti kan du...

0

Tænk ud af kassen, når du planter

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Især et mylder af støvgrønne sukkulenter giver øjnene noget at gå på opdagelse i.

1

Skabe med skydelåger

Drømmer du om enkle, elegante skabe, der sparer plads og ser godt ud hjemme hos dig? Så er skabe med skydelåger løsningen.

0

Byg din egen kuglebane

Kender du Krummes finurlige lillebror, Grunk? – så ved du også, at han elsker jul, ballade og masser af skøre ideer. Vi har bygget en kugleb...

3

Brug halogenpærer til din lysdæmper fra september

Vi siger farvel til glødepæren i september 2012 - og det kan gå ud over danskernes hyggebelysning. Mange danskere bruger lysdæmpere, og de...

0

Fototapet på dine vægge

Du kan næsten mærke duften af blomster, høre havets brusen eller suset fra trætoppen, når en hel væg beklædes med et fototapet – et billede...

0

Et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.

1

Brug pensel i stedet for malerrulle - det giver et personligt...

Find malerpenslen frem og læg rullen væk, hvis du vil have et personligt udtryk på malerarbejdet. Du kan ikke male en dør helt glat, uden...

0

Indret børneværelset rigtigt

Står i foran en familieforøgelse, og er I så småt i gang med at tænke i børneværelse til den lille ny? Så er her her et par ideer til,...

1

Malertape og smart afdækning gør det nemmere at male

Det er vigtigt at du dækker møbler, paneler og vindueskarme grundigt af, før der jongleres med maleruller og pensler. Læs her hvordan og se...

2

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

0

Årets farve 2015 er fundet - se den her

Vandfald hedder den: Dyb, stærk og lidt pjanket, synes vi på idényt om den blå nuance B55, der netop er kåret som Årets farve 2015.

0

Kvalitet på gulvet

Trægulve findes i rigtig mange kvaliteter. Lær at se forskel, så du vælger rigtigt, når du skal købe trægulv.

2

Tjek på malertape

Malertape fås i mange udgaver - sådan bruger du de forskellige typer tape.