Planter i dit hjem kan være med til at give ro i sindet. Men selom en plante giver god energi i et rum, er det ikke ensbetydende med, at 10 planter giver ti gange så god effekt, der skal være balance mellem energi, rum og planter.
Planter i dit hjem kan være med til at give ro i sindet. Men selom en plante giver god energi i et rum, er det ikke ensbetydende med, at 10 planter giver ti gange så god effekt, der skal være balance mellem energi, rum og planter.

Planter med Feng Shui giver ny energi til din bolig

Indretning

Potteplanter kan andet end rense luften og være grønne. Ifølge Neo Feng Shui-filosofien om indretning kan planter også bringe energi ind i din bolig og hjælpe dig selv til at komme i balance igen, fordi de har en afstressende effekt.


Brug et par minutter om dagen
– At pleje sine planter og give dem opmærksomhed er et tilbud om et lille frikvarter i en travl hverdag. Hvis du blot i få minutter hver dag retter sin fulde opmærksomhed mod planten, kan du opleve et stille indadvendt øjeblik med ro, nærvær og omsorg, hvor du mærker og oplever planten, siger Feng Shui-rådgiver Karin Bonde Storm.

Ingen visne planter
På den måde kan du med potteplanter selv gøre noget for at modvirke stress og travlhed. Selv få minutters dagligt nærvær og ro betyder meget for den samlede trivsel. Der er i princippet ingen regler for, hvilke planter du kan bruge, når du vil skabe feng shui derhjemme. Du kan fx begynde med din yndlingsplante, hvis du har sådan en.

Før du vælger planter:

 • Planterne bliver på godt og ondt et spejl på den energi, der er i et rum.
 • Undgå spidse og stikkende planter indendørs, brug dem udenfor.
 • Husk, at selv om en plante giver god energi i et rum, er det ikke ensbetydende med, at 10 planter giver ti gange så god effekt, der skal være balance mellem energi, rum og planter.
 • Anskaf planter, der i størrelse og behov passer til rummene, og som du kan overkomme at passe.
 • Ingen næres af halvvisne planter – tværtimod. Smid derfor gamle og evt. halvvisne planter ud. Køb nye i stedet!

6 Neo Feng planter

 • Sølvaralie (Polyscias)
 • Nolina (Beaucarnea)
 • Figen (Ficus)
 • Dværg ulvefod (Selaginella)
 • Fluetrompet (Sarracenia)
 • Begonie, konge (Begonia rex)
26 januar 2011
Mere om Indretning

Slut med tændstikker: Tænd dine stearinlys med pasta

Indretning Nu er det helt slut med at brænde nallerne, når du skal tænde de små stearinlys i glas eller lanterne. Med helt almindelig spaghetti kan du nemlig løse problemet og tænde stearinlysene. 

Tænk ud af kassen, når du planter

Indretning Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Især et mylder af støvgrønne sukkulenter giver øjnene noget at gå på opdagelse i.

Byg din egen kuglebane

Indretning Kender du Krummes finurlige lillebror, Grunk? – så ved du også, at han elsker jul, ballade og masser af skøre ideer. Vi har bygget en kugleb...

Brug halogenpærer til din lysdæmper fra september

Indretning Vi siger farvel til glødepæren i september 2012 - og det kan gå ud over danskernes hyggebelysning. Mange danskere bruger lysdæmpere, og de færreste virker med energieffektive sparepærer og LED-pærer. Derimod er det en god idé at vælge halogenpærer fremover. De virker med garanti.

Fototapet på dine vægge

Indretning Du kan næsten mærke duften af blomster, høre havets brusen eller suset fra trætoppen, når en hel væg beklædes med et fototapet – et billede...

Et levende gulv

Indretning Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.

Brug pensel i stedet for malerrulle - det giver et personligt...

Indretning Find malerpenslen frem og læg rullen væk, hvis du vil have et personligt udtryk på malerarbejdet. Du kan ikke male en dør helt glat, uden et professionelt anlæg til sprøjtemaling. Derfor kan du vælge bevidst at vise, at døren er malet i hånden. Det gør du med pensler.

Indret børneværelset rigtigt

Indretning Står i foran en familieforøgelse, og er I så småt i gang med at tænke i børneværelse til den lille ny? Så er her her et par ideer til,...

Malertape og smart afdækning gør det nemmere at male

Indretning Det er vigtigt at du dækker møbler, paneler og vindueskarme grundigt af, før der jongleres med maleruller og pensler. Læs her hvordan og se...

Grøn arbejdsplads

Indretning Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads? 

De dobbelte gardiner vender tilbage

Indretning Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

Årets farve 2015 er fundet - se den her

Indretning Vandfald hedder den: Dyb, stærk og lidt pjanket, synes vi på idényt om den blå nuance B55, der netop er kåret som Årets farve 2015.

Kuffert-bord på hjul

Indretning Forny loppe-fundet ved at lave dette kuffertbord på hjul. Bordet fungerer samtidig som opbevaringskasse med for i.

Kvalitet på gulvet

Indretning Trægulve findes i rigtig mange kvaliteter. Lær at se forskel, så du vælger rigtigt, når du skal købe trægulv.

Tjek på malertape

Indretning Malertape fås i mange udgaver - sådan bruger du de forskellige typer tape.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.