Der er mange måder at vaske gulvet på - en damprenser er en af de nye metoder.
Der er mange måder at vaske gulvet på - en damprenser er en af de nye metoder. Foto: Frithiof

Miljørigtig gulvvask i koldt vand

Indretning

Du kan sagtens vaske gulvet i koldt eller lunkent vand - det bliver helt rent, og så gavner det miljøet.


Kig efter miljømærkning
Når du vasker gulv, er det ofte mange kvadratmeter, vand og sæbe spredes ud over, og derfor er det vigtigt både for familiens indeklima og for miljøet, at det, du putter i gulvspanden, ikke udsender farlige stoffer. Den bedste sikring er at se efter miljømærkede rengøringsmidler, når du køber ind.

Og ja, både universalrengøring, sæbespåner og brun sæbe findes med miljømærkerne Sva­ne­mærket og Blomsten, der er din garanti for, at produkterne er blandt de mest miljøvenlige på markedet.

Astma og allergi
Det er dog værd at lægge mærke til, at miljømærkerne først og fremmest fokuserer på miljøet. Hvis du samtidig vil være 100% sikker på, at dine rengøringsmidler ikke indeholder allergifremkaldende stoffer, er det Astma-Allergi Forbundets mærke, du skal se efter.

Tag hensyn til miljø, allergi og indeklima
Rent faktisk afviser Astma-Allergi Forbundet en del af de miljømærkede rengøringsmidler, fordi de indeholder stoffer – fx parfume – der kan være allergifremkaldende og genere luftvejene. Finder du produkter, der både er miljømærkede med Blomsten eller Svanen og samtidig bærer Astma-Allergi Forbundets mærke, har du taget mest muligt hensyn til både miljø, allergi og indeklima.

På næste side guider vi dig igennem tre typer gulvvask - den varme, den automatiske og den effektive.#br

3 gange gulvvask
 • Den varme
  Med en damprenser kan du vaske gulvet helt uden rengøringsmidler. Den varme damp op­løser ganske enkelt snavset, der efterfølgende opsamles i den klud, der sidder på mundstykket, eller det fjernes med en separat klud. De høje temperatu­rer har desuden en des­inficerende virkning og er effektive til bekæmpelse af støvmider og bakterier.

 • Foto: Scooba Den automatiske
  Den lille robot starter med at støvsuge hele gulvet. Herefter vasker den med ren, frisk sæbeopløsning, så gulvet bliver helt rent, hvorefter den opsamler den brugte sæbeopløsning, tørrer og efterlader gulvet rent og nyvasket.

  Vaskeren er 9 cm høj og kan komme ind under de fleste møbler. Den lille husven finder selv rundt om bordben og langs lister.

 • Foto: Dexus Den effektive
  Der er en god grund til, at professionelle rengøringsfolk svinger moppen i stedet for gulvkluden. Anskaffer du en professionel moppe i en størrelse, der passer til dit gulv – fx 30 cm bred, kan du lynhurtigt vaske gulvet over.

  En god moppe består af et teleskopskaft, som du kan indstille. Herpå sættes en fremfører, hvor selve vaskemoppen sidder fast. Fremføreren sidder i et fleksibelt led, så moppen kan drejes rundt og komme ind i alle hjørner.

5 tips for miljøet
 • Vask gulvet i koldt/lunkent vand. Det bliver lige så rent som i varmt vand.
 • Brug det mildeste rengøringsmiddel.
 • Køb så vidt muligt koncentrerede midler.
 • Vælg miljømærkede rengøringsmidler.
 • Undgå at overdosere.
17 september 2009
0

Slut med tændstikker: Tænd dine stearinlys med pasta

Nu er det helt slut med at brænde nallerne, når du skal tænde de små stearinlys i glas eller lanterne. Med helt almindelig spaghetti kan du...

0

Tænk ud af kassen, når du planter

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Især et mylder af støvgrønne sukkulenter giver øjnene noget at gå på opdagelse i.

0

Byg din egen kuglebane

Kender du Krummes finurlige lillebror, Grunk? – så ved du også, at han elsker jul, ballade og masser af skøre ideer. Vi har bygget en kugleb...

3

Brug halogenpærer til din lysdæmper fra september

Vi siger farvel til glødepæren i september 2012 - og det kan gå ud over danskernes hyggebelysning. Mange danskere bruger lysdæmpere, og de...

0

Fototapet på dine vægge

Du kan næsten mærke duften af blomster, høre havets brusen eller suset fra trætoppen, når en hel væg beklædes med et fototapet – et billede...

0

Et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.

1

Brug pensel i stedet for malerrulle - det giver et personligt...

Find malerpenslen frem og læg rullen væk, hvis du vil have et personligt udtryk på malerarbejdet. Du kan ikke male en dør helt glat, uden...

0

Indret børneværelset rigtigt

Står i foran en familieforøgelse, og er I så småt i gang med at tænke i børneværelse til den lille ny? Så er her her et par ideer til,...

1

Malertape og smart afdækning gør det nemmere at male

Det er vigtigt at du dækker møbler, paneler og vindueskarme grundigt af, før der jongleres med maleruller og pensler. Læs her hvordan og se...

1

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

2

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

0

Årets farve 2015 er fundet - se den her

Vandfald hedder den: Dyb, stærk og lidt pjanket, synes vi på idényt om den blå nuance B55, der netop er kåret som Årets farve 2015.

0

Kuffert-bord på hjul

Forny loppe-fundet ved at lave dette kuffertbord på hjul. Bordet fungerer samtidig som opbevaringskasse med for i.

0

Kvalitet på gulvet

Trægulve findes i rigtig mange kvaliteter. Lær at se forskel, så du vælger rigtigt, når du skal købe trægulv.

2

Tjek på malertape

Malertape fås i mange udgaver - sådan bruger du de forskellige typer tape.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.