Sådan kom kælderkontoret til at se ud efter fire ugers arbejde.
Sådan kom kælderkontoret til at se ud efter fire ugers arbejde. Foto: Cecilia Nordstrand

Lav kælderrummet om til et trendy hjemmekontor

Indretning

Et kælderrum - fx et gammelt hobbyværksted - kan blive et fint kontor, hvis du er træt af at arbejde midt i stuen og mellem ungernes legetøj. Kontoret kan indrettes både praktisk og trendy med nye møbler, klinker og tapet. Se her, hvordan journalist Elisabet Broomé indrettede sit kælderkontor.

Foto: Cecilia Nordstrand
Sådan så kælderen ud før.
Foto: Cecilia Nordstrand

Valget faldt på hobbyværkstedet trods lidt plads

Elisabet Broomé ønskede sig et rigtigt kontor med plads til opbevaring af både computer, notater og mapper m.m. Valget faldt på et hobbyværksted, selv om der både var lavt til loftet, betongulv og minimal gulvplads. Væggen til et tilstødende disponibelt rum blev fjernet, og projektet gik i gang for alvor.

Tapet, klinker og køkkenø som arbejdsplads

Blomstret tapet og hvide vægge skabte lys og “stue-fornemmelse”. På betonen blev lagt klinker som i resten af kælderen. En køkkenø med barstole blev den nye arbejdsplads. Ikke det mest ergonomiske, men Elisabet understreger, at hun finder kontorstole afskyelige, og at hun hellere vil sidde i et rum på en stol, hun synes om, end i et ergonomisk rigtigt, men kedeligt rum.

Nyt kontor på bare fire uger

Køkkenøen er smart, fordi den har to solide hylder til printer og andet arbejdsrelateret materiale. På bare fire uger blev kælderrummet Elisabets nye kontor. Hun føler sig hjemme allerede og mangler blot at sætte lidt flere hylder op og at få hængt god belysning op over “kontorøen”.

Foto: Cecilia Nordstrand
Garderoben huser sommertøj, og børnetøj, der venter på at blive brugt af det næste barn i flokken.
Foto: Cecilia Nordstrand

Ro og meget pænere kælder

I det nye kontor i kælderen kan Elisabet arbejde i fred, og hun behøver ikke rydde op hele tiden. Desuden blev hele kælderen pænere, så det er ikke kun hende, der vandt ved renoveringen – her er bonus for hele familien, siger hun og ser hen på den nye garderobe med spejl-skydedør. Her “bor” familiens sommertøj.

Læs også: Nye havemøbler, der er (næsten) vedligeholdelsesfrie

Det skal du tænke på

1. Loftshøjden. Er loftshøjden under 2 meter, er det svært at skjule kælderfornemmelsen. Her er 220 cm – det går lige.
2. Varme. Ofte er kælderen ikke isoleret, og da loftshøjden er begrænset, er gulvvarme ikke en god løsning. En varmepumpe kan være løsningen.
3. Lys. Lysstofrør giver et effektivt lys.
4. Velvære. Flot tapet og møbler fjernede den sidste “muggen-kælder-fornemmelse”.

Fakta om Elisabets kontor

Størrelse: Ca. 8 kvadratmeter inklusive garderoben.
Udgifter: Ca. 30.000 kr. ekskl. gulvfliser. Elisabet stod selv for at male og tapetsere.
Tid: Det tog i alt fire uger. Tidsrøveren var nedbrydningen af væggen, der gjorde rummet større og opsætning af den bærende bjælke.
Det bedste: – Tapetet. Det blev præcis, som Elisabet havde forestillet sig: blomstret og fuld af liv og grønt. Det fjernede fornemmelsen af kælder og spiller fint med alt det hvide.

13 april 2012
0

Disse farver bør du indføre i hjemmets forskellige rum

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

0

Slut med tændstikker: Tænd dine stearinlys med pasta

Nu er det helt slut med at brænde nallerne, når du skal tænde de små stearinlys i glas eller lanterne. Med helt almindelig spaghetti kan du...

0

Tænk ud af kassen, når du planter

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Især et mylder af støvgrønne sukkulenter giver øjnene noget at gå på opdagelse i.

1

Skabe med skydelåger

Drømmer du om enkle, elegante skabe, der sparer plads og ser godt ud hjemme hos dig? Så er skabe med skydelåger løsningen.

0

Byg din egen kuglebane

Kender du Krummes finurlige lillebror, Grunk? – så ved du også, at han elsker jul, ballade og masser af skøre ideer. Vi har bygget en kugleb...

3

Brug halogenpærer til din lysdæmper fra september

Vi siger farvel til glødepæren i september 2012 - og det kan gå ud over danskernes hyggebelysning. Mange danskere bruger lysdæmpere, og de...

0

Fototapet på dine vægge

Du kan næsten mærke duften af blomster, høre havets brusen eller suset fra trætoppen, når en hel væg beklædes med et fototapet – et billede...

0

Et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.

1

Brug pensel i stedet for malerrulle - det giver et personligt...

Find malerpenslen frem og læg rullen væk, hvis du vil have et personligt udtryk på malerarbejdet. Du kan ikke male en dør helt glat, uden...

0

Indret børneværelset rigtigt

Står i foran en familieforøgelse, og er I så småt i gang med at tænke i børneværelse til den lille ny? Så er her her et par ideer til,...

1

Malertape og smart afdækning gør det nemmere at male

Det er vigtigt at du dækker møbler, paneler og vindueskarme grundigt af, før der jongleres med maleruller og pensler. Læs her hvordan og se...

2

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

0

Årets farve 2015 er fundet - se den her

Vandfald hedder den: Dyb, stærk og lidt pjanket, synes vi på idényt om den blå nuance B55, der netop er kåret som Årets farve 2015.

0

Kvalitet på gulvet

Trægulve findes i rigtig mange kvaliteter. Lær at se forskel, så du vælger rigtigt, når du skal købe trægulv.

2

Tjek på malertape

Malertape fås i mange udgaver - sådan bruger du de forskellige typer tape.