Julens kendte stjerne

En rigtig dansk jul byder ofte på den røde julestjerne. Den er ikke svær at få til at trives – så længe du følger et par gode råd.


Julestjernens tradition

Lige nu står den røde julestjerne og strutter af velvære i landets gartnerier. Den venter på at gøre din jul rigtig rød. Julestjernen har en årelang tradition i vores hjem ind under jul, og planten har fået en renaissance nu, hvor gartnerne har udviklet planten, så du også kan få den i laksefarvet eller broget, hvis den passer bedre ind i din julestue.

Tjek julestjernens knopper

Når du køber din julestjerne, skal du være opmærksom på, om planten er fyldt med knopper i midten af de røde eller laksefarvede blade. Knopperne garanterer, at du køber en frisk plante, der kan holde langt ind i det nye år. Og ja, mange villaejere med grønne fingre har julestjerner, som hvert år kvitterer for god pasning med smukke farvede blade.

Pas på med kulde

Julestjernen er en tropeplante, og dens største fjende er kulde. Temperaturer under 16-18 grader er nok til at skade planten, så vælg altid julestjerner, der har været beskyttet mod vejr og vind i butikken og lad være med at fragte dem hjem i en cykelkurv i frostvejr.
Derhjemme må julestjernen gerne stå i vindueskarmen, men den klarer også at stå på spisebordet julen over, hvis det er det, der passer dig bedst.

Vand den gerne i underskålen, og lad den trække det vand, den har lyst til i ca. 10 min.

Støt julemærkehjemmene

Vidste du, at du ved at købe en speciel julestjerne i den sødeste potte kan støtte Julemærkehjemmene? Køb fx mini-stjernen i potte for 25 kr. De to af dem går til de vigtige Julemærkehjem. Og der laves nye potter hvert år, så der er lagt op til et samlerobjekt. Det er gartneriet Møllerhøj på Fyn, der sammen med Julemærkehjemmene står bag den nye måde at støtte det vigtige arbejde på.

Julestjerne

Mest læste artikler