Der skal være plads til både noget fælles og noget privat i et delt børneværelse.
Der skal være plads til både noget fælles og noget privat i et delt børneværelse.

Indretning af børneværelset - søskende kan sagtens dele værelse

Indretning

Det kan være både sjovt og rart for to børn at dele værelse, hvis rummet er indrettet til det. Sørg for at der er plads til både leg og hvile, og udnyt pladsen optimalt ved at bruge færre møbler. Vi viser en række smarte møbler med flere funktioner.


Delt værelse giver tryghed
Kniber med pladsen i hjemmet, ender børnene ofte med at dele værelse. Det kan to børn med et aldersspring på et til to år få en masse gode fælles oplevelser ud af. Leg hygge og sengesnak, og ofte giver det også børnene tryghed at sove i samme rum.

Er der plads, så lav legerum og soverum
Har du god plads til at give dine børn hver sit værelse, kan det være værd at overveje, om det ene rum skal være soveværelse og det andet legeværelse med god plads til leg og besøg af kammerater. Hvis deleværelset skal være til både leg og søvn, er der flere ting, du bør tænke over, når det gælder indretningen.

Plads til fælles og privat
Er det et stort værelse, kan du dele det regulært op med fx en halvvæg. Men er der tale om et mere almindeligt værelse, vil en opdeling som regel tage for meget af gulvpladsen. D
er skal være rigeligt med plads til at tumle på, så det er vigtigt, at der ikke er for mange møbler. Lad være med at indrette værelset med to skabe og to legeborde. De kan sagtens dele.

Møbler med flere funktioner
Køjesengen er en god og pladsbesparende klassiker, som findes i utallige udgaver. Multifunktionelle møbler, der kan bruges til flere formål, er ligeledes sagen. Det kan fx være siddemøbler, der også kan bruges som borde eller en lille bænk med opbevaringsrum nedenunder.

Hver sin farve til børnenes ting
Det kan være en god idé at anvende farver til at adskille "dit og mit". I en fælles reol kan opbevaringskasserne til legetøjet fx have to forskellige farver. De selv samme farver kan så gå igen i siddemøblerne, hylderne på væggene og måske bøjlerne i skabet.

Læs på næste side bl.a. om vigtigheden af et roligt hjørne.#br

Lav et roligt hjørne
I deleværelset bør der også være muligheder for fælles aktiviteter, som begge børn har glæde af. Inddrag også gerne væggene, fx ved at opsætte en klatrevæg. Selv om to søskende kan lege dagen lang, er det også vigtigt, at de hver især har et enkelt sted i deleværelset, der er helt deres eget, som de kan trække sig tilbage til.

Hvert barn sin "helle"
En lille hule i hjørnet eller en børnetipi med et par bløde puder kan fungere som "helle". Er der mere plads i værelset, kan du investere i to højsenge, hvor rummene nedenunder er ideelt "helle" – eventuelt med et gardin foran, som kan trækkes for, når der er behov for ekstra privatliv. Værelset kan også midlertidigt deles op i to private zoner ved hjælp af fx et par skydedøre eller et gardin.

Deleværelse med dreng og pige
Som regel er det ikke svært at indrette et værelse til to børn af samme køn. Men har du en dreng og en pige, så vælg en neutral farve til væggene og enkle møbler – eller find et sprælsk fællestema i indretningen, som begge børn kan lide. Det kunne fx være et jungle-tema med grønne vægge dekoreret med farverige planter og pøller med tigerstribet betræk.

Ekstra vigtige privatzoner
Tænk også på, at to børn af forskelligt køn kan have endnu mere brug for privatzoner. Så her er det som regel ekstra vigtigt med særskilte hyggehjørner eller et gardin, som kan dele værelset i to.

Se fem smarte møbler til børneværelset på næste side.#br

5 møbler til deleværelset:

Multimøbel med leg i
Multicircles er geometriske moduler, der kan samles til en stor puf. Når puffen skilles ad, kan der hygges i den ydre cirkel, skabes rum i rummet, kravles og gynges på delelementerne, laves trinpyramider eller bygges huler. Børn fra 0 til 14 år kan have glæde af møblet. En hård trækerne gør, at de enkelte elementer ikke vælter, når der leges på dem. Betrækket kan lynes af og vaskes. Priser fra 1500 kr. for en enkelt del til 27.375 kr. for den helt store model med 11 dele. Modellen Small med 3 dele til 4.875 kr. passer fint i de fleste børneværelser. Hør mere hos Østberg Design.


To møbler i ét
Det er rart med møbler, der har flere funktioner, så der spares på pladsen i deleværelset. Denne lille reol har fire rum til fx opbevaringskasser. Den øverste plade kan slås ud og vupti, så har du et bord, til leg og hygge. Tuschstreger på bordpladen kan let vaskes af. Udslået måler reolen 51 x 80 x 90 cm, og prisen er 5622,50 kr. hos Nikostine. Leveringstid på tre uger.


Stol med to højder

Magis Trioli er to stole i én. Alt efter, hvordan du vender møblet, er siddehøjden 27 eller 37 cm. Stolen kan også lægges ned og bruges til leg. Prisen er 1555 kr. hos Stoleshoppen.


Fred under egen seng

Når sengen hæves op, bliver der masser af plads nedenunder. Det er tanken bag denne dansk designede seng, hvor barnet kan få sin egen hule til læsning, hygge, fred og ro. Sengen findes i flere modeller – også i en lav udgave – til priser fra 4500 kr. til 6900 kr. hos Mellembakken.


Fra seng til bord

Etagesengen er en gammel klassiker, der aldrig går ad mode. Ved denne model kan den nederste seng om dagen forvandles til et bord og to bænke. Sengen måler 90 x 200 cm, og prisen er 6299 kr. Hør mere om medfølgende tilbehør hos Eurotoys.dk.


3 februar 2011
0

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

0

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

0

Derfor knirker dit trægulv - og sådan kommer du af med problemet

Er det ved at drive dig til vanvid, at dit trægulv knirker? Så er det på tide at trække i arbejdstøjet, for du kan sagtens gøre noget ved...

0

8 ting til dit hjem, der vil gøre dig mere lykkelig ifølge videnska...

Vil du gerne være lykkelig og tilfreds i dit hjem, så siger videnskaben, at der er visse farver, lugter og ting, som hjælper dig bedre på...

0

Farver på væggene

Er du klar til at forlade dine hvide vægge og tage på farve-eventyr? Så har vi gode ideer, og tips og tricks til en fuldendt forvandling...

0

4 fakta om stearinlys, du altid skal huske

Det skal være slut med stearinlys, som drypper, ryger og brænder skævt. Få de bedste tips her.

0

11 geniale måder at bruge paller som møbler

Paller er som kamæleoner - de kan blende ind lige, hvor det skal være. Med lidt snilde kan du forvandle pallerne til de mest fantastiske og...

0

Se dig for når du skifter pære

De "nøgne" pærer er et populært indspark i boligens indretning lige nu. Men pas på! Det kan være en dyr fornøjelse at lyse boligen op med...

0

Smarte og praktiske brændekurve

En god brændekurv er uundværlige i denne kolde tid, hvor mange hjem bliver varmet op af pejsen. Vi har derfor samlet de flotteste og bedste...

0

Nyt lys til den mørke tid

Få lyskonsulentens bedste tips, før du køber nye lamper.

0

Mød orkideen, der ligner en abe

Det er en af naturens små jokes – eller mirakler, om man vil. Der findes orkideer, hvis blomster ligner abeansigter på en prik. Måske vil...

0

Sådan redder du dine halvdøde planter

Selvom dine planter umiddelbart ser døde ud, behøver de slet ikke at være det. Du kan nemlig sagtens redde dem, før det er for sent – se...

0

November i oktober

Julekaktus har foldet sine smukke blomster ud ... nu, og rabarberne kan høstes – igen. Er det klimaets skyld?

0

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemask...

0

Fænomenale fliser frisker op i boligen

Har du lyst til forandring derhjemme, uden at du skal rive vægge ned eller have maling på tøjet, så se, hvordan du med unikke fliser kan...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.