Rullebordet til køkkenet er praktisk – det kan bruges til at sætte af på.
Rullebordet til køkkenet er praktisk – det kan bruges til at sætte af på. Foto: Anja Tranekjer Antonius

Design dit eget bord

Indretning

Lack-bordet fra IKEA er enkelt og klassisk. Gør det personligt med tre nye udsmykninger: Sæt hjul på bordbenene, mal bordpladen eller læg en glasplade på toppen. Og et helt almindeligt bord bliver helt specielt!

1 lille bord – 3 forskellige designs
I over 28 år har rigtig mange af os købt et eller flere Lack-borde fra IKEA.  Det lille kvadratiske sofabord er gået hen og blevet lidt af en klassiker. Og bordet kan bruges mange andre steder i boligen end i stuen.Et bord – tre forskellige bordeFoto: IKEA
Lad dig inspirere til selv at forvandle det til et rullebord, et børnebord eller et bord med glasplade. Bordet måler 55 x 55 x 45 cm og er lavet af bl.a. træfiberplader og akryllak. Pris 39 kr.
Anja Tranekjer AntoniusRullebord til køkkenet
Et rullebord er super praktisk i køkkenet. Det kan lige trækkes hen til spisebordet, når der er gæster, og bruges som ekstra afsætterbord. Det er også anvendeligt til kaffebordet, hvor det kan rulles hen til den eller de personer, som har svært ved at nå sofabordet. Er det sommer og solskin, er bordet fantastisk til at rulle med ud på terrassen.

Fire hjul og nogle wallstickers – og du har et helt nyt bord
Det eneste, du skal gøre, er at skrue et hjul på hvert bordben og sætte en sjov eller sød wallsticker på toppen. Det er en god idé at være to om at sætte wallstickeren på. Den glatte overflade på Lack-bordet binder nemlig med det samme. Begynd i ét hjørne, og arbejd nedad mod det modsatte hjørne.

Det skal du bruge til rullebordet:

 • Wallsticker
 • Fire hjul (fås i byggemarkeder) Pris ca. 250 kr.

Få dit eget Danmarkskort Foto: Anja Tranekjer Antonius
Først har vi været en tur ved glarmesteren og fået en glasplade skåret til i mål, der passer til bordet. Derefter har vi lagt et Danmarkskort mellem bord- og glasplade. Brug evt. en sprittusch og tegn prikker eller kryds, der hvor du har været eller gerne vil hen. Prikkerne kan fjernes igen med sprit.

Du kan skifte billedet ud
Glaspladen er løs, så du kan til enhver tid lægge nye fotos, plakater, noget stof eller tapet under. Du kan sætte kortet fast med en smule dobbeltklæbende tape, inden du lægger glaspladen over. På den måde undgår du, at det eller de andre ting, du har valgt, kommer til at rykke sig under glaspladen – og det er let at lægge glaspladen på. 

Det skal du bruge:

 • Glasplade
 • Foto, stof, plakat, kort eller tapet. Pris ca. 150 kr.
 • Små gummistykker. Sæt dem under glaspladen, hvis du ikke vil risikere, at det flytter sig, når du bruger bordet.

Se på næste side, hvordan du og børnene laver et bord, som er perfekt til børneværelset.#br

Foto: Anja Tranekjer AntoniusBørnebordet
Lack-bordet er perfekt i højde og størrelse til et lille legebord. For at gøre bordet lidt mere sjovt og indbydende til leg, har vi malet det. Få børnene til at male med – de vil synes, det er rigtig sjovt.

Lav en skitse til børnene
Du kan også lave en skitse på bordet, så det bliver som en malebog, børnene kan lægge farve på bagepapir/kalkerpapir. Læg bagepapiret oven på fuglen, tegn af, vend bagepapiret på hovedet, og tegn oven på motivet igen, så grafit fra blyanten bliver ført over på bordet. Sæt bagepapiret fast med tape, så det ikke flytter sig, mens du tegner motivet af.

Du skal bruge måde pensel og svamp
Når du farvelægger tegningen, så brug først en pensel og dernæst en almindelig køkkensvamp. Bordet har en meget glat overflade, og du kan ikke lave finish med penslen. Derfor skal du bruge en svamp til at duppe overfladen pæn med.

Det er vigtigt, at bordet bliver lakeret
Den glatte overflade betyder, at malingen let slides af – derfor er det vigtigt at lakere bordet til sidst. Brug klar spray-lak, som du kan købe i byggemarkeder.

Male på bordetDet skal du bruge til børnenes bord:

Læs også: Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

 • Maling
 • Pensel
 • Blyant
 • Køkkensvamp
 • Bagepapir
 • Klar spraylak (fås i byggemarkeder) Pris ca. 100 kr.


Redaktøren anbefaler

25 august 2011
0

Disse farver bør du indføre i hjemmets forskellige rum

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

0

Slut med tændstikker: Tænd dine stearinlys med pasta

Nu er det helt slut med at brænde nallerne, når du skal tænde de små stearinlys i glas eller lanterne. Med helt almindelig spaghetti kan du...

0

Tænk ud af kassen, når du planter

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Især et mylder af støvgrønne sukkulenter giver øjnene noget at gå på opdagelse i.

0

Byg din egen kuglebane

Kender du Krummes finurlige lillebror, Grunk? – så ved du også, at han elsker jul, ballade og masser af skøre ideer. Vi har bygget en kugleb...

3

Brug halogenpærer til din lysdæmper fra september

Vi siger farvel til glødepæren i september 2012 - og det kan gå ud over danskernes hyggebelysning. Mange danskere bruger lysdæmpere, og de...

0

Fototapet på dine vægge

Du kan næsten mærke duften af blomster, høre havets brusen eller suset fra trætoppen, når en hel væg beklædes med et fototapet – et billede...

0

Et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.

1

Brug pensel i stedet for malerrulle - det giver et personligt...

Find malerpenslen frem og læg rullen væk, hvis du vil have et personligt udtryk på malerarbejdet. Du kan ikke male en dør helt glat, uden...

0

Indret børneværelset rigtigt

Står i foran en familieforøgelse, og er I så småt i gang med at tænke i børneværelse til den lille ny? Så er her her et par ideer til,...

1

Malertape og smart afdækning gør det nemmere at male

Det er vigtigt at du dækker møbler, paneler og vindueskarme grundigt af, før der jongleres med maleruller og pensler. Læs her hvordan og se...

2

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

0

Årets farve 2015 er fundet - se den her

Vandfald hedder den: Dyb, stærk og lidt pjanket, synes vi på idényt om den blå nuance B55, der netop er kåret som Årets farve 2015.

0

Kuffert-bord på hjul

Forny loppe-fundet ved at lave dette kuffertbord på hjul. Bordet fungerer samtidig som opbevaringskasse med for i.

0

Kvalitet på gulvet

Trægulve findes i rigtig mange kvaliteter. Lær at se forskel, så du vælger rigtigt, når du skal købe trægulv.

2

Tjek på malertape

Malertape fås i mange udgaver - sådan bruger du de forskellige typer tape.