Bløde tæpper gi'r hygge

Indretning

Et lille tæppe er lunt for tæerne og skaber en god ramme for møblerne.


Små tæpper kan have mange funktioner i boligen. Synes du, at indretningen “stritter ud til alle sider” uden at være en samlet enhed, kan et løst tæppe under nogle af møblerne måske gøre underværker. En løber foran en bogreol kan være lige det, der får stuen til at hænge sammen, og lægger du den på det mest trafikerede område af trægulvet, dæmper den lyden og beskytter gulvet. Et tæppe virker også som en smuk dekoration, der fremhæver gulvet og bryder den store flade – ligesom malerierne på en væg.

Kend dit tæppe

Forhandler: Tæppeland, tlf. 43 20 44 20Kelimtæpper: Flotte fladvævede og håndlavede tæpper i naturfibre. De tynde tæpper er vævet på kædetråde (det der ses som frynser) af bomuld eller hørfibre og har for det meste uld i slidlaget.


Forhandler: Tæppeland, tlf. 43 20 44 20Håndtuftede tæpper: Tommetykke, flotte luksustæpper, der hovedsageligt fremstilles i Indien og Kina. Tæpperne fremstilles ved, at et bomuldsklæde spændes på en ramme. I dette klæde “skydes” hver enkelt tråd i med en håndtufter.

Fladvævede tæpper:
Fladvævede tæpper er normalt maskinfremstillede. De findes i materialer som heluld, naturfibre (såsom jute og sisal) og i syntetiske garner.Tæpperne er meget slidstærke og kan klare en kraftig rengøring.

Forhandler: Tæppeland, tlf. 43 20 44 20Håndknyttede tæpper: Bløde og tykke tæpper, hvor hver enkelt tråd er lukket med en knyttet knude. Materialet er uld, der gør tæppet slidstærkt og holdbart. Af og til bruges silketråde som smuk kontrast.

Lån et sortiment
Tæpper fås i utroligt mange farver og mønstre. Det skal selvfølgelig passe til farverne i dit hus og afstemmes efter møbler og nips.

Men faktisk kan et tæppe i kraftige farver virke overraskende flot og få både stue og møbler til at træde i karakter på en helt ny måde. Det er altid en god idé at låne et udvalg af tæpper med hjem og se, hvordan de ser ud i din egen stue. Tag også et tæppe med hjem, som du umiddelbart synes, er for kraftigt i farven. Måske er det det, du ender med at købe!

Ægte tæpper

Forhandler: Jysk, tlf. 89 39 75 00Persiske tæpper er fremstillet efter årtusind gamle traditioner, hvor farvevalg, mønstre og størrelser er med til at identificere de enkelte typer.

Afghanske tæpper er tykke, dybrøde tæpper med ottekantede mønstre – elefantfødder. Pakistanske tæpper er kendetegnet ved en blød og lang luv, der pga. en specialvask opnår en skinnende og silkelignende overflade. Indiske tæpper minder om de persiske tæpper, men i pris (og kvalitet) ligger de ofte et pænt stykke under disse.

Mange materialer
Løse tæpper bliver fremstillet af naturfibre som uld, bomuld og plantefibre som kokos og sisal samt af syntetiske fibre som polypropylene, polyamid og akryl.

Både fremstillingsmetode og materialer har indflydelse på tæppets egenskaber, og hvor det egner sig til at ligge. Nogle tæpper er tykke og bløde, andre er hårde og slidstærke.Tænk også på, om tæppet skal kunne klare en pletrens eller en større rengøring.

Foto: Tæppeland, tlf. 43 20 44 20Rya- og shagtæpper: De findes både maskinfremstillede med garner så tykke som tommelfingre og håndknyttede med en fin tæt luv af uld og hør. Fremstilles også med syntetiske fibre eller blandinger af uld og syntet.


20 oktober 2006
0

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

0

Derfor knirker dit trægulv - og sådan kommer du af med problemet

Er det ved at drive dig til vanvid, at dit trægulv knirker? Så er det på tide at trække i arbejdstøjet, for du kan sagtens gøre noget ved...

0

8 ting til dit hjem, der vil gøre dig mere lykkelig ifølge videnska...

Vil du gerne være lykkelig og tilfreds i dit hjem, så siger videnskaben, at der er visse farver, lugter og ting, som hjælper dig bedre på...

0

Sådan får du mest muligt ud af dit bryggers

Det er husets maskinrum, og det sørger for rent tøj og varme. Det kan du få – og meget mere oveni, hvis du tager bryggerset alvorligt.

0

Farver på væggene

Er du klar til at forlade dine hvide vægge og tage på farve-eventyr? Så har vi gode ideer, og tips og tricks til en fuldendt forvandling...

0

4 fakta om stearinlys, du altid skal huske

Det skal være slut med stearinlys, som drypper, ryger og brænder skævt. Få de bedste tips her.

0

Et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.

0

11 geniale måder at bruge paller som møbler

Paller er som kamæleoner - de kan blende ind lige, hvor det skal være. Med lidt snilde kan du forvandle pallerne til de mest fantastiske og...

0

Se dig for når du skifter pære

De "nøgne" pærer er et populært indspark i boligens indretning lige nu. Men pas på! Det kan være en dyr fornøjelse at lyse boligen op med...

0

Smarte og praktiske brændekurve

En god brændekurv er uundværlige i denne kolde tid, hvor mange hjem bliver varmet op af pejsen. Vi har derfor samlet de flotteste og bedste...

0

Nyt lys til den mørke tid

Få lyskonsulentens bedste tips, før du køber nye lamper.

0

Mød orkideen, der ligner en abe

Det er en af naturens små jokes – eller mirakler, om man vil. Der findes orkideer, hvis blomster ligner abeansigter på en prik. Måske vil...

0

Sådan redder du dine halvdøde planter

Selvom dine planter umiddelbart ser døde ud, behøver de slet ikke at være det. Du kan nemlig sagtens redde dem, før det er for sent – se...

0

November i oktober

Julekaktus har foldet sine smukke blomster ud ... nu, og rabarberne kan høstes – igen. Er det klimaets skyld?

0

Fænomenale fliser frisker op i boligen

Har du lyst til forandring derhjemme, uden at du skal rive vægge ned eller have maling på tøjet, så se, hvordan du med unikke fliser kan...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.