Kan denne ananasplante stoppe snorken?

Indeklima

Ananasplanten, Ananas comosus cariegatus, har inden for det sidste år skabt stor interesse i Danmark, da planten siges at kunne stoppe snorken. Vi har undersøgt, om der noget om snakken.

Her er ananasplanten med de mulige, mystiske natlige evner.
Her er ananasplanten med de mulige, mystiske natlige evner. Foto: Wikipedia v/ Louise Wolff

Anti-snorkeplantens historie

Ananas comosus variegatus, der går under kaldenavnet Anti-snorkeplanten, er en ikke-spiselig variant af ananasplanten. Planten hører hjemme i Sydamerikas regnskove, hvor den har en lang historie som lægeplante

Danner ilt om natten

Det specielle ved Ananas comosus variegatus er, at planten hovedsageligt danner ilt om natten.

Desuden producerer plantens blade enzymet bromelain, der blandt andet anvendes som betændelseshæmmende naturmiddel ved inflammation i specielt næse- og bihuleområdet.

Derudover anvendes enzymet i afslappende midler og til forebyggelse af muskelømhed efter intens fysisk aktivitet.

Disse tre træk ved planten kunne tilsammen pege i retning af, at planten kan rense luften i soveværelset om natten. Men kan den det?

Ananasplanten kan stoppe snorken - fakta eller myte?

Selvom der findes beviser for, at bromelian virker beroligende og kan fremme kroppens egen evne til at bekæmpe gener ved smerte og inflammation, er der ikke nogle konkrete eksempler på, at ananasplanten kan kurere snorken, og der findes ikke nogle videnskabelige studier af fænomenet.

Det er derfor kun en besnærende tese, at anti-snorkeplanten natlige iltproduktion i forening med egenskaberne ved udskillelsen af bromelain kan afhjælpe snorken for nogle mennesker.

Læs også:

Sådan laver du selv et cykelstativ

Få styr på alle cyklerne i familien med dette flotte cykelstativ i træ. Vi guider dig igennem hele processen fra start til slut.

En dekorativ ananas-anti-snorkeplante

Ananas comosus variegatus’ ovennævnte kvaliteter er dog ikke den eneste grund til at anskaffe sig planten. Den eksotiske og dekorative plante skiller sig nemlig ud fra mængden med sin farvepragt, idet bladene består af grønne, creme og gullige farver - og i nogle tilfælde også pink farver. 

I Danmark egner Ananas comosus variegatus sig bedst som indeplante, da den trives dårligt i temperaturer under 18 grader.

12. september 2017
Mere om Indeklima

Så meget CO2 må der være i luften i dit hjem

Indeklima Der er en grænseværdi for, hvor meget CO2 der må være i din bolig. Lever dit hjem op til de kriterier? Se her, hvordan du måler kuldioxiden i din bolig, og hvad du kan gøre for at forbedre CO2-indeklimaet.

Sådan gør du rent i boligens forskellige rum

Indeklima Foråret er oplagt til en grundig rengøring. Det er en god idé at gøre hovedrent to gange om året for at mindske risikoen for allergi. De...

10 ting i dit hus, der gør dig træt

Indeklima Her er synderne, som er skylden til, at du ikke kan komme op om morgenen.

Det kan du gøre for at undgå kemikalier i børneværelset

Indeklima Du kan skåne dine børn for forurening indendørs ved at følge vores 7 råd til bedre indeklima i børneværelset. Rengøring og udluftning er naturligvis to af de ting, du kan sætte ind med, men hvem kunne vide, at spillekonsolerne også var et stort problem?

Hold huset varmt

Indeklima Tips til at komme igennem den kolde tid. Alt om udluftning, termostater og radiatorer. Luft ud og hold temperaturen konstant, det giver det...

6 gode råd mod fugt

Indeklima Vi ser på løsningerne, vedligehold og cirka-pris. Din løsning kan være en kombination af flere metoder.

Isolering af huset udefra

Indeklima Skal du isolere dit hus, er der gode grunde til at gøre det udefra. Når arbejdet foregår på ydersiden af huset, griber det ikke ind i væggene i huset. Dernæst kan indvendig isolering snildt “stjæle” op mod fire kvadratmeter af beboelsesarealet.

Dæmp støjen mellem de forskellige rum i huset

Indeklima Lyd fra rum til rum kan reduceres ved tætning af alle utætheder og med en ekstra væg, et ekstra loft eller gulv. For at lyddæmpe skal du...

Sådan tørrer du tøj indendørs

Indeklima Vasketøj skal helst tørre udenfor. Også om vinteren. Men hvis du synes, det er svært at overholde, og du heller ikke har en tørretumbler,...

12 simple råd til at få bedre indeklima

Indeklima Med disse 12 simple råd, kan du gøre meget for at forbedre indeklimaet i dit hjem, og dermed mindske risikoen for at få allergi.

5 måder at få dit hjem til at dufte fantastisk

Indeklima Der er forskellige dufte, der egner sig til forskellige lejligheder. Men én ting er fælles for dem alle – det er altid helt fantastisk at...

Allergi? Her er hjemmets oversete farer

Indeklima Konstant nyseri, hævede øjne og kløende hals. Tre yderst genkendelige ting for allergikeren. Hvilke skjulte allergifarer gemmer sig i dit...

Sådan lufter du rigtigt ud - gør op med myterne

Indeklima Der er mange myter omkring udluftning, og det er et emne, I garanteret går og småskændes om. Men hold op med det - her har du indeklimaets tjekliste, læs f.eks. om '5-minutters-reglen'.

Dit soveværelse gør dig syg – se de 9 fælder

Indeklima Soveværelset er hjemmets hvilested, hvor du slapper af og sover trygt om natten. Men soveværelset er ikke altid det sundeste sted for dig.

Frisk luft i huset

Indeklima Kniber det med udluftningen, så se hvor let du får et bedre indeklima og sundere både hus og familie.