Sådan organiserer du dit køleskab og fryser

Hvidevarer

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du organiserer dine madvarer. Med disse 7 tips får du et hurtigt overblik over, hvordan du nemt og smart holder orden i både dit køleskab og fryser. Og så behøver du aldrig mere at smide mad i skraldespanden!

Foto: istockphoto

Udnyt hver eneste krog

Du kan lige så godt udnytte pladsen så godt som overhovedet muligt, når du fx fryser resterne fra aftensmaden ned. I stedet for at fryse maden ned i en bøtte, kan det være en fordel at komme det i en frysepose. Sørg for at lukke al luften ud, inden du lægger maden i fryseren – så spilder du ikke hyldeplads på luft.

Gennemsigtige opbevaringsbokse

Sørg for kun at opbevare din mad i klare opbevaringsbokse i køleskabet. På den måde kan du hurtigt få et overblik over, hvad du skal have til frokost uden at åbne hver eneste bøtte. Smart!

Organiser som i supermarkedet

I køledisken i supermarkedet er særligt pålæg stablet i små kasser på højkant. Det samme kan du gøre i dit køleskab eller i din fryser for nemt at få et supergodt overblik. Lav små bakker ud af papkasser, hvori du kan stable dine madvarer – hurtigt og overskueligt!

Kategoriser din mad

Det kan godt være lidt af et puslespil at kategorisere sin mad i både køleskabet og fryseren. Men når du har gjort det en enkelt gang, vil du hurtigt vænne dig til systemet.

Læs også:

Lær tricket der får hæfteplasteret til at sidde fast på fingeren

Er du også træt af hæfteplastre, der falder af kort efter, de er sat på fingeren? Det kan du undgå, hvis du bruger dette hæfteplastertrick...

Overskuelig kummefryser

Kummefrysere er ofte meget dybe, og det kan være svært at overskue, hvad der ligger i bunden. Del fryseren op i mindre rum med fx gamle hylder eller brædder, så du nemt kan se, hvad der ligger i hvert eneste rum.

Frys ned i små portioner

Når du fryser mad ned, så sørg for at pakke det i mindre portioner, som passer til den mængde mad, du rent faktisk spiser. Ellers kan du nemt risikere, at du må smide maden i skraldespanden, fordi det ikke kan genfryses.

Små mærkater

Hvis du husker at klistre mærkater på dine madvarer, kan du hurtigt se, hvad der rent faktisk ligger i fryseren. Derudover er det smart at notere datoen, så du altid kan se, om maden stadig kan spises.

17. september 2015
Mere om Hvidevarer

12 enkle tips til dig, der leder efter et vinkøleskab

Hvidevarer Går du op i vin, så skal du selvfølgelig have et vinkøleskab. Men hvor stort skal det være, hvor mange kølezoner skal det have, og hvad skal det ellers kunne? Vi guider dig her til køb af det vinkøleskab, der passer bedst til dig. 

Sådan afkalker du opvaskemaskinen

Hvidevarer Opvaskemaskiner skal afkalkes ligesom vaskemaskiner. Hyppigheden afhænger af, hvor i landet du bor. Her er 3 nemme metoder til at afkalke...

Tips til effektiv brug af emhætte

Hvidevarer Emhætter med ny effektiv teknologi suger madosen væk, inden den stiger op over komfuret.

Håndvasken skal passe til familiens dagligdag

Hvidevarer Få den håndvask, der passer perfekt til dit badeværelse og dine behov.

Induktion: find de rigtige gryder og pander til dit induktionskomfu...

Hvidevarer Køber du et induktionskomfur, skal gryder og pander ofte skiftes ud. Vi giver dig de helt grundlæggende tips til, hvordan du matcher køkkeng...

6 ultimative tips til opvaskemaskinen

Hvidevarer Opvaskemaskinen kræver kærlig omsorg. Flyverust, glaspest og dårlig lugt kan pludselig snige sig ind, hvis du ikke vedligeholder din opvaske...

Denne artikel er sponsoreret

En køkkenkværn minimerer dit affald og holder hygiejenen i top

Hvidevarer Køkkenkværnen har over 70 år på bagen og er meget udbredt i de amerikanske husholdninger. I Danmark er der stadig mange fordomme i forhold til køkkenkværnens sikkerhed, men egentlig er der slet ingen grund til bekymring. En køkkenkværn kobles på vaskens afløb, og her efter kan du lade alt organisk affald ryge den vej – også uden risiko for selv at få fingrene i maskinen.

På køl i varmen

Hvidevarer Sommer, sol og varme dage kræver kolde drikkevarer og opbevaring på køl. Bokse til køleskabet, champagnekøler, smart isterningeboks og en...

Køb hårde hvidevarer, der passer til familiens hverdag

Hvidevarer Mange vaskemaskiner, køleskabe, tørretumblere og opvaskemaskiner er super energibesparende og kan indstilles præcis til familiens behov -...

Køkkenkværnen reducerer dit madaffald

Hvidevarer Tænker du på at anskaffe dig en køkkenkværn til dit madaffald, så læs her, hvilke fordele og ulemper den har. Miljøstyrelsen mener bl.a. at kværnen har nogle store ulemper, men lader det være op til den enkelte kommune om den vil give tilladelse til køkkenkværne i private hjem.

Rent tøj med koldt vand

Hvidevarer Der er flere fordele ved at vaske i koldt eller næsten koldt vand. Du sparer både penge og skåner miljøet.

Komfuret og ovnen er blevet nemmere at holde rene

Hvidevarer Vi glemmer tit, at ovnen skal rengøres, efter vi har taget stegen ud. Og så venter en ubehagelig overraskelse, næste gang den skal i brug....

Komfuret skal passe til dine behov i dagligdagen

Hvidevarer Skal du til at købe nyt komfur, er det en god idé at overveje, om der er andre/nye funktioner, du kan få glæde af i dagligdagen. For i dag er et komfur ikke “bare et komfur” – de findes til mange forskellige behov.

Spabad uden bakterier

Hvidevarer Badning i spa kan give lutter gode oplevelser, hvis du sikrer dig, at vandet altid er i orden. Bakterier stortrives i temperaturer mellem...

Vælg det rigtige toilet

Hvidevarer Det gammeldags træk og slip er erstattet af af et hav af smarte nye toiletter. Læs her, hvad du bør overveje.