På køl i varmen

Sommer, sol og varme dage kræver kolde drikkevarer og opbevaring på køl. Bokse til køleskabet, champagnekøler, smart isterningeboks og en opskrift på lækker hjemmelavet parfait-is med marcipan.

Bokse til køleskabet, champagnekøler, smart isterningeboks og en opskrift på lækker hjemmelavet parfait-is


Foto: Georg Jensen

Sæt champagnen på køl
Champagne og hvidvin smager bedst koldt. En vin- eller champagnekøler klarer jobbet – fx køleren Cocktail designet af Helle Damkjær for Georg Jensen. Lavet af rustfrit stål. Pris 1.199 kr.

Foto: Eva Solo

Lav dine egne isterninger
I isterningkøleren fra Eva Solo, er låget i virkeligheden en frysebakke til at lave isterninger i. Vrid bakken og put de færdige isterninger over i metalskålen. Pris 499 kr.

Foto: RICE

Bokse til køleskabet
Brug de farverige runde bokse med låg til salaten, når du skal på picnic. Eller til skrællede gulerødder og sæt den i køleskabet, så kan du snuppe dig en sund snack, når du er småsulten. Pris 280 kr. for fire
stk. Fra RICE.

Til det kolde vand
Fyld den nye Simply karaffel fra Stelton med vand og sæt den i køleskabet, så du altid har koldt vand på en varm sommerdag. En mynte-kvist i vandet giver både en dejlig smag og et smukt syn. Pris 249 kr. Der findes matchende glas til.

Hold sommerdrikken kold

Foto: RICE

Beholderen kan rumme intet mindre end otte liter af dejlig kølig sommerdrik. Vip med håndtaget på tuden og skænk et glas. Holder koldt indhold køligt i lang tid. Pris 369 kr. Fra RICE.

Se opskriften på en lækker parfait-is med marcipan på næste side.#br

Parfait-is med marcipan

Foto: Inge Skovdal/Skovdal og Skovdal Fotografi

Det skal du bruge:
Is:
12 pasteuriserede æggeblommer, 150 g flormelis, 1 stang vanilje, 1 l piskefløde, 200 g Odense Ren Rå Mar-cipan.

Chokoladegitter:
200 g Odense Mørk Overtræk.

Pynt:
Små stjerne-dekorationer, citronmelisse, frisk frugt eller chokoladesauce.

Sådan gør du:
Pisk æggeblommer, kornene fra vaniljestangen og sigtet flormelis til en tyk creme. Pisk fløden til skum og skær marcipanen i passende stykker og vend det i cremen. Hæld cremen i en form med tætsluttende låg eller kom folie over formen. Frys isen i mindst fire timer.

Chokoladegitter:
Smelt chokoladen ved svag varme. Brug en ske til at hælde chokoladesaucen ud over et stykke bagepapir, som et gitter. Lav gitteret stort nok til, at du kan knække det i otte-ti pæne stykker, når det er størknet.

Fra bogen “Kager, desserter & konfekt med hjertet” af Inge Skovdal, Peter Kofod, Gitte Heidi Rasmussen og Rasmus Bleeg, Odense Marcipan, 72 sider. Koster 50 kr. Fås i forskellige dagligvare-butikker bl.a. Føtex og Bilka.

Mest læste artikler