idényt tester brusehoveder

Hvidevarer

idényt har testet fem forskellige brusehoveder, der alle passer til de fleste badeværelser. Ingen dumpede testen, men vinderen udmærker sig ved et lækkert design og nem betjening.


Prisen er ikke nødvendigvis afgørende
Vores test viste, at alle udvalgte brusehoveder er gode – det er marginaler, der afgør karaktererne. Tre af brusehovederne har et lavt vandforbrug, hvilket afspejler sig positivt i karakteren. Testen viser også, at prisen ikke nødvendigvis er afgørende – det billigste og dyreste har fået samme karakter.

Sådan testede vi
Vi har testet fem udvalgte brusehoveder. De er testet med øje for design, ergonomi, vandforbrug, bruseoplevelse og pris. Alle brusehovederne kan sluttes til en almindelig slange, så du ikke skal skifte hele brusersættet ud. Vi har ikke testet brusehovedernes holdbarhed eller lavet konkrete målinger på vandforbruget, men gengivet producenternes målinger med et vandtryk på 3 bar – Variflex fra Silvan er målt ved 4 bar. Vi har dog testet bruseoplevelsen ved alle indstillinger, de forskellige brusehoveder byder på.


Karakterskalaen
Der gives 1-5:
1. Skuffende
2.
Tilfredsstillende
3.
God
4. Meget god
5.
Suveræn
Foto: Oras
Natura. Fra Oras - 650 kr.
Karakter:
5.
Forhandler: Din lokale vvs-installatør.
Vandforbrug: 8 l/min med den såkaldte øko-knap i brug, fordi den giver en vandbesparelse på 50 pct. Øko-knap slået fra: 16 l/min.
Materiale: Krom.
Kalkfilter: Ja.
Vurdering: Flot og enkelt design, der passer ind i de fleste bademiljøer. Den vandbesparende funktion er rigtig god, og du mærker næsten ikke, at du halverer vandforbruget. Selve knappen er også nem at betjene under badet. Brusehovedet er testvinder, fordi det både er flot, nemt at betjene, godt at holde ved, har testens laveste vandforbrug (når øko-knappen er til) og en pris, der ligger midt i skalaen.

Se de fire andre brusehoveder på næste side.#br

Rainshower Icon. Fra Grohe - 863 kr.
Foto: Grohe
Karakter: 4.
Forhandler: Din lokale vvs-installatør
og Illums Bolighus.
Vandforbrug: 9,5 l/min. med den såkaldte Eco-Button i brug, der giver en besparelse på op til 40 pct., Eco-Button slået fra: 15,8 l/min.
Materiale: Både krom og plast – flere forskellige farver.
Kalkfilter: Ja.
Vurdering: Moderne og anderledes design. Du mærker ikke, at du sparer på vandet, når du har Eco-Button i brug. Knappen er dog lidt stram at trykke ned.Brusehovedet er dejlig stort, men desværre lidt uhandy som håndbruser. Designet giver badevæ-
relset et nyt look, og det sammen med den vandbesparende effekt, udløser testens næsthøjeste karakter.

Variflex 5. Fra Nabis - 190 kr.
Foto: Nabis
Karakter: 3.
Forhandler: Silvan.
Vandforbrug: Maks. 10,6 l/min. Fem forsk. stråleindstillinger.
Materiale: Krom.
Kalkfilter: Ja.
Vurdering: Testens billigste brusehoved giver en god bruseoplevelse. Den er handy som håndbruser, og det er nemt at skifte mellem stråleindstillingerne i løbet af badet. Brusehovedet har et maks. vandforbrug på 10,6 l/min uanset stråleindstilling, hvilket ligger i den lave ende for en bruser uden decideret fokus på vandbesparelse. Et fint bud på et funktionelt brusehoved, hvis du ikke går op i design. Derfor ender det med en samlet karakter på 3.

MMIX S6. Fra Mora - 938 kr.
Foto: Mora

Karakter: 3.
Forhandler: Din lokale vvs-installatør.
Vandforbrug: 12 l/min. Ingen vandbesparende knap.
Materiale: Krom.
Kalkfilter: Ja.
Vurdering: Testens mest elegante design, der giver badeværelset et flot, moderne udtryk. Fungerer dog ikke så godt som håndbruser pga. det flade håndtag, som gør grebet lidt ubekvemt. Men sidder det på brusestangen, giver det en god badeoplevelse. Det er testens dyreste, men har også et tilsvarende eksklusivt udtryk. Selvom brusehovedet ikke har en vandbesparende funktion, så ligger vandforbruget i den lave ende i forhold til “normale” brusehoveder, der bruger mellem 10 og 20 l/min.

9000E 3s
. Fra FM Mattsson - 882 kr.Foto: FM Mattsson
Karakter: 4.
Forhandler: Din lokale vvs-installatør. OBS: Prisen er inklusive slange, stang, bruseholder og sæbeskål.
Vandforbrug: 9 l/min. – har ECOFLOW.
Materiale: Krom.
Kalkfilter: Ja.
Vurdering: Enkelt og funktionelt design. Det er testens mindste brusehoved, men det mærker du ikke på bruseoplevelsen, og så er det nemt at håndtere som håndbruser. Det sidder også godt på stativet, hvor det er nemt at skifte mellem ståleindstillingerne. Brusehovedets ECOFLOW tæller også på plussiden, da vandforbruget uanset vandtryk ikke overstiger 9 l/min. Samlet set et rigtig godt brusehoved, der får karakteren 4.
11. januar 2011
Mere om Hvidevarer

Sådan skal du ifølge eksperterne placere knive og gafler i opvaskem...

Hvidevarer Det er den slags, der kan splitte familier ad: skal knive, gafler og skeer placeres med spidsen eller tænderne nedad i bestikbakken, eller skal de vende opad? Nu har eksperterne fundet svaret. Se det her.

Sådan afkalker du opvaskemaskinen

Hvidevarer Opvaskemaskiner skal afkalkes ligesom vaskemaskiner. Hyppigheden afhænger af, hvor i landet du bor. Her er 3 nemme metoder til at afkalke...

Tips til effektiv brug af emhætte

Hvidevarer Emhætter med ny effektiv teknologi suger madosen væk, inden den stiger op over komfuret.

Sådan bruger og passer du din opvaskemaskine bedst

Hvidevarer Hvordan bruger man sin opvaskemaskine, så den vasker ordentligt og miljørigtigt. Skal man fx bruge tabs eller pulver, og skal man skylle servicet af, inden det kommer i maskinen? idényt har spurgt Henrik Egede, direktør for Hvidevarebranchen.

Energimærkning - så meget kan du spare

Hvidevarer Hvornår kan man spare flest penge på hårde hvidevarer: Er det ved at købe billige produkter eller ved at investere i energivenlige maskiner...

Når toilettet er forstoppet

Hvidevarer Hvordan fjerner man proppen i toilettet? Hvad må man selv, og hvornår skal der en fagmand til? Få svar på alle dine spørgsmål om stoppet...

Rent tøj med koldt vand

Hvidevarer Der er flere fordele ved at vaske i koldt eller næsten koldt vand. Du sparer både penge og skåner miljøet.

Brug køleskabet og fryseren rigtigt og undgå bakterier og ødelagt...

Hvidevarer Her kan du se, hvor længe alle typer af madvarer kan holde sig friske i køleskabet og fryseren. Her finder du også alt om temperaturen i...

Induktion: find de rigtige gryder og pander til dit induktionskomfu...

Hvidevarer Køber du et induktionskomfur, skal gryder og pander ofte skiftes ud. Vi giver dig de helt grundlæggende tips til, hvordan du matcher køkkeng...

Undgå bakterier i vasketøjet - sådan vasker du tøjet korrekt

Hvidevarer Det er ikke ligemeget, hvordan du vasker dit tøj. Det skal sorteres og vaskes ved den rigtige temperatur for at undgå bakteriespredning. Du kan sagtens vaske meget af dit tøj i koldt vand med det rette vaskemiddel, men andre gange skal der høj temperatur til.

Køleskabet kan huse farlige bakterier

Hvidevarer Grib klud og sæbevand og rengør dit køleskab mindst hver anden måned. Vær samtidig opmærksom på, hvor i skabet grøntsager, kød og mælkeprodu...

Pas på bordpladen omkring køkkenvasken

Hvidevarer Træet omkring køkkenvasken er et sårbart område og tager nemt skade af vand. Der er flere muligheder for at beskytte træet, så det holder...

Sæt kulør på køleskab, opvaskemaskine og emhætte

Hvidevarer Hårde hvidevarer behøver bestemt ikke at være hvide, grå og kedelige. Flere producenter har gjort deres til, at du kan få farver og liv ind i køkkenets elementer med farvestrålende og anderledes hvidevarer. Så hvis du tør, er der masser af farver og endda striber at komme efter. Se et udvalg her.

En effektiv emhætte fjerner nemt madosen

Hvidevarer En effektiv emhætte får røg og mados til at forsvinde som dug for solen. Det er ikke kun designet, du skal tage stilling til, når du køber...

Kvalitet i mikrobølgeovn

Hvidevarer Mikroovnen kan bruges til meget mere end popcorn og optøning.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.