5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

Hustips

5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Foto: iStock

Neglelak er ikke kun for kvinder

Mange kvinder er neglelakfans – ikke bare fordi det pifter neglene op med en frisk rød farve, men fordi neglelak kan stoppe et par løbende strømpebukser. Et trick de fleste kvinder nok kender til.

Men neglelak kan meget meget end at agere strømpebåndsreder og pifte fingrene op. Du får 5 af de bedste tips lige her.

1. Genbrug konvolutten

Selvom e-mails, e-boks og sociale medier efterhånden har overtaget al kommunikation i det ganske danske land, kan man stadig komme ud for at skulle sende et godt gammeldags brev nu og da. 

Og hvem har ikke prøvet at forsegle kuverten med spyt og et fast klem med hænderne, for så at opdage, at side to af brevet stadig ligger på bordet ved siden af.

Åbn trygt brevet igen – put det glemte i kuverten og put neglelak langs kanten af kuvertens åbning. Neglelakken virker som lim, så med lakken på er kuverten så god som ny.

2. Lak på tændstikken

Havelys, fakler og små lanterner er et hit på de danske terrasser og altaner som den perfekte hyggeskaber til en sommeraften. 

Men lysene skal jo også tændes og til det er en pakke tændstikker god at have i nærheden. Lige indtil det øjeblik, hvor regnen skyller over landet og efterlader gennemblødte hynder – og tændstikæsker.

Læs også: 8 ting du også kan bruge kattegrus til

Og det er her, at neglelakken kommer ind i billedet. For en tændstik dyppet i neglaksflasken kan holde sig tør i alt slags vejr. Så dyp hver enkel tændstik i flasken, lad stikkerne tørre og put dem tilbage i æsken.

Nu har du en æske tændstikker, der kan holde til det danske vejr – og stadig klare at tænde lyset i lanternen til en grillaften. Smart.

3. Sæt ild i bålet

Vi bliver lige ved det med det brændbare. For rent faktisk kan neglelak snildt gøre det ud for en god lighter.

En klat af lakken på noget træ er det perfekte fundament for et godt bål. Stryg en (neglelakdyppet) tændstik, sæt ild til træet - og så kan du godt finde snobrødspindene frem. 

4. Hjælp til sytråden

Hvorfor øjet på en nål skal være så lille, er svært at forstå. Efter to mislykkedes forsøg er tråden så ødelagt, at uanset hvor meget du slikker på den, kan den ikke blive spids nok til at få gennem nåleøjet.

Men: neglelak! Put lille klat neglelak på trådens spids – og voila. Så stryger tråden gennem nåleøjet nemmere end nogensinde før.

5. Snørebåndsredningen

Et snørebånd der flosser i enden er et ofte opstået problem på et par sko. Men lidt neglelak på enderne vil virke som lim og få stoppet enhver løsluppen tråd på snørebåndet.

Skal snørebåndet genbruges på par andre sko gør neglelakken på enderne det også meget nemmere at få båndet gennem de små huller på skoene. 

Læs også: 8 ting til dit hjem, der vil gøre dig mere lykkelig ifølge videnskaben

Kilde: Neswner

21 december 2016
0

7 ting husejere bør gøre en gang om året

Når vi først har fået købt huset, er der mange af os, der sætter automatpiloten til. Vil du gerne holde dit hus i tip-top stand, så er her...

0

4 ting i huset, hvor du helt unødvendigt skader miljøet

Nogle gange er det let at skåne miljøet. Her er 4 områder i husholdningen, hvor de fleste af os dagligt bidrager unødigt til forureningen...

0

Alternativ brug af plastikposer

De fleste har rigtig mange plastikposer i overskud derhjemme, og der findes heldigvis en lang række måder, hvorpå man kan bruge poserne, så...

0

5 gode tips til flytningen og gør det selv-mennesket

Er du netop flyttet og skal fikse forskellige småting i dit nye hjem. Eller trænger boligen bare til en opfrisker og en kærlig hånd rundt...

0

Sådan istandsætter du dit loppefund

Har du været på loppemarked og købt dig en gammel stol eller spisebord, som trænger til en kærlig hånd? Se her, hvordan du sætter dit loppef...

0

Lav flotte bøjler til pigeværelset

Små prinsesser elsker at have yndlingskjolen hængende fremme. Til det brug er en farvestrålende bøjle et godt valg, og dem kan du selv lave.

0

Flet en maritim måtte

En måtte kan flettes i alle slags tovværk. Den er både dekorativ og funktionel - enten som bordskåner eller foran døren

0

Ting du OGSÅ kan bruge din limpistol til

Hvis du er en af de heldige ejere af en limpistol så får du her 8 alternative ting, du kan bruge den til.

0

Undgå unødig støj i hjemmet

Er du også træt af larmen fra diverse støjkilder i huset? Læs her, hvorfor de opstår og hvordan du slipper af med dem.

0

Sæt hængslet i skabet ordentlig fast

Hvis hængslet i køkkenskabet først er gået løs, er det omsonst at prøve bare at skrue det fast igen. Selv ikke med større eller længere...

0

Handyman: 5 ting du ikke vidste, du selv kunne fixe

Der er mange defekte ting på badeværelset eller i køkkenet, som almindelige dødelige selv kan reparere eller udskifte. Se 5 tilbagevendende...

0

10 geniale ting, du også kan bruge elastikker til

Vil du gerne være helten, der kommer ind fra højre og åbner det genstridige syltetøjsglas? Elastikker kan bruges til alt muligt - se de 10...

0

Byg et fleksibelt værksted med mobile arbejdsborde

Hvorfor nøjes med ét langt arbejdsbord i værkstedet, når mulighederne bliver mange flere med to separate borde på hjul? Vi viser, hvordan...

0

7 ting, der aldrig skal opbevares på loftet

Det er fristende at stille ting op på loftet. Men der er nogle ting, hvor det bare vil være begyndelsen til enden på dine ejendele.

0

6 alternative måder at bruge justerbare brusestænger på

Justerbare stænger er smarte og kan bruges til meget andet end blot gardiner og bruseforhæng.