Denne artikel er sponsoreret
Vælg din port i materialer der harmonere med resten af huset
Vælg din port i materialer der harmonere med resten af huset

Vælg den rigtige garageport, der matcher dit hus

Garage og carport

Når du skal vælge port til din garage, er det et markant karaktertræk til dit hus du skal beslutte dig for. Du skal selvfølgelig tænke i kvalitet og pris, men vær også opmærksom på, at du vælger en garageport, der passer til dit hus.
Krispol logo

Vælg materialer der harmonerer med resten af huset

De fleste foretrækker et harmonisk udtryk, når man træder ind på matriklen. Den harmoni kan du hjælpe på vej ved at vælge det samme materiale eller farve, som ellers indgår på dit hus facade.

Hvis du fx har mørkegrønne rammer om dine vinduer, kan det være en fin idé at få en garageport i samme nuance. Eller hvis du har en markant hoveddør af egetræ, kan du lade materialet gå igen på garageporten.

Garageport der understreger arkitekturen

At vælge garageport handler også om hele bygningens stilart. Er dit hus af ældre dato bør vælge en port med et klassisk udseende. Er din bygning meget symmetrisk kan du understrege det i formen og overfladen på porten.

Port som kontrast til det klassiske

Du kan vælge at gå den modsatte vej af harmoni og diskretion og i stedet skabe kontrast. At lege med kontraster kræver en sikker hånd, og skal ikke overdrives. Gøres det rigtigt kan du dog skabe et unikt og smukt resultat.

Hvis arkitekturen byder på mange lodrette linjer kan det være en markant effekt med tydelige vandrette linjer på porten. Er facaden af ru mursten kan en kontrasterende helt glat port være spændende.

Kvalitetsmaterialer til garageporten

Ligesom tag og facade lever garageporten et hårdt liv, hvor omskifteligt vejr og daglig brug slider på materialerne. Vær sikker på, at du vælger materialer af god kvalitet. Det gælder ikke bare overfladen på porten, men også konstruktionen og de fjedre, sensorer og andet tilbehør der hører med til den moderne garageport. Helgalvaniserede stålporte er det rigtige valg til garageporten.

Læs også:

Få en fjernstyret garageport

Den digitale garage er kommet for at blive. Med portautomatik i garageporten kommer du altid tørskoet hjem. Der skal bare nogle små invest...

Din garageport skal være sikker

Vær meget opmærksom på sikkerheden, når du skal vælge garageport. Materialerne skal kunne holde til den daglige belastning, der skal være afskærmning, så ingen fingre kan komme i klemme, og på de automatiske systemer skal registrere, hvis der er noget der er nogen forhindringer i vejen.

27. februar 2012
Mere om Garage og carport

Sådan får du ryddet op i din garage - 10 ting, der fylder for meget

Garage og carport Uanset om du kan kategoriseres som ekstrem samler eller bare har tendens til at gemme på lidt for mange ting, så har du sikkert brug for at få ryddet ud i gemmerne. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, men her er 10 ting, som du sikkert har liggende - og sagtens kan smide ud.

Se, hvad du får for pengene, når du investerer i en carport

Garage og carport Hvilken carport skal du have? Skal carporten være arkitekttegnet med samme tagsten som huset? Skal den være i stål? Skal det være byg-selv?...

Sådan får du plads til værksted i garagen

Garage og carport Er du også en af dem, som lader bilen og gammelt bras fylde det meste af garagen? Her er en genial løsning til at få plads til værksted...

Få en fjernstyret garageport

Garage og carport Den digitale garage er kommet for at blive. Med portautomatik i garageporten kommer du altid tørskoet hjem. Der skal bare nogle små investeringer og et par klik på fjernbetjeningen til, så åbner alle døre sig for dig: Indkørselslågen, garageporten og hoveddøren. Velkommen hjem, Milord!

En ny port til garagen

Garage og carport Er din garageport en tand for patineret og trænger til en ansigtsløftning? Følg guiden her – trin for trin. Det er ikke nødvendigt at starte...

Det skal du tænke på, når du bygger carport

Garage og carport Brug lidt tid på forberedelse, inden du kaster dig ud i køb af carport. Tænk over placeringen, lys og hvordan du leder vandet rigtigt væk....

Sæt bil, redskaber og vasketøj i carporten

Garage og carport Den nye carport skal passe til huset, den må ikke tage lyset fra vinduerne – og så er det en overvejelse værd, om den skal rumme et redskabsskur, en brændestabel, familiens cykler og måske 10 tørresnore til vasketøjet.

Sådan undgår du fugt i carporten

Garage og carport Specielt om vinteren er det rart, at bilen står tørt. Men selv i åbne og dermed velventilerede carporte kan der opstå dryppende kondens,...

Sådan vælger du den rigtige belægning til din carport

Garage og carport Det er vigtigt, at din indkørsel og carport får en belægning, der er robust. Samtidig skal det være en belægning, der passer til huset. Det...

Sådan vælger du en carport, der passer til din bolig

Garage og carport En flot carport der passer til husets arkitektur, var en af de ting, der stod på Lars Boldt Nielsens ønskeliste, da han sammen med sin familie i foråret 2008 fik bygget et nyt hus. Da huset fremstår med tegltag og filtsede mursten, var disse materialer oplagte til carporten også.

Giv porten et sikkerhedstjek

Garage og carport Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at der kan ske...

Giv huset en pæn carport

Garage og carport En god carport er solid, passer til huset, skæmmer ikke omgivelserne og er med til at forlænge bilens levetid. Læs her, hvordan du kommer i...

Carport med mere

Garage og carport Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.

Parkér i en carport

Garage og carport Læ til bilen, til brændet og plads til opbevaring. Få inspiration og gode råd, før du køber ny carport.

Vælg et redskabshus

Garage og carport Skal familiens nye redskabshus være stort eller lille? Er det nødvendigt med vinduer? Og skal døren være enkelt eller dobbelt?