Se, hvad du får for pengene, når du investerer i en carport

Hvilken carport skal du have? Skal carporten være arkitekttegnet med samme tagsten som huset? Skal den være i stål? Skal det være byg-selv? Tjek vores huskeliste på 6 ting, du skal overveje, inden du vælger din carport, så du bruger din penge bedst.


Luksusklassen af carporte

Her er carporten typisk arkitekttegnet specielt til dig. Mange vælger at få carporten muret i samme sten som huset. Den billigste carport er et plasttag på trykimprægnerede stolper. Den monterer du selv for ca. 2.500 kr. En lidt dyrere carport leveres med sidevægge, og for ca. 10.000 kr. får du også et praktisk redskabsrum.

Hvad skal carporten passe til?

Mange vælger en carport med samme type tag, som der ligger på deres hus. Måske skal stilen fra haveskuret føres videre til carporten, så sider og tag er samme materiale – en anden mulighed er at bygge en carport, der ikke ligner noget af det andet, men som arkitektonisk er elegant i sig selv. 

Skal carporten være frostfrit og rumme et værksted?

De fleste standardmodeller af carporte kan leveres med et andet tag eller en anden træsort mod merpris. Det er også en overvejelse værd, om du skal have et skur eller et værksted, nu du alligevel er i gang med at bygge – og i den forbindelse om bygningen skal isoleres, så den kan holdes frostfri hele vinteren. En carport med buet tag vil ofte være lovlig i et område, hvor høj rejsning på carporten er imod reglerne.

6 ting du skal overveje, inden du vælger carport

  1. Lysindfald: Hvis carporten bygges tæt på – eller op ad – huset, så tænk over, hvor meget lys den tager fra vinduerne. En let carport med gennemsigtigt tag vil give mest lys i stuerne.
  2. Regn og salt: Tag vejret og verdenshjørnerne med i overvejelserne. Er der ofte strid vind fra vest – evt. med salt fra nærliggende hav – er sidebeklædning en god idé.
  3. Spar bildøren: Det er ikke kun naboen, der slår bildøren op i en stolpe i carporten, så pas på den. Mange carporte er konstrueret uden midterstolpe af samme grund.
  4. Ekstra rum: Et haveskur, et værksted eller et brændeskur er oplagt, når du alligevel går i gang med at bygge. Overvej også en tagrende og en regnvandssamler.
  5. Selvbyg eller monteret: Du kan købe en carport som samlesæt og bygge den selv. Nogle leverandører tilbyder at opsætte carporten mod et pristillæg.
  6. Undersøg reglerne: En ny carport er underlagt Bygningsreglementet ift. afstand til skel, højde, grundareal mv. – og lokalplanen kan desuden indeholde forskellige begrænsninger. Byggeriet kræver en byggeanmeldelse.

Mest læste artikler