Er din garageport af ældre dato, er der sandsynlighed for, at du må gribe til med hænder og muskler for at løfte manuelt. I dag kan der dog købes teknik, der kan forvandle den manuelle port til en el-betjent.
Er din garageport af ældre dato, er der sandsynlighed for, at du må gribe til med hænder og muskler for at løfte manuelt. I dag kan der dog købes teknik, der kan forvandle den manuelle port til en el-betjent.

Giv porten et sikkerhedstjek

Garage og carport

Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at der kan ske ubehagelige uheld, hvis ikke sikkerheden er i orden.Mange garageporte, især af ældre dato, trænger til et sikkerhedstjek. Se her, hvordan du gør det.


Du har ansvaret
Vil du opgradere din manuelle port, men ønsker du at beholde den originale, kan du godt selv installere den nye teknik. Du skal blot tænke på, at du i så fald selv har ansvaret, hvis der skulle ske eventuelle ulykker. Når det handler om sikkerhed, kan det derfor ofte bedst betale sig at investere i en ny port monteret af en professionel.

Pas på fingrene
Din garageport skal være sikret mod, at fingre og arme kommer i klemme. Både i siderne og mellem portsektionerne. Fjedrene, der holder porten på plads, bør være udstyret med ekstra sikkerhedsfjedre, der sikrer, at selv om en fjeder springer, så bliver porten stadig holdt på plads. Der skal derudover være en faldsikring, der låser portbladet, så det ikke kan falde ned, selv om der sker et fjederbrud.

Infrarøde følere gør porten ekstra sikker
Motoren skal desuden stop­pe, når den registrerer en forhindring. Det gælder uanset hvor, der er noget, der kommer i klemme, og uanset om porten er på vej op eller ned. Som ekstra sikring er det også muligt at montere infrarøde følere, der tjekker, om noget
kommer under porten.


Sikring mod indbrud
Garageporten er mange steder en indirekte indgang til dit hjem, så det kan være en stor fordel at have en form for låsemekanisme.
En mulighed er at installere en automatisk løftesikring, som låser porten mekanisk, når den er nede. Fordi sikringen sker mekanisk, virker låsemekanismen også, selv om der er strømsvigt.

Lås porten fra begge sider
Hvis du har en vippeport, kan du få en dobbeltlås. Hermed er porten låst fra begge sider, så porten ikke kan vristes op. En anden mulighed er at sikre din garageport elektronisk ved at anskaffe en håndsender med sikkerhedskode.

Få et par tips på næste side, hvis du skal ud og investere i en port.#br

Ny i port-branchen
Er du endnu ikke ejer af en port til din garage, så er her et par tips, du kan følge, inden du beslutter dig: En port med indbygget teknik kan kræve en del vedligeholdelse for at være driftsikker. Tjek derfor, hvor megen vedligeholdelse el-betjeningen på den udvalgte port kræver.

Teknik koster flere penge
Generelt kan man sige, at jo mere el-betjent teknik, porten indeholder, jo dyrere vil løsningen blive i den sidste ende. Det er hos flere producenter muligt at få skræddersyet præcis den port, du ønsker.

Har du en ledhejseport, bør du tjekke følgende:
  • Ledhejseporten skal være forsy­­net med fingerklemssikring både ind- og udvendigt mel­lem portsektionerne.
  •  Porten skal være sikret mod at falde ned, så den standser i tilfælde af fjederbrud.
  • Stålwirerne er ført indvendigt mellem portbladene og karmen, så der ikke er risiko for at komme til skade.
  • Ledhejseporten med port­åbner skal overholde lukkekraften, så den standser, når der mærkes forhindringer.

Har du en vippeport, bør du tjekke om:
  • Der er en sikkerhedsafstand på 25 mm mellem vippe­armen og karmen.
  • Der er monteret beskyttelseskappe på vippearmen, så man ikke utilsigtet kan stikke hånden ind.
  • Portbladet er sikret mod at falde ned.
  • Fjedrene er sikret mod at kunne springe af.
  • Skinnerne er udført, så rullerne ikke kan afspores.
23. juli 2008
Mere om Garage og carport

Sådan får du ryddet op i din garage - 10 ting, der fylder for meget

Garage og carport Uanset om du kan kategoriseres som ekstrem samler eller bare har tendens til at gemme på lidt for mange ting, så har du sikkert brug for at få ryddet ud i gemmerne. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, men her er 10 ting, som du sikkert har liggende - og sagtens kan smide ud.

Se, hvad du får for pengene, når du investerer i en carport

Garage og carport Hvilken carport skal du have? Skal carporten være arkitekttegnet med samme tagsten som huset? Skal den være i stål? Skal det være byg-selv?...

Sådan får du plads til værksted i garagen

Garage og carport Er du også en af dem, som lader bilen og gammelt bras fylde det meste af garagen? Her er en genial løsning til at få plads til værksted...

Få en fjernstyret garageport

Garage og carport Den digitale garage er kommet for at blive. Med portautomatik i garageporten kommer du altid tørskoet hjem. Der skal bare nogle små investeringer og et par klik på fjernbetjeningen til, så åbner alle døre sig for dig: Indkørselslågen, garageporten og hoveddøren. Velkommen hjem, Milord!

En ny port til garagen

Garage og carport Er din garageport en tand for patineret og trænger til en ansigtsløftning? Følg guiden her – trin for trin. Det er ikke nødvendigt at starte...

Det skal du tænke på, når du bygger carport

Garage og carport Brug lidt tid på forberedelse, inden du kaster dig ud i køb af carport. Tænk over placeringen, lys og hvordan du leder vandet rigtigt væk....

Støb dit eget cykelstativ - få opskriften her

Garage og carport Du kan selv støbe et stabilt cykelstativ. Vores handymand, Anders Utsten, er glad for at cykle, så selvfølgelig har han udtænkt, hvordan man selv kan lave et, så cyklen står fast og sikkert. Se her, hvad du skal bruge, og hvordan du gør.

Sæt bil, redskaber og vasketøj i carporten

Garage og carport Den nye carport skal passe til huset, den må ikke tage lyset fra vinduerne – og så er det en overvejelse værd, om den skal rumme et redskabs...

Sådan undgår du fugt i carporten

Garage og carport Specielt om vinteren er det rart, at bilen står tørt. Men selv i åbne og dermed velventilerede carporte kan der opstå dryppende kondens,...

Sådan vælger du den rigtige belægning til din carport

Garage og carport Det er vigtigt, at din indkørsel og carport får en belægning, der er robust. Samtidig skal det være en belægning, der passer til huset. Det kan være en fordel at vælge diskrete materialer og mønstre, så carporten ikke stjæler opmærksomheden fra huset.

Sådan vælger du en carport, der passer til din bolig

Garage og carport En flot carport der passer til husets arkitektur, var en af de ting, der stod på Lars Boldt Nielsens ønskeliste, da han sammen med sin...

Giv huset en pæn carport

Garage og carport En god carport er solid, passer til huset, skæmmer ikke omgivelserne og er med til at forlænge bilens levetid. Læs her, hvordan du kommer i...

Carport med mere

Garage og carport Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.

Parkér i en carport

Garage og carport Læ til bilen, til brændet og plads til opbevaring. Få inspiration og gode råd, før du køber ny carport.

Vælg et redskabshus

Garage og carport Skal familiens nye redskabshus være stort eller lille? Er det nødvendigt med vinduer? Og skal døren være enkelt eller dobbelt?

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.