Denne artikel er sponsoreret

Sådan laver du let et slidstærkt gulv i betonlook

Byg, forny og renovering

Betongulve er meget populære og giver et smukt og råt udtryk i dit hjem. Se, hvordan du nemt og hurtigt selv kan lave et slidstærkt gulv i betonlook.

Drømmer du om et flot betongulv i din bolig? Med Conteco fleksibelt beton kan du nemt lave et gulv i betonlook ovenpå dit eksisterende gulv, hvad enten det er træ-, vinyl-, linoleum- eller klinkegulve.

Det færdige gulv er bare 1,5 mm tykt og har en utrolig holdbarhed. Du kan selv vælge, hvordan dit gulv skal se ud. Conteco kan tones i mange farver fra hvid til de helt mørke, og den klassiske grå ”betonfarve” findes i et væld af nuancer fra light til intens - de helt mørkegrå nuancer. Også udtrykket i betonen kan du selv skabe alt efter, hvordan du spartler, ruller eller sprøjter blandingen på.

Conteco kommer i små, praktiske beholdere, så det nu er nemt og overskueligt at lave et flot gulv i beton derhjemme. Det fleksible beton påføres nemt og hurtigt uden du går på kompromis med betonens klassiske styrke. Conteco føles som og ligner klassisk beton til forskel fra maling og spartel.

Læs mere og køb produkterne på Conteco.dk

Guide: Sådan laver du et gulv i betonlook

1. Inden du går i gang med at påføre Conteco, skal du sørge for, at gulvet har en ensartet overflade. Hvis du vil bruge Conteco på trægulv eller på klinker, anbefaler vi, at du først limer vinyl på gulvet. Det er vigtigt, at din overfalde er helt jævn, da Conteco bliver smurt på i et tyndt lag, så ujævnheder vil skinne igennem.

2. Afdæk paneler med malertape og miks Conteco-blandingen efter anvisningen på produktet.

3. Hæld Conteco ud på gulvet i mindre portioner og fordel i et tyndt lag – så tyndt som muligt og gerne 0,5 mm.

4. Du kan selv bestemme udtrykket i overfladen, alt efter hvordan du spartler, ruller eller sprøjter Conteco på. Hvis du ikke er helt tilfreds med udtrykket, kan du lægge et nyt lag ovenpå.

Læs også:

Spar penge og få god stil med brugte byggematerialer

Har du overvejet at anvende brugte byggematerialer til dit næste byggeprojekt? Det er der efterhånden mange danskere, der gør, viser ny...

5. Tørretiden er cirka 30–60 minutter pr. lag ved stuetemperatur. Normalt får du et flot resultat ved 2–3 lag.

6. Inden næste lag påføres, fugtes overfladen med en forstøverflaske. Dette sikrer, at betonen får optimal vedhæftning.

7. Hvis du ønsker et helt jævnt udtryk, kan du med fordel slibe med korn 100 sandpapir inden du påfører næste lag. Hvis Conteco er tørt, skal du i stedet bruge slibepapir med diamant, korn 120.

8. Når du er tilfreds med resultatet, lader du gulvet tørre helt og påfører derefter Conteco Beton Sealer, der sikrer at overfladen bliver ekstremt holdbar og modstandsdygtig over for de fleste kemikalier.

Kom godt i gang

Du kan købe alle produkterne på Conteco.dk. Hvis du er i tvivl om, hvad der passer til dit hjem, eller hvordan du laver et gulv med Conteco, så hjælper Conteco dig også gerne med alt fra rådgivning til etablering i dit hjem. 

Selv om du vælger Conteco Beton Basic, der er den grove variant af produktet, skal du ikke være bange for at gulvet bliver ubehageligt og groft at gå på.

Måske drømmer du om at få smukke, hvidmalede gulve, og her kan Conteco også hjælpe dig. Fordelen ved at bruge Conteco ovenpå træ frem for malede trægulve er, at du får en enorm slidstyrke på gulvet.

Hvis du lægger Conteco direkte ovenpå dit trægulv, vil træets årer og struktur skinne igennem.

Kun fantasien sætter grænser for, hvor du kan bruge betonoverflader i dit hjem, men med et smukt gulv i betonlook får du en stor effekt. Hvis du vil have et klassisk betonlook, så skal du gå efter farverne Beton Gray eller Beton Dark, der findes i nuancerne light, medium eller intens.

07 marts 2017
Mere om Byg, forny og renovering

Valg af farve til fundament: Skal huset svæve eller lande tungt?

Byg, forny og renovering Farven på husets fundament kan virke som en bagatel på mange. Men den har faktisk stor betydning for helhedsindtrykket. Erfaren malermester deler her sine tanker om valg af farve til husets sokkel.

Sådan laver du selv et cykelstativ

Byg, forny og renovering Få styr på alle cyklerne i familien med dette flotte cykelstativ i træ. Vi guider dig igennem hele processen fra start til slut.

Spar penge og få god stil med brugte byggematerialer

Byg, forny og renovering Har du overvejet at anvende brugte byggematerialer til dit næste byggeprojekt? Det er der efterhånden mange danskere, der gør, viser ny...

Dit tag er en guldgrube - sådan kommer du til at tjene penge på...

Byg, forny og renovering Snart er de tider forbi, hvor taget var husejerens største hovedpine. Den teknologiske udvikling går lynhurtigt, og mulighederne for profit på taget stiger dramatisk for hvert år, der går. Kig med i krystalkuglen og se, hvad fremtiden vil bringe.

Fra udhus til drivhus

Byg, forny og renovering Mange ville nok vælge at køre det gamle udhus på genbrugspladsen, men heldigvis fik Jytte en god idé.

Byg en bulldozer som børneseng

Byg, forny og renovering Her er det oplagte design til et barns første seng i fuld størrelse. Tegningerne og en komplet materialeliste er tilgængelige for et par...

10 tips til rengøring af alle udendørs gulve

Byg, forny og renovering Der er forskel på, hvordan man bør rengøre udendørs gulve. Alligevel er der nogle gennemgående regler for udendørs rengøring, der gælder for alle typer af belægninger, om det er træ, beton, sten eller tegl. 

Denne artikel er sponsoreret

Økonomisk gulvvarmeløsning - Villatip fra Novopan

Byg, forny og renovering Novopan Klimagulv er en spånpladeløsning med mange økonomiske og miljøvenlige fordele. Hvis gulvarmen ligger i en betonløsning, tager det...

Sådan kan du dæmpe nabostøjen

Byg, forny og renovering Hække, flethegn og lignende giver næsten ingen dæmpning af støjen fra naboens plæneklipper. En mur eller et tæt, tungt plankeværk kan til...

Ingen duer over døren

Byg, forny og renovering Vi har et problem med duer, som ynder at sidde på en gesims over indgangen til huset. Hvad kan der gøres for at forhindre dem i at sætte sig?

Skjult hyldemontering

Byg, forny og renovering Jeg har en idé til nogle hylder, som skal sidde frit på væggen uden synlige beslag eller hyldeknægte. Hylderne behøver ikke at kunne tage...

Regnvand fra garagen

Byg, forny og renovering Er det nødvendigt at forsyne engarage med tagrender og nedløbsrør?Hvis ja, skal nedløbet så forbindes til kloakken? Garagen skal have paptag...

Skridsikker gulvmaling

Byg, forny og renovering Vi skal til at male betongulvet i kælderen og vil gerne vide om der er noget, der hedder skridsikker maling?

Huse lavet på fabrik

Byg, forny og renovering Fremtidens nybyggeri er ved at få tag i danskerne. De vil have fabrikshuse.

Murpap ved fundament

Byg, forny og renovering Jeg har fået at vide, at der nok mangler murpap mellem fundament og ydermur på huset – er det et alvorligt problem, og hvad kan jeg gøre?