Denne artikel er sponsoreret

Sådan laver du en væg i betonlook på få timer

Byg, forny og renovering

En væg i betonlook giver et smukt og råt udtryk til din bolig, og tendensen ses overalt i boligindretning i øjeblikket.

Foto: Conteco

Du kan let få en rustik væg med betonoverflade i dit eget hjem ved at bruge fleksibelt beton fra det danske firma Conteco, der har samme udtryk og slidstyrke som beton men males, spartles eller sprayes på overfladen i dit hjem.

Derfor kan du på få timer selv lave en rustik væg i betonlook. Conteco er let at arbejde med, og du kan selv tilpasse farven og skabe strukturen i overfladen, så du får en væg, der passer netop til dit hjem.

Conteco kommer i små, praktiske beholdere, og den færdige tykkelse på overfladen er blot få millimeter tykt - men du får samme udtryk, farve, slidstyrke og holdbarhed som klassisk beton. 

Læs mere og køb produkterne på Conteco.dk

Guide: Sådan laver du en væg i betonlook

  1. Sørg for, at væggen har en ensartet overflade. Conteco bliver påført i et meget tyndt lag (på cirka 0,5 mm pr. lag), så derfor vil ujævnheder skinne igennem.
  2. Afdæk paneler med malertape, og dæk også dit gulv af, da det godt kan drysse lidt, når du påfører Conteco på væggen. 
  3. Miks blandingen efter anvisning på produktet. Du kan bruge både Conteco Beton Fine, Medium eller Basic på din væg, alt efter hvor groft et udtryk du ønsker i overfladen. 
  4. Du kan spartle eller rulle Conteco på. Prøv dig frem. Hvis du ikke er helt tilfreds med udtrykket og for eksempel vil have mere struktur, arbejder du bare videre med det i næste lag. 
  5. Tørretiden er 30-60 minutter pr. lag ved stuetemperatur. Normalt får du et flot resultat ved 2-3 lag.
  6. Inden næste lag påføres, fugtes overfladen med en forstøverflaske. Det sikrer, at betonen får optimal vedhæftning.
  7. Afslut med Color Sustainer, der gør overfladen smudsafvisende og giver et blankt look. Color Sustainer påføres med en forstøverflaske
i et tyndt lag, når overfladen er helt tør. Efterfølgende masseres væsken ind i betonen med en fiberklud. Du kan også bruge Beton Sealer, der gør overfladen ekstra modstandsdygtig, hvis du fx har lavet en væg i et køkken eller på badeværelset.

Tip - tilpas væggen til dit hjem

Hvis du gerne vil skabe et unikt og personligt udtryk på din væg, så kan du lade være med at pudse den op først. Så skinner ujævnheder, riller og huller igennem, og du vil måske få et udtryk, der minder endnu mere om et råt betonelement. Hvis du alligevel fortryder resultatet og synes, der er for råt, så kan du spartle væggen op og starte forfra med at påføre Conteco.

Inspiration til beton i boligen

Kun fantasien sætter grænser for, hvor du kan bruge betonoverflader i dit hjem. Et oplagt steder at kaste sig ud i en smuk, rustik væg i betonlook er i soveværelset, hvor du for eksempel kan skabe en væg, der fremstår som en smuk ramme omkring sengen.

Eller hvad med i stuen, hvor en væg i betonlook er oplagt omkring fjernsyet eller på væggen bag sofaen.

Læs også:

Køkkenets vægge skal kunne holde til meget

Væggene bag køkkenbordet skal kunne holde til lidt af hvert, fedtsprøjt, sæbevand og flødeskum. Pletterne må helst ikke blive suget ind...

Hvis du har et klassisk, hvidt køkken, kan du også prøve at male en væg med Conteco fleksibelt beton dér, hvor du normalt ville sætte klinker op. Det giver et unikt udtryk og overfladebehandlingen på Conteco gør, at det er ligeså rengøringsvenligt og smudsafvisende som klinker.

Slidstærk overflade i betonlook

Når du har lavet en væg med Conteco og afslutter med at overfladebehandle med et lag af Conteco Beton Sealer, bliver overfladen enormt slidstærk og modstandsdygtigt overfor snavs, fedstoffer og rengøringsmidler.

Kom godt i gang

Hvis du er i tvivl om, hvordan du laver en smuk betonvæg hjemme hos dig selv, eller har brug for råd og vejledning, så står Conteco klar til at hjælpe - også med etableringen, hvis du ikke selv vil kaste dig ud i projektet. Læs mere og kontakt Conteco på Conteco.dk.

22 marts 2017
Mere om Byg, forny og renovering

Valg af farve til fundament: Skal huset svæve eller lande tungt?

Byg, forny og renovering Farven på husets fundament kan virke som en bagatel på mange. Men den har faktisk stor betydning for helhedsindtrykket. Erfaren malermester deler her sine tanker om valg af farve til husets sokkel.

Sådan laver du selv et cykelstativ

Byg, forny og renovering Få styr på alle cyklerne i familien med dette flotte cykelstativ i træ. Vi guider dig igennem hele processen fra start til slut.

Spar penge og få god stil med brugte byggematerialer

Byg, forny og renovering Har du overvejet at anvende brugte byggematerialer til dit næste byggeprojekt? Det er der efterhånden mange danskere, der gør, viser ny...

Dit tag er en guldgrube - sådan kommer du til at tjene penge på...

Byg, forny og renovering Snart er de tider forbi, hvor taget var husejerens største hovedpine. Den teknologiske udvikling går lynhurtigt, og mulighederne for profit på taget stiger dramatisk for hvert år, der går. Kig med i krystalkuglen og se, hvad fremtiden vil bringe.

Fra udhus til drivhus

Byg, forny og renovering Mange ville nok vælge at køre det gamle udhus på genbrugspladsen, men heldigvis fik Jytte en god idé.

Byg en bulldozer som børneseng

Byg, forny og renovering Her er det oplagte design til et barns første seng i fuld størrelse. Tegningerne og en komplet materialeliste er tilgængelige for et par...

10 tips til rengøring af alle udendørs gulve

Byg, forny og renovering Der er forskel på, hvordan man bør rengøre udendørs gulve. Alligevel er der nogle gennemgående regler for udendørs rengøring, der gælder for alle typer af belægninger, om det er træ, beton, sten eller tegl. 

Denne artikel er sponsoreret

Økonomisk gulvvarmeløsning - Villatip fra Novopan

Byg, forny og renovering Novopan Klimagulv er en spånpladeløsning med mange økonomiske og miljøvenlige fordele. Hvis gulvarmen ligger i en betonløsning, tager det...

Sådan kan du dæmpe nabostøjen

Byg, forny og renovering Hække, flethegn og lignende giver næsten ingen dæmpning af støjen fra naboens plæneklipper. En mur eller et tæt, tungt plankeværk kan til...

Ingen duer over døren

Byg, forny og renovering Vi har et problem med duer, som ynder at sidde på en gesims over indgangen til huset. Hvad kan der gøres for at forhindre dem i at sætte sig?

Skjult hyldemontering

Byg, forny og renovering Jeg har en idé til nogle hylder, som skal sidde frit på væggen uden synlige beslag eller hyldeknægte. Hylderne behøver ikke at kunne tage...

Regnvand fra garagen

Byg, forny og renovering Er det nødvendigt at forsyne engarage med tagrender og nedløbsrør?Hvis ja, skal nedløbet så forbindes til kloakken? Garagen skal have paptag...

Skridsikker gulvmaling

Byg, forny og renovering Vi skal til at male betongulvet i kælderen og vil gerne vide om der er noget, der hedder skridsikker maling?

Huse lavet på fabrik

Byg, forny og renovering Fremtidens nybyggeri er ved at få tag i danskerne. De vil have fabrikshuse.

Murpap ved fundament

Byg, forny og renovering Jeg har fået at vide, at der nok mangler murpap mellem fundament og ydermur på huset – er det et alvorligt problem, og hvad kan jeg gøre?