Denne artikel er sponsoreret

Gulv med kork - bæredygtigt, lunt og lyddæmpende

Byg, forny og renovering

Kork er naturens mirakel – og med Wicanders korkgulve ligger det lige for dine fødder. Gulvene indeholder hele to lag kork. Derfor er de naturligt lune, lyddæmpende og affjedrende, hvilket giver en ekstra god gang-komfort.

Wicanders Authentica Antique Smoked Pine
Wicanders Authentica Antique Smoked Pine

De to lag ægte naturkork der er en del af et Wicanders korkgulv stammer fra barken på de op til 200 år gamle korkege, der vokser i Portugal. Korken kan høstes hvert niende år, hvilket gør den til en vedvarende bæredygtig ressource.

Wicanders gulve er alle produceret med den innovative Corktech teknologi. En teknologi der giver dig et unikt gulv i en høj kvalitet, som til fulde udnytter alle korkens unikke fordele – et perfekt match mellem skønhed, komfort og bæredygtighed.

Her får du, ud over et særdeles stærkt og bæredygtigt gulv, også et gulv der er varmt og medvirker til at skabe en god akustik i din bolig.

Wicanders korkgulve findes i mange lækre designs og varianter. Her kan du frit vælge mellem naturtro teksturer, der er inspireret af ædle træsorter, flotte stengulve samt den ægte kork. På den måde får du alt det bedste: Et behageligt gulv med en flot og levende gulvflade, der samtidig er holdbart og nemt at vedligeholde.

Se de mange flotte korkgulve her.

Læs mere om kork her.

Unikke fordele – det er helt naturligt

Wicanders Authentica Antique Frozen Pine.

1. Blødt og affjedrende

Kork er et unikt affjedrende naturmateriale. Wicanders gulve er alle opbygget med to lag kork, som sikrer helt fantastiske ergonomiske fordele.

2. Rart at høre på

Moderne boliger har høj lofthøjde og er derfor plaget af både trinstøj fra sko samt rumstøj. De to lag kork betyder, at i rum med korkgulve reduceres lydniveauet med op til 20 dB.

3. Lunt at færdes på 

Korkens isolerende egenskaber bevirker, at gulvets overflade altid føles lun og behagelig at færdes på.

4. Sundt indemiljø

Et Wicanders gulv sikrer dig et sundt indeklima, for det er nemt at rengøre og modstandsdygtigt over for snavs og bakterier.

5. Nemt at lægge

Alle Wicanders gulve er designet med det patenterede CorkLoc montagesystem, som sikrer nem og hurtig montage uden brug af lim.

6. Nem at vedligeholde 

Wicanders gulve er nemme at vedligeholde. Almindelig rengøring med vand, sæbe og klud samt pleje efter behov holder gulvet stærkt og rengøringsvenligt.

Vi anbefaler Vinyl- og laminat plejeserien fra Trip Trap, der er specielt udviklet til rengøring og pleje af gulve med vinyloverflade samt laminatgulve.

Når du vælger et Wicanders korkgulv, vælger du et gulv med helt unikke fordele, samt en slidstærk følgesvend de næste mange år frem. Og så gør det jo ikke noget, at det også ser rigtig godt ud.

Se de mange flotte korkgulve her.

Kom godt i gang 

Med nogle ganske få tiltag kan du sikre, at dit gulv bevarer sine unikke egenskaber og smukke udseende i rigtig mange år. 

Beskyt gulvet– mod slitage

Foran indgangspartier kan med fordel placeres fodriste, der kan sikre, at  gulvet ikke udsættes for grus og småsten, hvilket med tiden vil kunne ses på gulvets overflade i form af ridser. Indendørs bør placeres “gå-ren-måtter”, for at hindre vand og snesjap i at blive liggende på gulv-fladen.

Alle gulve er sårbare overfor mekaniske påvirkninger. Hjul på stole og møbler kan forårsage ridser, tryk og slidmærker samt opflosning. Brug derfor altid en køreplade eller skift de eksisterende hjul med bløde gummihjul egnet til trægulve. Øvrige møbler bør forsynes med filtbrikker, da f.eks. stole med hårde plastdupper eller ben i stål kan give overfladeridser i gulvet.

Det er vigtigt at støvsuge ofte, så sand og andet, der kan forårsage ridser, fjernes.

Brug kun lidt vand

Gulve af naturmaterialer som kork er følsomme over for fugt, anvend derfor altid en hårdt opvredet klud/moppe til rengøring og gulvvask. Alt overskydende vand skal omgående tørres op. Gulvfladen må aldrig påføres så meget vand, at det står “blankt”. Vandspild må ikke ligge på gulvet over længere tid, det skal tørres op omgående.

Korrekt pleje forlænger gulvets levetid

Brug kun egnede rengøringsmidler til dit gulv, da uegnede rengøringsmidler med et højt indhold af sæbe eller kemikalier kan udtørre gulvet, give pletter eller misfarve overfladen. Til rengøring og pleje anbefales Trip Trap Vinylsæbe og Vinylpleje.

Se hvordan du plejer korkgulvet. 

Se, hvor nemt du lægger et korkgulv

Kork er en bæredygtig ressource!

Korkegens bark kan høstes hvert niende år, hvilket gør det til en en vedvarende, bæredygtig ressource.

Wicanders kork kommer fra barken på de op til 200 år gamle korkege, der vokser i Portugals store korkskove og -plantager. Korken kan høstes hvert niende år, hvilket gør det til en vedvarende bæredygtig ressource. Portugal passer rigtig godt på sine korkskovene, derfor er der også en streng miljølovgivning omkring korkskovene med hensyn til nyplantning, høst af kork m.v.

Kork anvendes ikke kun til produktion af vinpropper, den bruges bl.a. også i bilindustrien, som isoleringsmateriale i byggeindustrien samt i rumfartsindustrien. Den kork der anvednes i gulvene er sammenpresset granulat der produceres af overskuddet fra produktion af korkproper til vin. Alt kork, der høstes i Portugal, udnyttes ned til det mindste støvkorn.

Læs mere om kork her.

Læs også hvorfor mangel på kork er en myte.

Forsegl dit gulv mod vand!

ClicSeal påføres alle samlinger i forbindelse med lægningen. 

ClicSeal kan anvendes i forbindelse med lægning på steder, hvor der kan forventes et større spild af væske end ved normalt brug f.eks. indgangsparti, bryggers, køkken, blomsterbutik, frisør eller klasseværelse.

ClicSeal forsegler gulvets samlinger og beskytter mod fugtpåvirkninger fra overfladen.

Læs mere og se hvordan du gør.

30 marts 2016
0

Sådan laver du selv et cykelstativ

Få styr på alle cyklerne i familien med dette flotte cykelstativ i træ. Vi guider dig igennem hele processen fra start til slut.

0

Spar penge og få god stil med brugte byggematerialer

Har du overvejet at anvende brugte byggematerialer til dit næste byggeprojekt? Det er der efterhånden mange danskere, der gør, viser ny...

0

Dit tag er en guldgrube - sådan kommer du til at tjene penge på...

Snart er de tider forbi, hvor taget var husejerens største hovedpine. Den teknologiske udvikling går lynhurtigt, og mulighederne for profit...

0

Fra udhus til drivhus

Mange ville nok vælge at køre det gamle udhus på genbrugspladsen, men heldigvis fik Jytte en god idé.

0

Byg en bulldozer som børneseng

Her er det oplagte design til et barns første seng i fuld størrelse. Tegningerne og en komplet materialeliste er tilgængelige for et par...

Denne artikel er sponsoreret

Økonomisk gulvvarmeløsning - Villatip fra Novopan

Novopan Klimagulv er en spånpladeløsning med mange økonomiske og miljøvenlige fordele. Hvis gulvarmen ligger i en betonløsning, tager det...

0

Sådan kan du dæmpe nabostøjen

Hække, flethegn og lignende giver næsten ingen dæmpning af støjen fra naboens plæneklipper. En mur eller et tæt, tungt plankeværk kan til...

0

Ingen duer over døren

Vi har et problem med duer, som ynder at sidde på en gesims over indgangen til huset. Hvad kan der gøres for at forhindre dem i at sætte...

0

Skjult hyldemontering

Jeg har en idé til nogle hylder, som skal sidde frit på væggen uden synlige beslag eller hyldeknægte. Hylderne behøver ikke at kunne tage...

0

Regnvand fra garagen

Er det nødvendigt at forsyne engarage med tagrender og nedløbsrør?Hvis ja, skal nedløbet så forbindes til kloakken? Garagen skal have paptag...

0

Skridsikker gulvmaling

Vi skal til at male betongulvet i kælderen og vil gerne vide om der er noget, der hedder skridsikker maling?

0

Huse lavet på fabrik

Fremtidens nybyggeri er ved at få tag i danskerne. De vil have fabrikshuse.

0

Murpap ved fundament

Jeg har fået at vide, at der nok mangler murpap mellem fundament og ydermur på huset – er det et alvorligt problem, og hvad kan jeg gøre?

0

Brug en kørner før boring

Når jeg skal bore i hårdt metal, skrider boret ofte, også selv om jeg spænder emnet fast og bruger en borestander. Er der noget, jeg kan...

0

Tag til cykeloverdækning

Har I et forslag til en cykeloverdækning? Halvtaget skal være op ad husets bagside og må gerne være lidt diskret.