Denne artikel er sponsoreret

Gulv med kork - bæredygtigt, lunt og lyddæmpende

Byg, forny og renovering

Kork er naturens mirakel – og med Wicanders korkgulve ligger det lige for dine fødder. Gulvene indeholder hele to lag kork. Derfor er de naturligt lune, lyddæmpende og affjedrende, hvilket giver en ekstra god gang-komfort.

Wicanders Hydrocork Arcadian Rye Pine
Wicanders Hydrocork Arcadian Rye Pine

De to lag ægte naturkork der er en del af et Wicanders korkgulv stammer fra barken på de op til 200 år gamle korkege, der vokser i Portugal. Korken kan høstes hvert niende år, hvilket gør den til en vedvarende bæredygtig ressource.

Wicanders gulve er alle produceret med den innovative Corktech teknologi. En teknologi der giver dig et unikt gulv i en høj kvalitet, som til fulde udnytter alle korkens unikke fordele – et perfekt match mellem skønhed, komfort og bæredygtighed.

Her får du, ud over et særdeles stærkt og bæredygtigt gulv, også et gulv der er varmt og medvirker til at skabe en god akustik i din bolig.

Wicanders korkgulve findes i mange lækre designs og varianter. Her kan du frit vælge mellem naturtro teksturer, der er inspireret af ædle træsorter, flotte stengulve samt den ægte kork. På den måde får du alt det bedste: Et behageligt gulv med en flot og levende gulvflade, der samtidig er holdbart og nemt at vedligeholde.

Se de mange flotte korkgulve her.

Læs mere om kork her.

Unikke fordele – det er helt naturligt

Wicanders Authentica Antique Frozen Pine.

1. Blødt og affjedrende

Kork er et unikt affjedrende naturmateriale. Wicanders gulve er alle opbygget med to lag kork, som sikrer helt fantastiske ergonomiske fordele.

2. Rart at høre på

Moderne boliger har høj lofthøjde og er derfor plaget af både trinstøj fra sko samt rumstøj. De to lag kork betyder, at i rum med korkgulve reduceres lydniveauet med op til 20 dB.

3. Lunt at færdes på 

Korkens isolerende egenskaber bevirker, at gulvets overflade altid føles lun og behagelig at færdes på.

4. Sundt indemiljø

Et Wicanders gulv sikrer dig et sundt indeklima, for det er nemt at rengøre og modstandsdygtigt over for snavs og bakterier.

5. Nemt at lægge

Alle Wicanders gulve er designet med det patenterede CorkLoc montagesystem, som sikrer nem og hurtig montage uden brug af lim.

6. Nem at vedligeholde 

Wicanders gulve er nemme at vedligeholde. Almindelig rengøring med vand, sæbe og klud samt pleje efter behov holder gulvet stærkt og rengøringsvenligt.

Vi anbefaler Vinyl- og laminat plejeserien fra Trip Trap, der er specielt udviklet til rengøring og pleje af gulve med vinyloverflade samt laminatgulve.

Når du vælger et Wicanders korkgulv, vælger du et gulv med helt unikke fordele, samt en slidstærk følgesvend de næste mange år frem. Og så gør det jo ikke noget, at det også ser rigtig godt ud.

Se de mange flotte korkgulve her.

Kom godt i gang 

Med nogle ganske få tiltag kan du sikre, at dit gulv bevarer sine unikke egenskaber og smukke udseende i rigtig mange år. 

Beskyt gulvet– mod slitage

Foran indgangspartier kan med fordel placeres fodriste, der kan sikre, at  gulvet ikke udsættes for grus og småsten, hvilket med tiden vil kunne ses på gulvets overflade i form af ridser. Indendørs bør placeres “gå-ren-måtter”, for at hindre vand og snesjap i at blive liggende på gulv-fladen.

Alle gulve er sårbare overfor mekaniske påvirkninger. Hjul på stole og møbler kan forårsage ridser, tryk og slidmærker samt opflosning. Brug derfor altid en køreplade eller skift de eksisterende hjul med bløde gummihjul egnet til trægulve. Øvrige møbler bør forsynes med filtbrikker, da f.eks. stole med hårde plastdupper eller ben i stål kan give overfladeridser i gulvet.

Det er vigtigt at støvsuge ofte, så sand og andet, der kan forårsage ridser, fjernes.

Brug kun lidt vand

Gulve af naturmaterialer som kork er følsomme over for fugt, anvend derfor altid en hårdt opvredet klud/moppe til rengøring og gulvvask. Alt overskydende vand skal omgående tørres op. Gulvfladen må aldrig påføres så meget vand, at det står “blankt”. Vandspild må ikke ligge på gulvet over længere tid, det skal tørres op omgående.

Korrekt pleje forlænger gulvets levetid

Brug kun egnede rengøringsmidler til dit gulv, da uegnede rengøringsmidler med et højt indhold af sæbe eller kemikalier kan udtørre gulvet, give pletter eller misfarve overfladen. Til rengøring og pleje anbefales Trip Trap Vinylsæbe og Vinylpleje.

Se hvordan du plejer korkgulvet. 

Se hvor nemt du lægger et korkgulv. 

Kork er en bæredygtig ressource!

Korkegens bark kan høstes hvert niende år, hvilket gør det til en en vedvarende, bæredygtig ressource.

Wicanders kork kommer fra barken på de op til 200 år gamle korkege, der vokser i Portugals store korkskove og -plantager. Korken kan høstes hvert niende år, hvilket gør det til en vedvarende bæredygtig ressource. Portugal passer rigtig godt på sine korkskovene, derfor er der også en streng miljølovgivning omkring korkskovene med hensyn til nyplantning, høst af kork m.v.

Kork anvendes ikke kun til produktion af vinpropper, den bruges bl.a. også i bilindustrien, som isoleringsmateriale i byggeindustrien samt i rumfartsindustrien. Den kork der anvednes i gulvene er sammenpresset granulat der produceres af overskuddet fra produktion af korkproper til vin. Alt kork, der høstes i Portugal, udnyttes ned til det mindste støvkorn.

Læs mere om kork her.

Læs også hvorfor mangel på kork er en myte.

Forsegl dit gulv mod vand!

ClicSeal påføres alle samlinger i forbindelse med lægningen. 

ClicSeal kan anvendes i forbindelse med lægning på steder, hvor der kan forventes et større spild af væske end ved normalt brug f.eks. indgangsparti, bryggers, køkken, blomsterbutik, frisør eller klasseværelse.

ClicSeal forsegler gulvets samlinger og beskytter mod fugtpåvirkninger fra overfladen.

Læs mere og se hvordan du gør.

30 marts 2016
0

Tjen på at bygge udestue

En udestue er ikke kun nyttige kvadratmeter. Den kan også få husets værdi til at stige.

0

Sådan skifter du dine vindskeder

Det betaler sig at investere i ny vindskede og dækbræt, så du undgår fugtskader på huset. Du kan gøre det selv, hvis du følger vores guide.

0

Styr på energien

Efterisolering af loftet betaler sig hurtigt hjem. I et gennemsnitligt 1-plans parcelhus med gitterspær spares årligt ca. 3.000 kr. i varme...

0

Placering af røgalarm

Hvor er det mest hensigtsmæssigt at sætte røgalarmer op, og hvor mange skal der være?

0

Sådan placerer du udestuen rigtigt

En velplaceret udestue kan nydes året rundt og blive et dejligt bindeled mellem hus og have.

1

Guiden til det perfekte redskabsskur

Alle kan bygge et redskabsskur. Her er tjeklisten til det perfekte, selvbyggede redskabsrum: træbehandling, støbning af fundament, isolation...

3

Præcisering

På idényt er vi blevet gjort bekendt med, at Sø- og Handelsretten har fældet dom over Papiruld Danmark vedrørende en række anvendte udsagn...

0

Snart kan du få tilskud til at renovere din bolig

Folketinget hastebehandler i disse dage en plan, der indfører tilskud i form af skattefradrag for lønudgifter til håndværkere, rengøringsper...

0

Håndværkere er mere populære end nogensinde

Med lanceringen af det nye skattefradrag for udgifter til håndværk og hushjælp, ser det ud til, at de danske håndværkere får travlt. Dansker...

0

Fire huse - fire forskellige udestuer

Det er vigtigt, at udestuen passer til huset og de øvrige omgivelser. I dag findes der et kæmpe udbud af forskellige typer udestuer.

0

Flyt ud i skuret – hvis du mangler plads til hele familien

Er teenageren ved at fylde for meget, og står du med en garage eller et skur, du ikke bruger, er det nærliggende at kombinere de to ting....

0

Tilbygning - fra tanke til papir

Når nu alle tankerne og overvejelserne om indretning, indhold og udseende er på plads, så skal sagen til at tage form på papiret.

0

Tanker før en tilbygning

Er der sket familieforøgelse, eller er børnene blevet så store, at de kræver mere luft, er en tilbygning til huset en nærliggende tanke.

0

Nemt at vedligeholde udestuen

Med moderne udestuer, som også kaldes vinterhaver, er livet let på mange måder - også vedligeholdelsesmæssigt.

1

Få en grøn og frodig udestue

Skal din udestue være grøn og frodig, skal du kunne styre temperatur og luftudskiftning, for at planterne trives. Hvis du kan skabe de...