Denne artikel er sponsoreret

Gulv med kork - bæredygtigt, lunt og lyddæmpende

Byg, forny og renovering

Kork er naturens mirakel – og med Wicanders korkgulve ligger det lige for dine fødder. Gulvene indeholder hele to lag kork. Derfor er de naturligt lune, lyddæmpende og affjedrende, hvilket giver en ekstra god gang-komfort.

Wicanders Authentica Antique Smoked Pine
Wicanders Authentica Antique Smoked Pine

De to lag ægte naturkork der er en del af et Wicanders korkgulv stammer fra barken på de op til 200 år gamle korkege, der vokser i Portugal. Korken kan høstes hvert niende år, hvilket gør den til en vedvarende bæredygtig ressource.

Wicanders gulve er alle produceret med den innovative Corktech teknologi. En teknologi der giver dig et unikt gulv i en høj kvalitet, som til fulde udnytter alle korkens unikke fordele – et perfekt match mellem skønhed, komfort og bæredygtighed.

Her får du, ud over et særdeles stærkt og bæredygtigt gulv, også et gulv der er varmt og medvirker til at skabe en god akustik i din bolig.

Wicanders korkgulve findes i mange lækre designs og varianter. Her kan du frit vælge mellem naturtro teksturer, der er inspireret af ædle træsorter, flotte stengulve samt den ægte kork. På den måde får du alt det bedste: Et behageligt gulv med en flot og levende gulvflade, der samtidig er holdbart og nemt at vedligeholde.

Se de mange flotte korkgulve her.

Læs mere om kork her.

Unikke fordele – det er helt naturligt

Wicanders Authentica Antique Frozen Pine.

1. Blødt og affjedrende

Kork er et unikt affjedrende naturmateriale. Wicanders gulve er alle opbygget med to lag kork, som sikrer helt fantastiske ergonomiske fordele.

2. Rart at høre på

Moderne boliger har høj lofthøjde og er derfor plaget af både trinstøj fra sko samt rumstøj. De to lag kork betyder, at i rum med korkgulve reduceres lydniveauet med op til 20 dB.

3. Lunt at færdes på 

Korkens isolerende egenskaber bevirker, at gulvets overflade altid føles lun og behagelig at færdes på.

4. Sundt indemiljø

Et Wicanders gulv sikrer dig et sundt indeklima, for det er nemt at rengøre og modstandsdygtigt over for snavs og bakterier.

5. Nemt at lægge

Alle Wicanders gulve er designet med det patenterede CorkLoc montagesystem, som sikrer nem og hurtig montage uden brug af lim.

6. Nem at vedligeholde 

Wicanders gulve er nemme at vedligeholde. Almindelig rengøring med vand, sæbe og klud samt pleje efter behov holder gulvet stærkt og rengøringsvenligt.

Vi anbefaler Vinyl- og laminat plejeserien fra Trip Trap, der er specielt udviklet til rengøring og pleje af gulve med vinyloverflade samt laminatgulve.

Når du vælger et Wicanders korkgulv, vælger du et gulv med helt unikke fordele, samt en slidstærk følgesvend de næste mange år frem. Og så gør det jo ikke noget, at det også ser rigtig godt ud.

Se de mange flotte korkgulve her.

Kom godt i gang 

Med nogle ganske få tiltag kan du sikre, at dit gulv bevarer sine unikke egenskaber og smukke udseende i rigtig mange år. 

Beskyt gulvet– mod slitage

Foran indgangspartier kan med fordel placeres fodriste, der kan sikre, at  gulvet ikke udsættes for grus og småsten, hvilket med tiden vil kunne ses på gulvets overflade i form af ridser. Indendørs bør placeres “gå-ren-måtter”, for at hindre vand og snesjap i at blive liggende på gulv-fladen.

Alle gulve er sårbare overfor mekaniske påvirkninger. Hjul på stole og møbler kan forårsage ridser, tryk og slidmærker samt opflosning. Brug derfor altid en køreplade eller skift de eksisterende hjul med bløde gummihjul egnet til trægulve. Øvrige møbler bør forsynes med filtbrikker, da f.eks. stole med hårde plastdupper eller ben i stål kan give overfladeridser i gulvet.

Det er vigtigt at støvsuge ofte, så sand og andet, der kan forårsage ridser, fjernes.

Brug kun lidt vand

Gulve af naturmaterialer som kork er følsomme over for fugt, anvend derfor altid en hårdt opvredet klud/moppe til rengøring og gulvvask. Alt overskydende vand skal omgående tørres op. Gulvfladen må aldrig påføres så meget vand, at det står “blankt”. Vandspild må ikke ligge på gulvet over længere tid, det skal tørres op omgående.

Korrekt pleje forlænger gulvets levetid

Brug kun egnede rengøringsmidler til dit gulv, da uegnede rengøringsmidler med et højt indhold af sæbe eller kemikalier kan udtørre gulvet, give pletter eller misfarve overfladen. Til rengøring og pleje anbefales Trip Trap Vinylsæbe og Vinylpleje.

Se hvordan du plejer korkgulvet. 

Se, hvor nemt du lægger et korkgulv

Kork er en bæredygtig ressource!

Korkegens bark kan høstes hvert niende år, hvilket gør det til en en vedvarende, bæredygtig ressource.

Wicanders kork kommer fra barken på de op til 200 år gamle korkege, der vokser i Portugals store korkskove og -plantager. Korken kan høstes hvert niende år, hvilket gør det til en vedvarende bæredygtig ressource. Portugal passer rigtig godt på sine korkskovene, derfor er der også en streng miljølovgivning omkring korkskovene med hensyn til nyplantning, høst af kork m.v.

Kork anvendes ikke kun til produktion af vinpropper, den bruges bl.a. også i bilindustrien, som isoleringsmateriale i byggeindustrien samt i rumfartsindustrien. Den kork der anvednes i gulvene er sammenpresset granulat der produceres af overskuddet fra produktion af korkproper til vin. Alt kork, der høstes i Portugal, udnyttes ned til det mindste støvkorn.

Læs mere om kork her.

Læs også hvorfor mangel på kork er en myte.

Forsegl dit gulv mod vand!

ClicSeal påføres alle samlinger i forbindelse med lægningen. 

ClicSeal kan anvendes i forbindelse med lægning på steder, hvor der kan forventes et større spild af væske end ved normalt brug f.eks. indgangsparti, bryggers, køkken, blomsterbutik, frisør eller klasseværelse.

ClicSeal forsegler gulvets samlinger og beskytter mod fugtpåvirkninger fra overfladen.

Læs mere og se hvordan du gør.

30 marts 2016
0

Typehuse fra 60'erne og 70'erne er bedre end deres rygte

Der er masser muligheder i typehuse fra 60'erne og 70'erne. Måske har de lave mustenshuse et lidt blakket ry, men mulighederne er mange, og...

0

Bliv tryg ved hvad du aftaler med håndværkere

Det kan nogle gange være svært at afkode, hvad man egentlig har aftalt med håndværkerem. Hvad betyder for eksempel "leveret og monteret",...

0

Disse forbedringer af huset kan IKKE betale sig

Nogle forbedringer giver stor profit, når du skal sælge dit hus. Andre giver INTET. Værdiforøgelsen afhænger af geografi og aktulle trends,...

0

Derfor skal du hyre håndværkerne om vinteren

Der kan være mange fordele ved at hyre håndværkere om vinteren. Håndværkerne har oftest god tid, prisen kan være lavere, og kvaliteten af...

Denne artikel er sponsoreret

Sådan laver du en væg i betonlook på få timer

En væg i betonlook giver et smukt og råt udtryk til din bolig, og tendensen ses overalt i boligindretning i øjeblikket.

Denne artikel er sponsoreret

Sådan laver du let et slidstærkt gulv i betonlook

Betongulve er meget populære og giver et smukt og råt udtryk i dit hjem. Se, hvordan du nemt og hurtigt selv kan lave et slidstærkt gulv i...

0

Nu bliver det lettere at bygge til

Regeringen er på vej med en lempelse af reglerne for byggetilladelser til tilbygninger. Målet er mindre bureaukrati og hurtigere sagsbehandl...

0

7 ting du skal tænke på, når du vil indrette kælderen til beboelse

Har du en kælder, som du ikke bruger, og har du længe gået rundt og drømt om at indrette den til beboelse? Læs med her og få de vigtigste...

0

Derfor skal du huske at forny fugerne

Mørtelfugerne er murens svage led. Når de forvitrer og smuldrer, kan vand trænge ind i muren – og murbierne har frit spil. Derfor skal...

0

Styr på energien

Efterisolering af loftet betaler sig hurtigt hjem. I et gennemsnitligt 1-plans parcelhus med gitterspær spares årligt ca. 3.000 kr. i varme...

0

Placering af røgalarm

Hvor er det mest hensigtsmæssigt at sætte røgalarmer op, og hvor mange skal der være?

0

Fjern generende støj i boligen og haven

For meget støj i hjemmet generer og stresser. Støj kommer fra kilder inde og ude, men med forskellige foranstaltninger kan du gøre dit til...

Denne artikel er sponsoreret.

Find den rette håndværker

Skal du have forbedret din bolig, så du allerede næste år kan få en lavere varmeregning? Go’ Energis Håndværkerliste matcher dig med den...

0

Træliste uden sømhuller

Jeg vil sætte nogle profillister i træ op på væggen. Kan det lade sig gøre uden at få synlige skrue- eller sømhuller i træet? Listen skal...

0

Belysning i badeværelse

Er det tilladt at opsætte almindelige lamper i et badeværelse, eller er der særlige krav, fordi der er tale om et vådrum?