Denne artikel er sponsoreret

Forny din trappe med beton-look

Byg, forny og renovering

Du kan selv give din slidte trappe nyt liv med en betonoverflade, der er enormt slidstærkt og giver et råt og urbant udtryk i din bolig. Se, hvordan du laver beton-looket på få timer.

Foto: Conteco

Har du en trappe i fx træ i hjemmet, der trænger til en renovering, eller som du overvejer helt at skifte? Hvis du er vild med det rå udtryk, som beton giver i hjemmet, så læs videre her.

Det danske firma Conteco har nemlig gjort det let at lege med beton derhjemme. De har skabt produktet ”fleksibelt beton”, som kommer i små beholdere og kan spartles, males eller sprayes på dine allerede eksisterende overflader. Det betyder, at du får samme udtryk og slidstyrke som klassisk beton, men du kan selv let lave betonoverfladen på få timer. 

Gør-det-selv trappe i beton

En slidt trappe i træ kan derfor får en smuk make-over, fordi du med få lag kan forvandle overfladen på den til betonlook.

Også bordplader, hylder, reoler og skabe kan få nyt liv i smukt betonlook – tænk på, at du kan bruge Conteco, som du normalt ville bruge maling, så anvendelsesmulighederne er næsten uendelige, og kun fantasien sætter grænser.

Farvenuancerne i betonen spænder fra hvid til den klassiske grå ”betonfarve” til de helt mørke nuancer. Også udtrykket i betonens overflade kan du selv skabe alt efter, hvordan du spartler, ruller eller sprøjter Conteco på.

Beton i boligen er meget populært i øjeblikket, fordi det giver et råt udtryk til dit hjem. Ud over det flotte, urbane look, er beton også en ideel mulighed for at opdatere og derved genbruge dine allerede eksisterende møbler - det er både godt for miljøet og privatøkonomien.

Se her, hvordan du kommer i gang med at forvandle dine møbler, så de får et flot betonlook.

Læs også: Trappen skaber liv og sammenhæng i boligen

Sådan fornyer du overfladen på din trappe med betonlook

  1. Inden du går i gang med at påføre Conteco, skal du sørge for, at overfladen på møblet – eller her, trappen - er ensartet. Hvis du bruger Conteco på træ vil årer, ringe og ujævnheder skinne igennem, fordi Conteco smøres på i et meget tyndt lag. Det kan give en smuk effekt, at årerne i træet skinner igennem, men hvis du vil have det klassiske beton-look, anbefaler vi, at du sliber overfladen let først og evt. bruger spartelmasse til at få en hel jævn overflade. Overflader i træ vil suge meget af produktet, hvis de ikke overfladebehandles først. Så brug fx Conteco Mix&Prime for at forsegle overfladen.
  2. Afdæk områder, der ikke skal have Conteco med malertape og miks Conteco-blandingen efter anvisningen på produktet.
  3. Fordel Conteco-blandingen i et tyndt lag på overfladen – så tyndt som muligt og gerne 0,5 mm.
  4. Du kan selv bestemme udtrykket i overfladen, alt efter hvordan du spartler, ruller eller sprøjter Conteco på. Hvis du ikke er helt tilfreds med udtrykket, kan du lægge et nyt lag ovenpå.
  5. Tørretiden er cirka 30–60 minutter pr. lag ved stuetemperatur. Normalt får du et flot resultat ved 2–3 lag.
  6. Inden næste lag påføres, fugtes overfladen med en forstøverflaske. Dette sikrer, at betonen får optimal vedhæftning.
  7. Hvis du ønsker et helt jævnt udtryk, kan du med fordel slibe med korn 100 sandpapir inden du påfører næste lag. Hvis Conteco er tørt, skal du i stedet bruge slibepapir med diamant, korn 120.
  8. Når du er tilfreds med resultatet, lader du overfladen tørre helt og påfører derefter Conteco Beton Sealer, der sikrer at overfladen er ekstremt holdbar. Det kan især anbefales, hvis du bruger Conteco på møbler eller overflader, der er udsat for slid, eller som du skal rengøre ofte – fx borde, trapper eller møbler på badeværelset.

Med Conteco fleksibelt beton kan du nemt og hurtigt få et urbant betonlook. Conteco kan benyttes i hele din bolig – også i vådrum. Den fleksible beton påføres nemt og hurtigt uden at du går på kompromis med betonens klassiske styrke. Conteco er op til 200 gange stærkere end et traditionelt højkvalitets epoxygulv. Overfladebehandlingen gør, at Conteco kan tåle de fleste kemikalier. Med Conteco bliver det muligt at genbruge gamle gulve og give dem nyt liv. Det er både godt for miljøet og økonomien.

Kom godt i gang

Du kan købe alle produkterne på Conteco.dk. Hvis du er i tvivl om, hvad der passer til dit hjem, hvilken farve du skal vælge eller hvordan du kommer i gang med at bruge Conteco, hjælper de dig også gerne med alt fra rådgivning til etablering i dit hjem. Du finder kontaktinformationer på Conteco.dk, hvor du også kan se video-guides til at bruge produkterne.

Der er mange muligheder, hvis du drømmer om et råt beton-look i dit hjem. Conteco fleksibelt beton kan bruges på alle overflader, men de mest oplagte er gulve, vægge, møbler og badeværelset, hvor du kan lægge Conteco ovenpå dine eksisterende flader – fx træ, klinker og linoleum. 

Slidstærk overflade i betonlook

Når du har brugt Conteco Beton på for eksempel din trappe, væg eller gulv og du afslutter med at overfladebehandle med et lag af Conteco Beton Sealer, bliver overfladen enormt slidstærkt og modstandsdygtigt for snavs, fedstoffer og rengøringsmidler.

Læs mere og køb produkterne på Conteco.dk

Læs også: Disse 7 tips kan mindske din vandregning

30 marts 2017
0

Sådan laver du selv et cykelstativ

Få styr på alle cyklerne i familien med dette flotte cykelstativ i træ. Vi guider dig igennem hele processen fra start til slut.

0

Spar penge og få god stil med brugte byggematerialer

Har du overvejet at anvende brugte byggematerialer til dit næste byggeprojekt? Det er der efterhånden mange danskere, der gør, viser ny...

0

Dit tag er en guldgrube - sådan kommer du til at tjene penge på...

Snart er de tider forbi, hvor taget var husejerens største hovedpine. Den teknologiske udvikling går lynhurtigt, og mulighederne for profit...

0

Fra udhus til drivhus

Mange ville nok vælge at køre det gamle udhus på genbrugspladsen, men heldigvis fik Jytte en god idé.

0

Byg en bulldozer som børneseng

Her er det oplagte design til et barns første seng i fuld størrelse. Tegningerne og en komplet materialeliste er tilgængelige for et par...

Denne artikel er sponsoreret

Økonomisk gulvvarmeløsning - Villatip fra Novopan

Novopan Klimagulv er en spånpladeløsning med mange økonomiske og miljøvenlige fordele. Hvis gulvarmen ligger i en betonløsning, tager det...

0

Sådan kan du dæmpe nabostøjen

Hække, flethegn og lignende giver næsten ingen dæmpning af støjen fra naboens plæneklipper. En mur eller et tæt, tungt plankeværk kan til...

0

Ingen duer over døren

Vi har et problem med duer, som ynder at sidde på en gesims over indgangen til huset. Hvad kan der gøres for at forhindre dem i at sætte...

0

Skjult hyldemontering

Jeg har en idé til nogle hylder, som skal sidde frit på væggen uden synlige beslag eller hyldeknægte. Hylderne behøver ikke at kunne tage...

0

Regnvand fra garagen

Er det nødvendigt at forsyne engarage med tagrender og nedløbsrør?Hvis ja, skal nedløbet så forbindes til kloakken? Garagen skal have paptag...

0

Skridsikker gulvmaling

Vi skal til at male betongulvet i kælderen og vil gerne vide om der er noget, der hedder skridsikker maling?

0

Huse lavet på fabrik

Fremtidens nybyggeri er ved at få tag i danskerne. De vil have fabrikshuse.

0

Murpap ved fundament

Jeg har fået at vide, at der nok mangler murpap mellem fundament og ydermur på huset – er det et alvorligt problem, og hvad kan jeg gøre?

0

Brug en kørner før boring

Når jeg skal bore i hårdt metal, skrider boret ofte, også selv om jeg spænder emnet fast og bruger en borestander. Er der noget, jeg kan...

0

Tag til cykeloverdækning

Har I et forslag til en cykeloverdækning? Halvtaget skal være op ad husets bagside og må gerne være lidt diskret.