Denne artikel er sponsoreret

Forny bordpladen med beton-look

Byg, forny og renovering

Bordpladen i køkkenet eller spisebordet får nyt liv og et råt udtryk med beton-look. Se, hvordan du let selv spartler dig til en flot overflade i beton på få timer.

Beton i boligen er meget populært i øjeblikket, fordi det giver et råt udtryk til dit hjem. Ud over det flotte, urbane look, er beton også en ideel mulighed for at opdatere og derved genbruge dine allerede eksisterende møbler - det er både godt for miljøet og privatøkonomien. 

En gammel bordplade i køkkenet eller det slidte spisebord får en smuk make-over på få timer, fordi du med få lag kan forvandle for eksempel træbordpladen til betonlook.

Det danske firma Conteco har gjort det let at lege med beton derhjemme. De har nemlig skabt produktet ”fleksibelt beton”, som kommer i små beholdere og kan spartles, males eller sprayes på dine allerede eksisterende overflader. Det betyder, at du får samme udtryk og styrke som klassisk beton, men det færdige resultat er blot få millimeter tykt, og du kan selv lave betonoverfladen på få timer.

Opdater dine møbler med beton

Dermed bliver det nemt at opdatere dine møbler med Conteco, så du får det urbane look ind i dit hjem. Kun fantasien sætter grænser – vægge, træ- eller linoleumsgulvet, fliser på badeværelset, trapper, hylder, reoler og skabe kan få nyt liv i smukt betonlook. Tænk på, at du kan bruge Conteco, som du normalt ville bruge maling, så anvendelsesmulighederne er næsten uendelige, og kun fantasien sætter grænser.

Farvenuancerne i betonen spænder fra hvid til den klassiske grå ”betonfarve” til de helt mørke nuancer. Også udtrykket i betonens overflade kan du selv skabe, alt efter, hvordan du spartler, ruller eller sprøjter Conteco fleksibelt beton på.

Se her, hvordan du kommer i gang med at forvandle din bordplade, så den får et flot betonlook.

Læs også: Indret badeværelset, så det er nemt at rengøre

Sådan laver du en bordplade i betonlook

  1. Inden du går i gang med at påføre Conteco, skal du sørge for, at overfladen på møblet er ensartet. Hvis du bruger Conteco på træ vil årer, ringe og ujævnheder skinne igennem, fordi Conteco smøres på i et meget tyndt lag. Det kan give en smuk effekt, at årerne i træet skinner igennem (som du kan se på billedet i toppen af denne artikel), men hvis du vil have det klassiske beton-look, anbefaler vi, at du sliber overfladen let først og evt. bruger spartelmasse til at få en hel jævn overflade. Overflader i træ vil suge meget af produktet, hvis de ikke overfladebehandles først. Så brug fx Conteco Mix&Prime for at forsegle overfladen.
  2. Afdæk områder, der ikke skal have Conteco med malertape og miks Conteco-blandingen efter anvisningen på produktet.
  3. Fordel Conteco-blandingen i et tyndt lag på overfladen – så tyndt som muligt og gerne 0,5 mm.
  4. Du kan selv bestemme udtrykket i overfladen, alt efter hvordan du spartler, maler eller ruller Conteco på. Hvis du ikke er helt tilfreds med udtrykket, kan du lægge et nyt lag ovenpå.
  5. Tørretiden er cirka 30–60 minutter pr. lag ved stuetemperatur. Normalt får du et flot resultat ved 2–3 lag.
  6. Inden næste lag påføres, fugtes overfladen med en forstøverflaske. Dette sikrer, at betonen får optimal vedhæftning.
  7. Hvis du ønsker et helt jævnt udtryk, kan du med fordel slibe med korn 100 sandpapir inden du påfører næste lag. Hvis Conteco er tørt, skal du i stedet bruge slibepapir med diamant, korn 120.
  8. Når du er tilfreds med resultatet, lader du overfladen tørre helt og påfører derefter Conteco Beton Sealer, der sikrer at overfladen er ekstremt holdbar. Det kan især anbefales, hvis du bruger Conteco på møbler eller overflader, der er udsat for slid, eller som du skal rengøre ofte – fx bordplader i køkkenet, trapper eller møbler på badeværelset.

Din slidte bordplade i køkkenet får nyt liv og et råt udtryk med Conteco fleksibelt beton. Du kan let selv spartle Conteco på alle overflader - her er Conteco både brugt på den eksisterende køkkenbordplade i træ og lagt ovenpå linoleumsgulvet i køkkenet - dermed er det let at få en flot og holdbar overflade i betonlook. 

Om Conteco

Med Conteco fleksibelt beton kan du nemt og hurtigt få et urbant betonlook.
Conteco kan benyttes i hele din bolig – også i vådrum. Kun fantasien sætter grænser.
Den fleksible beton påføres nemt og hurtigt uden at du går på kompromis med betonens klassiske styrke.

Conteco er op til 200 gange stærkere end et traditionelt højkvalitets epoxygulv. Overfladebehandlingen gør, at Conteco kan tåle de fleste kemikalier.
Med Conteco bliver det muligt at genbruge gamle gulve og give dem nyt liv. Det er både godt for miljøet og økonomien.

Slidstærk overflade i betonlook

Når du har lavet din bordplade med Conteco, og du afslutter med at overfladebehandle med et lag af Conteco Beton Sealer, bliver overfladen enormt slidstærkt og modstandsdygtigt for snavs, fedstoffer og rengøringsmidler.

Kom godt i gang

Du kan købe alle produkterne på Conteco.dk. Hvis du er i tvivl om, hvad der passer til dit hjem, eller hvordan du bruger Conteco, hjælper Conteco dig også gerne med alt fra rådgivning til etablering i dit hjem. 

Læs også: Det nemmeste trick i verden til rengøring af husmure

30 marts 2017
0

Valg af farve til fundament: Skal huset svæve eller lande tungt?

Farven på husets fundament kan virke som en bagatel på mange. Men den har faktisk stor betydning for helhedsindtrykket. Erfaren malermester...

0

Sådan laver du selv et cykelstativ

Få styr på alle cyklerne i familien med dette flotte cykelstativ i træ. Vi guider dig igennem hele processen fra start til slut.

0

Spar penge og få god stil med brugte byggematerialer

Har du overvejet at anvende brugte byggematerialer til dit næste byggeprojekt? Det er der efterhånden mange danskere, der gør, viser ny...

0

Dit tag er en guldgrube - sådan kommer du til at tjene penge på...

Snart er de tider forbi, hvor taget var husejerens største hovedpine. Den teknologiske udvikling går lynhurtigt, og mulighederne for profit...

0

Fra udhus til drivhus

Mange ville nok vælge at køre det gamle udhus på genbrugspladsen, men heldigvis fik Jytte en god idé.

0

Byg en bulldozer som børneseng

Her er det oplagte design til et barns første seng i fuld størrelse. Tegningerne og en komplet materialeliste er tilgængelige for et par...

0

10 tips til rengøring af alle udendørs gulve

Der er forskel på, hvordan man bør rengøre udendørs gulve. Alligevel er der nogle gennemgående regler for udendørs rengøring, der gælder...

Denne artikel er sponsoreret

Økonomisk gulvvarmeløsning - Villatip fra Novopan

Novopan Klimagulv er en spånpladeløsning med mange økonomiske og miljøvenlige fordele. Hvis gulvarmen ligger i en betonløsning, tager det...

0

Sådan kan du dæmpe nabostøjen

Hække, flethegn og lignende giver næsten ingen dæmpning af støjen fra naboens plæneklipper. En mur eller et tæt, tungt plankeværk kan til...

0

Ingen duer over døren

Vi har et problem med duer, som ynder at sidde på en gesims over indgangen til huset. Hvad kan der gøres for at forhindre dem i at sætte...

0

Skjult hyldemontering

Jeg har en idé til nogle hylder, som skal sidde frit på væggen uden synlige beslag eller hyldeknægte. Hylderne behøver ikke at kunne tage...

0

Regnvand fra garagen

Er det nødvendigt at forsyne engarage med tagrender og nedløbsrør?Hvis ja, skal nedløbet så forbindes til kloakken? Garagen skal have paptag...

0

Skridsikker gulvmaling

Vi skal til at male betongulvet i kælderen og vil gerne vide om der er noget, der hedder skridsikker maling?

0

Huse lavet på fabrik

Fremtidens nybyggeri er ved at få tag i danskerne. De vil have fabrikshuse.

0

Murpap ved fundament

Jeg har fået at vide, at der nok mangler murpap mellem fundament og ydermur på huset – er det et alvorligt problem, og hvad kan jeg gøre?