Denne artikel er sponsoreret

Få et naturligt loft over larmen

Byg, forny og renovering

Et hjem med åbne rum og mange hårde flader er gift for akustikken. Men med den rette loftbeklædning kan du skifte rungende støj og stress ud med god akustik og hygge. Lydabsorberende akustikplader sluger de høje lyde, før de bliver kastet rundt i lokalet. Desuden kan de være en elegant kontrast til mere glatte overflader.

Foto: Troldtekt A/S

Den moderne boligtrend byder på store rum, glaspartier og hårde materialer. Ingredienserne er den perfekte opskrift på dårlig akustik – i hvert fald hvis du ikke tænker lydmiljøet med ind i din indretning.

Børnenes leg, bestikkets klirren og den almindelige samtale kan forvandle sig til stressende støj, fordi lydene kastes rundt mellem hjemmets mange hårde flader. Ofte er formålet med de åbne rum at styrke familiens fællesskab, men i stedet risikerer den dårlige akustik at blive en stor belastning.

Kortere efterklang er nøglen

Problemer med akustikken opstår, fordi hårde, glatte flader øger efterklangstiden i et rum. Efterklangstiden er et udtryk for den tid, der går, fra en lydkilde (for eksempel et klap i hænderne) afbrydes, til lyden uddør. Er perioden for lang, er det svært at skelne samtale fra støj, og resultatet vil ofte være irritation og stress.

Løsningen på problemerne er derfor at forkorte efterklangstiden. Det gør du ved hjælp af materialer, der sluger lyden i stedet for at reflektere den. Enkle forbedringer, som tæpper, gardiner, en fyldt bogreol eller en polstret sofa, kan forbedre akustikken. Men et lydabsorberende loft gør den helt store forskel.

Video: Sådan fik familien Boutrup bedre akustik i hjemmet

Læs også: 10 smarte og skæve grunde til at dyrke mynte

Få ny inspiration til din bolig 

Tag på en guidet inspirationstur i 16 stilfulde boliger – fra arkitekttegnede villaer til fremtidens sommerhus. Fælles for dem er, at de har god akustik og et sundt indeklima. Se det nye magasin her.

Troldtekt absorberer 80-90 procent

Den danske virksomhed Troldtekt A/S har specialiseret sig i akustikplader til lofter og vægge. Troldtekt akustik er træbeton produceret af PEFCTM- eller FSC®-certificeret træ og dansk cement. Et Troldtekt loft forbedrer akustikken markant, og det naturlige materiale er med til at sikre et sundt indeklima i din bolig. Troldtekt akustik er indeklimamærket og Cradle to Cradle-certificeret.

Troldtekt akustikplader har en unik overfladestruktur, som absorberer lyden og bidrager til en særlig æstetik i rummet. En loftkonstruktion med Troldtekt sluger omkring 80-90 procent af lyden og giver derfor en lav efterklangstid. Til sammenligning absorberer et loft af beton kun 1-2 procent.

Video: Sådan monteres Troldtekt på et eksisterende loft

Typiske kilder til dårlig akustik

Tips til at forbedre akustikken

  • Indret dit hjem med bløde møbler (for eksempel sofa, lænestol og fyldt bogreol).

  • Vælg gardiner til vinduerne og tæpper på gulvene.

  • Loftet er typisk den største flade til at absorbere lyd – vælg for eksempel et Troldtekt loft.

  • Sørg for, at dit loft bliver korrekt monteret. Vælg en tømrer, som er certificeret Troldtekt akustik-fagmand.    

23 februar 2016
0

Tjen på at bygge udestue

En udestue er ikke kun nyttige kvadratmeter. Den kan også få husets værdi til at stige.

0

Sådan skifter du dine vindskeder

Det betaler sig at investere i ny vindskede og dækbræt, så du undgår fugtskader på huset. Du kan gøre det selv, hvis du følger vores guide.

0

Styr på energien

Efterisolering af loftet betaler sig hurtigt hjem. I et gennemsnitligt 1-plans parcelhus med gitterspær spares årligt ca. 3.000 kr. i varme...

0

Placering af røgalarm

Hvor er det mest hensigtsmæssigt at sætte røgalarmer op, og hvor mange skal der være?

0

Sådan placerer du udestuen rigtigt

En velplaceret udestue kan nydes året rundt og blive et dejligt bindeled mellem hus og have.

1

Guiden til det perfekte redskabsskur

Alle kan bygge et redskabsskur. Her er tjeklisten til det perfekte, selvbyggede redskabsrum: træbehandling, støbning af fundament, isolation...

3

Præcisering

På idényt er vi blevet gjort bekendt med, at Sø- og Handelsretten har fældet dom over Papiruld Danmark vedrørende en række anvendte udsagn...

0

Snart kan du få tilskud til at renovere din bolig

Folketinget hastebehandler i disse dage en plan, der indfører tilskud i form af skattefradrag for lønudgifter til håndværkere, rengøringsper...

0

Håndværkere er mere populære end nogensinde

Med lanceringen af det nye skattefradrag for udgifter til håndværk og hushjælp, ser det ud til, at de danske håndværkere får travlt. Dansker...

0

Fire huse - fire forskellige udestuer

Det er vigtigt, at udestuen passer til huset og de øvrige omgivelser. I dag findes der et kæmpe udbud af forskellige typer udestuer.

0

Flyt ud i skuret – hvis du mangler plads til hele familien

Er teenageren ved at fylde for meget, og står du med en garage eller et skur, du ikke bruger, er det nærliggende at kombinere de to ting....

0

Tilbygning - fra tanke til papir

Når nu alle tankerne og overvejelserne om indretning, indhold og udseende er på plads, så skal sagen til at tage form på papiret.

0

Tanker før en tilbygning

Er der sket familieforøgelse, eller er børnene blevet så store, at de kræver mere luft, er en tilbygning til huset en nærliggende tanke.

0

Nemt at vedligeholde udestuen

Med moderne udestuer, som også kaldes vinterhaver, er livet let på mange måder - også vedligeholdelsesmæssigt.

1

Få en grøn og frodig udestue

Skal din udestue være grøn og frodig, skal du kunne styre temperatur og luftudskiftning, for at planterne trives. Hvis du kan skabe de...