Se hvordan du arrangerer blomster på smukkeste vis

Blomster og dekorationer

Vi afslører disse 8 blomstertricks, der gør det nemt for dig at arrangere blomster på smukkeste vis i din bolig eller i buketter. Vidste du eksempelvis at vodka forskønner din blomsts udseende?

Første skridt

Når du står med dine friske blomster i favnen, er det absolut første, du skal gøre at klippe stilken i 45 grader. Således udvides det område, hvor stilken kan absorbere vand, og blomsten holdes dermed hydreret i længere tid.

Lad ikke dit gamle stel samle støv

Lad ikke dit gamle retro-stel samle støv i skabet. Brug derimod en dekorativ kop, kande eller tepotte som vase. Husk endelig ikke at undlade underkoppen.

Varmt eller koldt vand?

Varmt vand betyder, at blomsten springer hurtigere ud. Det betyder dog også at blomstens levetid forkortes. Dette bør du derfor overveje, når du skal sætte dine friske blomster i vand. 

TIP: Hvis du lader blomsten være i varmt vand i et minut, for derefter at sætte den over i koldt vand i 20 minutter, vil blomsten springe ud i maksimal størrelse.

Læs også:

Lad der blive lys i huset med resterne fra efterårshaven

Gå på rov i haven efter lys, liv og mystik og skumle gør-det-selv projekter. Her er 9 hyggelige DIY-projekter med ting fra haven i efterår...

Vodka i blomstervandet

Tilsæt få dråber vodka i blomstervandet samt en lille smule sukker. På den måde holdes blomsterne smukke i længere tid. Når blomsterne begynder at falme, tilsætter du endnu en lille smule vodka - dine blomster vil rejse sig igen i en dag eller to.

Sukkulenter i dessertskåle

Dessertskåle udgør en dekorativ potte til sukkulenter.

Brug isterninger

Brug en isterning, når du skal vande din orkide. En gennemsnitlig stueorkide skal have en isterning hver uge. Er der tale om en større orkide, kan du vande med to isterninger. Fordelen ved denne metode er, at orkideen langsomt fugtes - fremfor at den drukner. 

Vase i vase med frugter i

Anbring en mindre vase i en større vase. Fyld den største vase med vand og dekorer med skiver af frugt.

Læs også:

Genialt trick: Sådan bliver dine bradepander rene igen med cola

En møgbeskidt bradepande med fastbrændt snavs er helt umulig at få ren og pæn igen. Men se så dette geniale trick.

Hold vandet rent i længere tid 

Hvis du anbringer en mønt i bunden af din vase vil metallet i mønten forlænge vandets friskhed. Svamp og bakterier vil ikke kunne leve i vandet på samme måde, og du undgår derfor at vandet rådner hurtigt. 

Kilde: www.housebeautiful.com

11. december 2015
Mere om Blomster og dekorationer

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Blomster og dekorationer Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig smukke planter til hjemmet.

Sådan får du succes med julekaktusser

Blomster og dekorationer Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

6 gode råd til pleje af indendørs planter

Blomster og dekorationer Det er ikke nødvendigvis helt nemt at få sine stueplanter til at leve længe, men med disse 6 råd kan du hjælpe dine planter godt på vej –...

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Blomster og dekorationer Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Blomster og dekorationer Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste,...

7 planter, der gør dit humør bedre om vinteren

Blomster og dekorationer Mange stueplanter har en gavnlig effekt på indemiljøet, men vidste du, at de også kan gøre dit måske lidt slidte vinterhumør væsentligt...

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Blomster og dekorationer Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette en lille pengeplanteskole derhjemme?

4 planter, der ikke behøver sollys

Blomster og dekorationer Der er også håb for dig uden plads i vindueskarmen.

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

Blomster og dekorationer At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Blomster og dekorationer Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Blomster og dekorationer Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra...

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Blomster og dekorationer Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand...

Pynt op til konfirmation

Blomster og dekorationer En pink og piget dekoration til konfirmationen. Se her, hvor nemt og enkelt det kan gøres.

Forårs dekoration med smukke freesia

Blomster og dekorationer Se med på filmen og se hvordan du laver denne smukke forårsdekoration.

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Blomster og dekorationer Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.