Sådan får du anemoner til at holde i en vase

Blomster og dekorationer

Det danske forår betyder mere varme, men også skønne, skønne blomster. Nogle af de fineste er anemonerne, som du selv kan plukke i skovbunden. Du får her gode tips til, hvordan du får en skøn forårsbuket til at holde i en vase.

Foto: iStockphoto

Pluk dine egne anemoner i skoven

Hvis du selv tager i skoven for at plukke dine anemoner, så ved du nok også, at det ikke ligefrem er en blomst, der er helt nem at transportere hjem. De falder lynhurtigt sammen og hænger lidt med hovedet, og så ser de altså triste ud. Det er derfor en rigtig god idé at medbringe en lille pose med en våd køkkenrulle i. Det gør nemlig, at blomsterne kan holde sig friske under transporttiden hjem.

Sådan lever anemonerne længere i en vase

Når du så kommer hjem og er klar til at sætte blomsterne i vase, så er der et par ting, du skal være opmærksom på. På den måde sikrer du blandt andet, at blomsterbuketten ikke bliver alt for kedelig at se på efter bare en enkelt dag indendørs.

Start derfor altid med at finde en helt ren vase frem, som du gerne vil placere blomsterne i. Hvis du eksempelvis stadigvæk kan se rester i vasen fra sidste gang, den blev brugt, så kan et godt råd være at sætte den i blød i vand og natron. Hvis resterne ikke vil gå af med det samme, kan det være nødvendigt at vasen står i blød natten over. Sørg derfor altid for at have en helt ren vase klar, hvis du har friske blomster med hjem.

Husk det kolde vand

De fleste blomster skal gerne sættes i lunkent vand, men når det gælder blandt andet franske anemoner, skal de altid sættes i koldt vand. Et andet godt tip er at placere buketten mellem gardin og vindue om natten. Det er lidt ekstra køligt for blomsterne, og det vil få dem til at holde længere.

Sørg desuden også for at skifte vandet på buketten hver dag. På den måde vil blomsterne holde sig friskere i endnu længere tid, og du vil kunne nyde både den vidunderlig duft og syn af de smukke forårsblomster.

28. april 2017
Mere om Blomster og dekorationer

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Blomster og dekorationer Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig smukke planter til hjemmet.

Sådan får du succes med julekaktusser

Blomster og dekorationer Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

6 gode råd til pleje af indendørs planter

Blomster og dekorationer Det er ikke nødvendigvis helt nemt at få sine stueplanter til at leve længe, men med disse 6 råd kan du hjælpe dine planter godt på vej –...

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Blomster og dekorationer Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Blomster og dekorationer Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste,...

7 planter, der gør dit humør bedre om vinteren

Blomster og dekorationer Mange stueplanter har en gavnlig effekt på indemiljøet, men vidste du, at de også kan gøre dit måske lidt slidte vinterhumør væsentligt...

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Blomster og dekorationer Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette en lille pengeplanteskole derhjemme?

4 planter, der ikke behøver sollys

Blomster og dekorationer Der er også håb for dig uden plads i vindueskarmen.

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

Blomster og dekorationer At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Blomster og dekorationer Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Blomster og dekorationer Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra...

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Blomster og dekorationer Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand...

Pynt op til konfirmation

Blomster og dekorationer En pink og piget dekoration til konfirmationen. Se her, hvor nemt og enkelt det kan gøres.

Forårs dekoration med smukke freesia

Blomster og dekorationer Se med på filmen og se hvordan du laver denne smukke forårsdekoration.

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Blomster og dekorationer Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.